Κλείσιμο

Μάγος Torini

8 Mar, 2021

Μαγεία και Χρόνος

Η διάρκεια ενός μαγικού προγράμματος είναι μια κρίσιμη έννοια.

Εάν κρατήσει λίγο, το μαγικό πρόγραμμα φαίνεται λίγο και δεν καταφέρνει να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα στα παιδιά. Εάν κρατήσει πολύ, τότε γίνεται τόσο βαρετό που τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν αρνητικές σκέψεις και συνειρμούς σχετικά με ένα πολύ ευγενές και πολιτισμένο θέαμα.

Σίγουρα έχει να κάνει με τις ικανότητες και την εμπειρία του μάγου - ταχυδακτυλουργού που θα προσλάβετε αλλά ένας γενικός κανόνας είναι ότι μετά από 35-40 λεπτά, τα παιδιά κουράζονται και αρχίζουν να δείχνουν νευρικότητα και να χάνεται το ενδιαφέρον τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι προφανώς αυτά τα 35-40 λεπτά να είναι πλούσια σε μαγικές επιδείξεις, να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά αλλά και ο μάγος να έχει πλήρη επίγνωση των συνθηκών ώστε να προσαρμόζεται σε αυτές.

Τότε, το όλο πρόγραμμα καταλήγει να είναι γεμάτο όμορφες και μαγικές στιγμές που μένουν αξέχαστες στα παιδιά.

Στη συνέχεια, με την βοήθεια κάποιου άλλου επαγγελματία (ή του ίδιου του μάγου εάν μπορεί), τα παιδιά μπορούν να έχουν επιπλέον ψυχαγωγικές εμπειρίες πχ με μπαλονοκατασκευές κλπ.

Το μόνο σίγουρο είναι, κατά την γνώμη μας, τα παιδιά πρέπει να κάνουν παρέα μεταξύ τους, να γελάσουν, να παίξουν και να τρέξουν και όχι να είναι "εγκλωβισμένα" σε ένα μαγικό σόου που ξεπερνά τις αντοχές και δυνάμεις τους!


Αν θέλετε να γνωρίσετε έναν αληθινό Μάγο, επισκεφτείτε τη σελίδα του Ταχυδακτυλουργού Torini  και για περισσότερες πληροφορίες στο Kidsproject.gr