Κλείσιμο

Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

20 Jul, 2021

Η ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ - Μια ιστορία για την αγάπη που δίνει ζωή

«Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας», μια ιστορία για την αγάπη που δίνει ζωή...

🩸 Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, που στις μέρες μας καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ. Στην κρίσιμη εποχή της πανδημίας του COVID-19, η δημιουργία επάρκειας αποθεμάτων αίματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Αρκούν λίγα λεπτά για να βοηθήσουμε τους διπλανούς μας να ζήσουν περισσότερα και πιο παραγωγικά χρόνια. Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές!

🆘 Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Κώστας Σταμούλης, ομολόγησε ότι στα 25 χρόνια που ασχολείται με την Αιμοδοσία δεν ήμασταν ποτέ σε χειρότερη κατάσταση από ότι τη φετινή χρονιά της πανδημίας... Ωστόσο ακόμα και πριν την πανδημία ήταν γνωστό ότι η συλλογή αίματος στη χώρα μας δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκαίων μεταγγίσεων με αποτέλεσμα την ανάγκη προμήθειας από τράπεζες αίματος του εξωτερικού.

Μια και όλοι μας δρέπουμε τους καρπούς αυτού του φαινομένου, το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας» δημιουργήθηκε ιχνηλατώντας ακριβώς αυτή την ανάγκη της παιδείας για εκκόλαψη και προσέλκυση νέων αιμοδοτών.Το προλογίζει ο ίδιος ο κ. Σταμούλης, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, επισημαίνοντας την αξία της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς! 

Το βιβλίο

Ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία έχει ανάγκη από αίμα. 

Όπως και άλλοι ασθενείς από τροχαία ατυχήματα, χειρουργεία και ασθένειες του αίματος. 

Η Δώρα νιώθει ότι τους αγαπά όλους! Πολύ! 

Μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει; 

Ο Ερυθρός Σφαίρης και οι φίλοι του μας καλούν να γνωρίσουμε το καθημερινό τους ταξίδι και τις λειτουργίες τους στο σώμα, αλλά και το πώς η αγάπη μπορεί να δώσει ζωή! 

Θα είναι εύκολη η... μετακόμιση στον νέο προορισμό; 

Πόσα στάδια πρέπει να περάσουν ο Ερυθρός Σφαίρης και οι φίλοι του; 

Πόσους καινούριους φίλους θα κάνουν στην Αιμοδοσία; 

Θα καταφέρουν τελικά να είναι συμβατοί; 

Μια γλυκιά ιστορία για υποψήφιους αιμοδότες και μελλοντικούς επιστήμονες, με πληρότητα εγκυκλοπαιδικής γνώσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία μόνο από αγάπη μπορεί να ξεκινά!

⇒ Κατάλληλο για ηλικίες 6-9 ετών 

Συγγραφέας: Δέσποινα Ανταράκη 
Εικονογράφηση: Χωριατέλλη Ζωη

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έαρ.


Μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε ηλεκτρονικά το βιβλίο ΕΔΩ


📌 Περισσότερες πληροφορίες για την αιμοδοσία, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ εδώ