Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

21 Mar, 2021

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2021 (Βίντεο)

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα είδος θεάτρου στο οποίο δρουν  οι κούκλες, τις οποίες ζωντανεύουν άνθρωποι, κρυμμένοι τις περισσότερες φορές από το κοινό. Αποτελεί το πρώτο είδους  θεάτρου που συναντά ένα παιδί.

Το κουκλοθέατρο έχει τις ρίζες του χιλιάδες χρόνια πριν. Οι καταγραφές προέρχονται από την Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και την Άπω Ανατολή, όπου η χρήση του ήταν τότε θρησκευτικού χαρακτήρα, ενώ σήμερα είναι ψυχαγωγικού κυρίως χαρακτήρα. Στην Ελλάδα το κουκλοθέατρο με τη σημερινή του μορφή εμφανίζεται από τον 20ο αιώνα και έπειτα.

Σήμερα η UNIMA αποτελεί το Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα. Επίσης πολλοί επαγγελματικοί αλλά και ερασιτεχνικοί θίασοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους και αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας το κουκλοθέατρο έχει παρελθόν αλλά και παρόν!

Τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα μας τιμούν μιλώντας αποκλειστικά στο Kidsproject.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, ενός θεάτρου που αντιπροσωπεύουν τόσο επάξια χρόνια τώρα.

Μας μιλούν από το χώρο της Μαριονέτας ο θίασος του κ. Θανάση Γκότση και του κ. Χρήστου Τζίκα, ενώ από το χώρο του θεάτρου σκιών ο θίασος του κ. Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου.

 Σας ευχαριστούμε που διατηρείτε τον Πολιτισμό και την Παράδοσή μας ζωντανά!

Περισσότερες πληροφορίες για τις σκηνές των συνεργατών μας θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη - Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου

Σκηνή Μαριονέτες Τζίκας