Κλείσιμο

Olympia Camp

5 May, 2021

Γιατί ένα παιδί να πάει κατασκήνωση!

Οι διακοπές σε μια κατασκήνωση, προσφέρουν σε ένα παιδί αξέχαστες εμπειρίες ζωής και είναι αναμφισβήτητα το ωραιότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ένας γονέας. Όλα τα ερεθίσματα που παίρνουν τα παιδιά από την επαφή με αγαπημένες δημιουργικές ασχολίες, έξω όμως από το αυστηρό περιβάλλον ενός σχολείου, εμπλουτίζουν τον ψυχικό τους κόσμο και τους προσφέρουν σημαντικά εφόδια για τη ζωή.

Ο σκοπός είναι το παιδί  να γνωρίσει τις αθλητικές δραστηριότητες και την  καλλιτεχνική δημιουργία σε ένα περιβάλλον αναψυχής,  να εκφράζει τα συναισθήματα του, τις ιδέες του, να επικοινωνήσει  με τα άλλα παιδιά  μέσα από τους κώδικες της  τέχνης, να διασκεδάσει, να χαρεί. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα ότι η διαμονή των παιδιών σε μια κατασκήνωση βοηθούν το παιδί να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του και τις ικανότητές του  και να γίνει πιο  επικοινωνιακό  και ενεργητικό.

Αν ο αποχωρισμός γίνει μάλιστα με το σωστό τρόπο και το παιδί είναι προετοιμασμένο, η διαμονή μακριά από την οικογενειακή εστία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά εποικοδομητική:

 • Το παιδί μαθαίνει να αισθάνεται ασφαλές ακόμη και όταν βρίσκεται μακριά από τους γονείς
  Μαθαίνει να συμβιώσει με άγνωστα παιδιά, να χτίζει κοινωνικές σχέσεις, διδάσκεται το ομαδικό πνεύμα.
 • Συνειδητοποιεί την αξία της συνεργασίας
  Η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα είναι από τις πιο βασικές αξίες της κατασκήνωσης. 
 • Συνηθίζει να υπακούει και να εμπεδώνει τους κανόνες
  Η κατασκήνωση είναι μια κλειστού τύπου κοινωνία που για να λειτουργήσει χρειάζεται να ακολουθούν όλα τα μέλη της συγκεκριμένους κανόνες.
 • Μαθαίνει να είναι αυτόνομο
  H κατασκήνωση είναι το καλύτερο μέρος για να αυτονομηθεί ένα παιδί, αφού καθημερινά μαθαίνει ότι πρέπει αλλά και μπορεί να τα καταφέρει μόνο του.
 • Μαθαίνει να είναι ισότιμο
  Η κατασκήνωση είναι το μοναδικό μέρος του κόσμου όπου το παιδί αφήνει πίσω το «εγώ» του και μαθαίνει ότι είναι πραγματικά ισότιμο με τους άλλους.
 • Νέα ερεθίσματα διευρύνουν τους ορίζοντές του
  Η ζωή στη φύση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κατασκήνωσης. Ιδιαίτερα για τα παιδιά της πόλης, η επαφή με τη φύση, οι δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον και η δημιουργική απασχόληση τους είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα με έναν διαφορετικό, πρωτόγνωρο τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για την παιδική κατασκήνωση Olympia Camp θα βρείτε εδώ