Κλείσιμο

ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ένα θέατρο για παιδιά

20 Jul, 2021

Παράσταση για Summer Schools & Summer Camps - "Όταν ξυπνάνε τα πουλιά" από το Θέατρο Αερόπλοιο

Το "ΌΤΑΝ ΞΥΠΝAΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ" είναι μία χαρούμενη, κωμική και μουσική παράσταση εμπνευσμένη από την Άνοιξη με όλη τη σημασία που φέρει η ίδια η ετυμολογία της λέξης, γεμάτη θεατρικότητα, φαντασία, χαρά και δημιουργική διάθεση!

Όλοι μαζί θα αναφωνήσουμε πως η Γη μας είναι μεγάλη και πολύχρωμη! Και η φύση είναι έτσι φτιαγμένη που να μας χωράει όλους! Για όλους έχει θέση!

Μέσα από τον πρωτότυπο μύθο του αηδονιού, σε συγγραφή και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, η παράσταση μιλά στα παιδιά (ηλικίας 3 έως 7 ετών) για την αξία της διαφορετικότητας και της αλληλοβοήθειας. 

Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη σαν γιορτή με πολλές κούκλες, μάσκες, σκιές και άλλες φόρμες οικείες στα παιδιά, με όμορφα λυρικά τραγούδια, που ξετυλίγοντας τον παραπάνω μύθο προσεγγίζει παράλληλα με τρυφερό τρόπο την φιλία, την διαφορετικότητα, το σεβασμό του διπλανού μας και το σεβασμό του περιβάλλοντος, φτάνοντας σε διδάγματα εύληπτα και για τις μικρές ηλικίες αλλά και διασκεδαστικά.

Οι ηθοποιοί μας ευχάριστοι και προσιτοί με μεγάλη γνώση και θεατρο-παιδαγωγική εμπειρία δίνουν κατά τη διάρκεια της παράστασης ερεθίσματα στα παιδιά για να συμμετάσχουν στη δράση, να πάρουν θέση επάνω στα θεατρικά διλήμματα και εν τέλει να βοηθήσουν τους θεατρικούς ήρωες.

Παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι σε μορφή Live streaming και On line streaming σε summer schools και summer camps μέσα από το πρωτότυπο πρόγραμμα του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ με τίτλο "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ", ειδικά δημιουργημένο με πολλή μελέτη και προσοχή για την περίοδο της πανδημίας. Την τεχνολογική οργάνωση του χώρου αναλαμβάνει το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Παρουσιάζεται και με παραδοσιακή δια ζώσης μορφή στο χώρο του σχολείου/κατασκήνωσης (εσωτερικό και εξωτερικό). Συμμετέχουν 2 ηθοποιοί και τηρούνται ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά
Video Animation: Nίκος Καμτσής

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ;;;

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα