Κλείσιμο

Αντωνία Παπαμιχαήλ

23 Sep, 2020

Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας για τη γραφή με διασκεδαστικό τρόπο και χωρίς να πιάσει το μολύβι;

Γεια σας γονείς του Kidsproject και καλή Σχολική Χρονιά!

Ετοιμάσαμε για εσάς 5 απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, οι οποίες προετοιμάζουν το παιδί σας για τη γραφή, χωρίς το ίδιο να χρειαστεί,  να χρησιμοποιήσει το μολύβι.

Αν το παιδάκι σας παρουσιάζει κάποια αντίσταση σε υφές – δηλαδή του είναι δυσάρεστες- ή οποιαδήποτε άλλη δυσκολία παρακαλούμε μην επιμείνετε και ζητήστε την γνώμη ενός εργοθεραπευτή.

Καλή σας διασκέδαση !

Δραστηριότητα 1

Τοποθετείστε σε έναν δίσκο αφρό, ρύζι , κακάο (οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει από αυτά) και βάλτε το παιδί να εξασκηθεί στο να τραβήξει με την βοήθεια του δείκτη του οριζόντιες, κάθετες και διαγώνιες γραμμές. Θα είναι ευκολότερο για το παιδί, αν εσείς πρώτα του δείξετε πως να το κάνει, ώστε να σας μιμηθεί.

 Δραστηριότητα 2 

Έχετε μαυροπίνακα στο σπίτι; Τότε έχετε μια ακόμα αφορμή για εξάσκηση! Σημειώστε πάνω σε αυτόν διάφορες γραμμές και ζητήστε από το παιδί, να τις σβήσει με την βοήθεια ενός σφουγγαριού, ακολουθώντας την σωστή διαδρομή τους !

Δραστηριότητα 3

Σε ένα χαρτί Α4  δημιουργήστε γραμμές με ένα μαρκαδόρο. Αναθέστε στο παιδί να καλύψει την διαδρομή τους με αυτοκόλλητα.

Δραστηριότητα 4

Ζητήστε από το παιδί να δημιουργήσει με το σώμα του διάφορα είδη γραμμών. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια τακτική και με σχήματα !

Δραστηριότητα 5

Προμηθευτείτε καθαριστές πίπας, από τα είδη χειροτεχνίας και δημιουργήστε διάφορες γραμμές και σχήματα. Έπειτα ζητήστε από το παιδί να σας μιμηθεί!

 

⇒ Για να γνωρίσετε τις υπηρεσίες του Πρότυπου Κέντρου Αναπτυξιακής Παρέμβασης "Ταξιάρχης", κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://kidsproject.gr/a/181/taxiarchis