Κλείσιμο

Συντακτικη Ομάδα Kidsproject.gr

24 Mar, 2021

Ψηφιακές Εκπαιδευτικές Δράσεις για παιδιά | Takis Foundation

Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά αλλά οι άνθρωποι του Ιδρύματος Takis συνεχίζουν να ονειρεύονται, να ταξιδεύουν και συνεχώς να μαθαίνουν μέσα από την τέχνη του μοναδικού Takis Vasilakis

Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο video, ένα ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού με μουσικοκινητική δράση, δωρεάν μουσικό  ψηφιακό υλικό και πολλές ομαδικές ιδέες εικαστικής έκφρασης

"Takis – Παρίσι & Τα πρώτα γλυπτά από σίδερο | «Οιδίποδας & Αντιγόνη» (1954)

Νηπιαγωγείο & Α΄Δημοτικού"

Ο Takis τα πρώτα χρόνια στο Παρίσι, στο μικρό ατελιέ του στο Montparnasse, πειραματίζεται με διάφορα υλικά της γλυπτικής και καταλήγει πως το υλικό που τον εκφράζει είναι ο σίδηρος. Επηρεασμένος από τα κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων τραγικών δημιουργεί τον «Οιδίποδα & την Αντιγόνη», 1954.

Με σύμμαχο την φαντασία, με βιωματικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες οι μικροί μαθητές ωθούνται να παίξουν με μαθηματικές έννοιες που καταλήγουν σε art installation και καλούνται να κατασκευάσουν το δίκο τους "σιδερένιο" γλυπτό!

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Στείλτε μας φωτογραφία την κατασκευή σας στο e-mail:  [email protected]