Κλείσιμο
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά logo

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

(+30) 211 411 0044
Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Σε ένα ιστορικό αρ νουβό κτήριο, μόλις 200μ από την Πλατεία Συντάγματος, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από τη μόνιμη συλλογή «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών». Περισσότερα από 100 επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο- κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ζωντανεύουν και πάλι στην καρδιά της Αθήνας.

 

Η περιοδική έκθεση του Μουσείου Κοτσανά «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» δίνει τη σκυτάλη σε ένα μελωδικό πανόραμα αρχαίας τεχνολογίας. 42 πλήρως λειτουργικά, ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, όπως ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, η λύρα του Ερμή, η κιθάρα του Απόλλωνα, η ομηρική φόρμιγγα, η πηκτίς της Σαπφούς, ο ελικών του Πτολεμαίου, η σύριγξ του Πανός, η ύδραυλις του Κτησίβιου υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία!

Το Μουσείο Κοτσανά παρουσιάζει επίσης, περιοδικές εκθέσεις με διαφορετικές θεματικές και πραγματοποιεί κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και σε επιλεγμένες ημερομηνίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια, θεματικές εμπειρίες επίσκεψης και μια σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και αφιερωματικών παρουσιάσεων.

Στο πωλητήριο του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  χειροποίητα μοντέλα, αντίγραφα των εκθεμάτων του μουσείου, όπως ένα ακριβές ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το φορητό ηλιακό ωρολόγιο του Παρμενίωνος, τον τετράντα του Ιππάρχου, αρχαιοελληνικά πλοία, παιχνίδια, μουσικά όργανα, κ.ά.

 

Λιγότερα