Κλείσιμο

Χαρίτου Καραστατήρα Μιράντα

6 Apr, 2021

Οδηγός επιβίωσης των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Δύο μήνες σχεδόν πριν από τις Πανελλήνιες εξετάσεις και το άγχος των μαθητών και των γονέων τους αυξάνεται. Όμως, υπάρχουν τεχνικές που βοηθούν στη σίγουρη επιτυχία!

  1. Θέσε στόχο

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις σε ποια σχολή θέλεις να περάσεις, προκειμένου να καταβάλλεις την απαραίτητη προσπάθεια, για να την κατακτήσεις!

  1. Επανάληψη - επανάληψη

Μπορεί να φαίνεται κλισέ αλλά ναι, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας! Μέσα στην εβδομάδα και καθημερινά διάβαζε από το πρωί κάνοντας συχνά διαλείμματα την ύλη των μαθημάτων που έχεις καθορίσει. Σύμμαχός σου θα είναι ο καθηγητής που σε προετοιμάζει, που ξέρει πώς να διαχειριστείς την ύλη!

  1. Τόνωση με κίνητρα

Σημαντικό είναι να δημιουργηθούν κίνητρα ώστε οι μαθητές να μένουν σταθεροί στον στόχο τους και να θέτουν εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους. Οπωσδήποτε, η επιτυχία και η δικαίωση των προσπαθειών, θα δημιουργήσει στον μαθητή την κινητήρια δύναμη που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία! Έτσι, θα μειωθεί το άγχος και θα πιστέψει ότι θα τα καταφέρει.

  1. Σωστή διατροφή

Στο διαιτολόγιο του καλό είναι προσθέσει μικρά και τακτά γεύματα χωρίς να δέχεται πίεση. Τα ζυμαρικά και τα γλυκά καλό είναι να αποφεύγονται, διότι προκαλούν υπνηλία.

  1. Ηρεμία στο σπίτι

Είναι απαραίτητο στο σπίτι να επικρατεί ηρεμία. Οι φωνές σίγουρα δε βοηθούν! Οι γονείς είναι απαραίτητο να καταλάβουν.

  1. Ο καθηγητής - σύμμαχος

Σημαντικό ρόλο παίζει ο εκπαιδευτικός που έχει αναλάβει την προετοιμασία του παιδιού μας, γνωρίζει τη διαδικασία των πανελληνίων, αφού περνά τη διαδικασία αυτή κάθε χρόνο! Αυτός, λοιπόν, μπορεί να φτιάξει πρόγραμμα επανάληψης για το παιδί και να το αναπροσαρμόζει μέχρι να είναι αποδοτικό.

Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση αποτυχίας, δεν κατακρίνουμε το παιδί, αλλά το βοηθάμε να προχωρήσει και να θέσει νέους στόχους! Είναι μια δοκιμασία οι πανελλήνιες!

Είναι σημαντικό ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ!

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!


Για να κατοχυρώσετε το κουπόνι προσφοράς με 15% έκπτωση αποκλειστικά για την εγγραφή νέων μαθητών Β' λυκείου Ανθρωπιστικής Κατεύθυνσης και για περισσότερες πληροφορίες για το Φιλολογικό Διδασκαλείο, πατήστε εδώ!