Κλείσιμο

Ανεμοσκορπίσματα

23 Feb, 2021

Διαδικτυακές Οικογενειακές Εμπειρίες από τα Ανεμοσκορπίσματα!

Η φετινή χρονιά, δεν μοιάζει με καμία άλλη που θυμόμαστε. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, είναι οι πρωτόγνωρες συνθήκες και κανόνες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, κρατώντας μας μακριά από αγαπημένες ασχολίες και ανθρώπους.

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι η δυνατότητα μας να προσαρμοζόμαστε στις καινούργιες συνθήκες και να εφευρίσκουμε πρωτότυπους τρόπους για να κάνουμε τα πράγματα που μας αρέσουν και να βρισκόμαστε πλάι σε αυτούς που αγαπάμε, ακόμα και αν δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε από κοντά.

Σημαντικό ρολό σε όλη αυτή την διαδικασία έχει παίξει η χρήση του διαδικτύου. Με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε μάθει όλοι να κάνουμε χίλια δυο πράγματα χωρίς να χρειαστεί ν’ αφήσουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας. Όπως το σχολείο έγινε τηλεκπαίδευση και η δουλειά των μεγάλων μεταμορφώθηκε σε τηλεργασία, γιατί να μην υπάρχει και η Τηλεδιασκέδαση; Σκεφτήκαμε λοιπόν, πως με την ευχέρεια  και την εξοικείωση που έχουμε αποκτήσει όλοι στην διαδικτυακή επικοινωνία και αφού δεν μπορούμε να βρεθούμε από κοντά με τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, γιατί να μην δημιουργήσουμε οικογενειακές εμπειρίες εξ αποστάσεως;! Αν μπορει το σχολείο και η δουλειά να «ανέβουν στο ίντερνετ», τότε θα μπορούν και οι αγαπημένες μας δραστηριότητες!

Αυτή ήταν η αρχή της διαδικτυακής περιπέτειες για τα Ανεμοσκορπίσματα. Το νέο αυτό κεφάλαιο ξεκίνησε εδώ και έναν σχεδόν χρόνο και συνεχίζεται μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε να «ψηφιοποιήσουμε», είναι αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα, το παιδικό πάρτυ! Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε δειλά δειλά τα πρώτα διαδικτυακά πάρτυ, παράλληλα με την δημιουργία ψυχαγωγικών βίντεο για τους μικρούς μας φίλους στο YouTube. Το καθοριστικό σημείο όμως, που μας έκανε να καταλάβουμε ότι όλο αυτό το εγχείρημα έχει πραγματικά νόημα, είναι η περίοδος των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να συναντήσουμε τους φίλους μας σε πλατείες, θεματικά πάρκα, καταστήματα και ονειρεμένες εκδηλώσεις.

Σκανδαλιάρικα ξωτικά, ατμοσφαιρικά σκηνικά και ο Άγιος Βασίλης, γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της παραμυθένιας εμπειρίας των εορτών για παιδιά και μεγάλους. Σκεφτήκαμε πως, ακόμα και σε μια τόσο παράξενη χρονιά, με όλους αυτούς τους περιορισμούς δεν θα μπορούσε να λείψει η μαγεία των Χριστουγέννων! Φροντίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια ζωντανή σύνδεση, απευθείας με το σπίτι του Άγιου Βασιλη, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να του μιλήσει. Εκατοντάδες παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν και συνομίλησαν με το πολυαγαπημένο τους Άγιο. Έμαθαν τα νέα του, διασκέδασαν με τις σκανδαλιές των ξωτικών και άκουσαν τις ευχες και το βροντερό του γέλιο!

Η καινούργια χρονιά μας βρήκε συνεπαρμένους από την νέα αυτή περιπέτεια. Η επιτυχία των χριστουγεννιάτικων δράσεων άνοιξε την πόρτα σε μια σειρά από νέες ιδέες. Με όρεξη και μεράκι, λοιπόν, προτείνουμε τις πρωτότυπες online δράσεις μας! Πρόκειται για ολοκαίνουργια προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας και είναι σχεδιασμένα για να παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας:

  • Διαδικτυακά πάρτυ
  • Οnline αποκριάτικο πάρτυ για σχολεία
  • Επιστημονικό εργαστήρι
  • Διαδικτυακό θεατρικό παιχνίδι
  • Βιντεοσκοπημένες ευχες από τους αγαπημένους σας ήρωες

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις νέες δραστηριότητές μας. Στην μια άκρη της σύνδεσης βρίσκονται οι διασκεδαστές μας, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο – σκηνικό  διοργανώνοντας ένα αξέχαστο event για τα παιδιά που παρακολουθούν από το σπίτι τους!

Εκτός από τα παραπάνω και τα βίντεο που βρίσκει κανείς στο κανάλι μας στο YouTube,  αυτό που φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι διαδικτυακοί μας φίλοι, είναι η ζωντανή διαδραστική εκπομπή μας, που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 18:00 στο κανάλι μας στο YouTube. Μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συντονίζονται κάθε εβδομάδα για να διασκεδάσουν και να γελάσουν με τις περιπέτειες και τα καμώματα των ηρώων μας, Έλγουντ & Όμπερον! Ξεκαρδιστικά σκετσάκια, απίθανοι διαγωνισμοί και πολλά δώρα έχουν γίνει τα συστατικά της εβδομαδιαίας οικογενειακής διασκέδασης όλο και περισσότερων σπιτικών.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook, εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube, για να μαθαίνετε τα νέα μας και να διασκεδάζουμε μαζί, μέχρι να βρεθούμε και από κοντά!

Phone: 2310348022 & 6944353637

Email: [email protected]

Site: www.anemoskorpismata.gr

Facebook

Youtube

Instagram

Kidsproject Profile