Κλείσιμο

Κοινότητα ΝοιάΖΩμαι

26 Jul, 2021

ΝοιάΖΩμαι: Κοινότητα Ενημέρωσης, Μάθησης, Κοινωνικής Υποστήριξης

Η κοινότητα ΝοιάΖΩμαι δημιουργήθηκε από τα συνεργαζόμενα θεραπευτικά πλαίσια "KOXLIAS" Κέντρο Ψυχοθεραπείας - Συμβουλευτικής & Το Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης-Λογοθεραπείας "Μαθαίνω Εύκολα" με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και μάθηση, μέσω σεμιναρίων και ομαδικών συναντήσεων. 

Δημιουργήθηκε από ειδικούς ψυχικής υγείας & εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. 

Αφορά όλους τους ανθρώπους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αφορά όλους τους γονείς, εφήβους, που θέλουν να ενημερώνονται για θέματα που τους απασχολούν όπως: Άγχος, Στρες, Δυσκολία στην επικοινωνία, Δύσκολη Εφηβεία, Παιδιά με ΔΕΠ-Υ, Μαθησιακές δυσκολίες, Γονεϊκά Αδιέξοδα, Ψυχοσωματικές Εκδηλώσεις, Οικογενειακό σύστημα, Αυτοάνοσα νοσήματα.  

Ιδρυτικά Μέλη 

⇒ Σεβαστή - Ειρήνη Έλληνα -  Ειδική Παιδαγωγός & Φιλόλογος (Μαθαίνω Εύκολα)

⇒ Κυριακή Μερτζάνη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια MSc (KOXLIAS)

 

Μεθοδολογία  

Αυτή η κοινότητα είναι  ένα διαφορετικό είδος επικοινωνίας και ενημέρωσης, επενδύει στην Αλληλεγγύη  στην  οποία η μάθηση θα γίνεται κυρίως μέσω βιωματικής εμπειρίας. 

Μέσα από κάθε δωρεάν δράση  που παρέχεται στην κοινότητα ΝοιάΖΩμαι, οι συμμετέχοντες θα συνδημιουργήσουν μια κοινωνική ομάδα και κουλτούρα, θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με το σύστημα των online συναντήσεων, μοιράζοντας τους προβληματισμούς τους, τα διλήμματά τους, τις απορίες τους.

 

Για ποιον είναι το ΝοιάΖΩμαι; 

Για όποιον θέλει μια ευκαιρία να μάθει μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης ενημερωτικής εμπειρίας σχετικά με τη δυναμική και την επιρροή της ομάδας στο εδώ και τώρα και τα αυτό-σαμποταρίσματα της επικοινωνίας. 

Η προσπάθειά μας είναι να παρέχουμε μία βασική - και ελπίζουμε ενδιαφέρουσα - ενημέρωση για θέματα που μας απασχολούν όλους. Αν είστε και εσείς άτομα που η συνεχόμενη μάθηση είναι τρόπος ζωής σας, θα χαρούμε να επικοινωνούμε μαζί στην κοινότητα ΝοιάΖΩμαι. 

 

Οι Συναντήσεις μας 

Σεμινάρια- Ομαδικές συναντήσεις 

 Ευκαιρίες για μάθηση

Θα μάθετε πως λειτουργούν οι ομαδικές διαδικασίες, συμμετέχοντας σε ομάδες που ποικίλλουν σε μέγεθος, δομή και κουλτούρα. 

Θα εξερευνήσουμε πως αναλαμβάνουμε συλλογικά και ατομικά ρόλους, πως διαπραγματευόμαστε κάθε ξεκίνημα, ποιες είναι οι ατομικές - συλλογικές ανάγκες. 

Πως διαχειριζόμαστε το άγχος σε ένα μεταβαλλόμενο πλαίσιο. 

Ανακαλύψτε πτυχές της ομαδικής ζωής που δημιουργούν ζωτικότητα και εκπλήρωση στόχου και εκείνες που οδηγούν σε αντίσταση, εφησυχασμό, αδράνεια και παρακμή. 

Θα μάθετε πως να ανταποκρίνεστε στον ανταγωνισμό, στη συνεργασία, στη σύγκρουση, στην οικοδόμηση συνεκτικότητας, στον φθόνο, στην ενσυναίσθηση και στην αγάπη.       

     

Δράσεις 

🔹 Ομάδες συζήτησης και μοίρασμα εμπειριών

🔹 Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης

🔹 Ομάδες εθελοντών για ενημέρωση και υποστήριξη

🔹 Ανοιχτές Ομάδες στήριξης παιδιών - εφήβων και φροντιστών

🔹 Εργαστήρια Αφήγησης και Γραφής

🔹 Εργαστήρια κινησιολογίας "άκου το σώμα σου μέσα απ την κίνηση" 

🔹 Εργαστήρια στην διαδικασία εστίασης,  μαθαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθουμε σε επαφή με τη σωματική μας ευφυΐα

Διοργάνωση 

🔹 Ομιλιών Ενημέρωσης 

🔹 Εκπαιδευτικών επιμορφωτικών Σεμιναρίων 

🔹 Ημερίδες εναλλακτικών προσεγγίσεων φροντίδας 
 

Παροχές 

🔹 Ψυχολογική - Συναισθηματική υποστήριξη

🔹 Ατομικές Ομαδικές Θεραπευτικές Συναντήσεις     

Για περισσότερες πληροφορίες για το "ΝοιάΖΩμαι" επικοινωνήστε στο 210 770 3823

 


Δείτε επίσης στο Kidsproject.gr:

📌 Κυριακή Μερτζάνη - Κέντρο Ψυχικής Υγείας KOXLIAS

📌 ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΥΚΟΛΑ


Πηγή