Κλείσιμο
author image

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ - ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Ένα θέατρο για παιδιά

28 Sep, 2021

ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ: Πρωτότυπες Θεατρικές Διαδραστικές Παραστάσεις - Δια ζώσης & Live Streaming

Το ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ είναι εδώ, πάντα πλάι στα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, οργανωμένο, προσεκτικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο!

Ο προβληματισμός μας ήταν μεγάλος, οργανωμένος συστηματικός και αποτελεσματικός στον τομέα της ασφάλειας παιδιών, εκπαιδευτικών και ηθοποιών αλλά και διαφύλαξης της ποιότητας του καλλιτεχνικού αποτελέσματος που επιμένουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε στα παιδιά από το 1985 μέχρι σήμερα.

Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε και να παρουσιάζουμε : ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ – Ζωντανές θεατρικές παραστάσεις σε πραγματικό χρόνο αλλά…εξ’αποστάσεως!
Θεατρικές παραστάσεις LIVE STREAMING σε πραγματικό χρόνο, με συμμετοχή των παιδιών και διάδραση με τους ηθοποιούς μέσα από την οθόνη, προσαρμοσμένες στις νέες υγειονομικές συνθήκες και βεβαίως  Παραδοσιακά δια ζώσης στο χώρο του σχολείου(εσωτερικό και εξωτερικό) και στο χώρο του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ(Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη).

Πιο αναλυτικά:
  1. Παραδοσιακά δια ζώσης στο χώρο του σχολείου (οι ηθοποιοί μας είναι συνήθως 2 άτομα ,πλήρως εμβολιασμένα, που επιπλέον τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την είσοδο και παραμονή τους στο χώρο σας)
  2. Δια ζώσης στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ απολυμαίνεται κάθε μέρα λίγο πριν υποδεχθούμε το σχολείο. Εύκολη η πρόσβαση στα σχολικά λεωφορεία)
  3. Διαδικτυακά από απόσταση αλλά ζωντανά Μέσα από τους διαδραστικούς πίνακες που διαθέτει το σχολείο
    • Με απλή χρήση προτζέκτορα και οθόνης/λευκής επιφάνειας (εάν δεν υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες)
    • Σε σύνδεση με τα σπίτια των μαθητών(Σε ώρα απογευματινή, σε μέρα αργίας/γιορτής, μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε περιόδους τηλεκπαίδευσης

Οι παραστάσεις που σας προτείνουμε για την προσχολική αγωγή και Α’ βαθμίδα Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και Α’,Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού)

ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ

Το “Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα” είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική. Ένα κοριτσάκι δραπετεύει από ένα πίνακα του Dali, γνωρίζεται με τους μικρούς θεατές, και τους γνωρίζει τον κόσμο της, τον κόσμο της ζωγραφικής. Με το καράβι του Dali, γεμάτο πεταλούδες, ταξιδεύει στη Φλωρεντία και συναντούν τον Leonardo da Vincy, και μετά τον Degas, τον Chagall, τον Τσαρούχη. 

Με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας διάσημοι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών και οι ηθοποιοί τα οδηγούν σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ δίνοντας μεγάλη προσοχή στον εκπαιδευτικό ρόλο του θεάτρου συνοδεύει πάντα τις παραστάσεις του με ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ που περιλαμβάνει σχέδια/προτάσεις για θεατρικά παιχνίδια, με συμβουλές βήμα-βήμα και με θεατρικές λύσεις για την υλοποίηση τους από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη.

 ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό παραμύθι με πλούσια περιπέτεια και νοήματα. Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό για να φέρουν το γιατρικό που θα γιατρέψει τον βασιλιά πατέρα τους. Οι δύο πρώτοι στηρίζονται στην γενναιότητα και την σωματική ρώμη. Ο μικρότερος εκτός των άλλων είναι και μορφωμένος.

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το «διαβαστερό και μορφωμένο» επιστρατεύοντας την γνώση και εξυπνάδα του, τους ξεγελά και τους ξεφεύγει. Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους, παραμυθένιους και νοήματα υψηλά και ποιητικά για την  αξία της μόρφωσης και τη δύναμη της γνώσης.

ΣΕΙΣΜΟΛΑΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Μια διασκεδαστική παράσταση όπου οι ηθοποιοί παίζουν και εξηγούν (με εικόνες, μουσικές, τραγούδια και βίντεο) τι είναι ο σεισμός; Tι είναι αυτό που συμβαίνει στη γη μας όταν γίνεται ένας σεισμός;

Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε τους σεισμούς αλλά να παίρνουμε τα μέτρα μας. Αυτά όλα αναλαμβάνει να μας τα εξηγήσει η μικρή Άννα αλλά και ένα φοβισμένο ποντικάκι και η θεά Αθηνά και ο υπηρέτης του Εγκέλαδου ο επονομαζόμενος Σεισμόλαδος. Έρχεται από τα σωθικά της γης για να μας εξηγήσει με λόγια, κίνηση, βίντεο και απλά παιχνιδιάρικα πειράματα κατανοητά και από τα πιο μικρά παιδιά, τι συμβαίνει εκεί κάτω και κουνιόμαστε εδώ πάνω.

Μη τρομάζετε τ’ αηδόνι

Όταν τα πουλιά ξύπνησαν από έναν μακρύ και λευκό, χιονισμένο χειμώνα διαπίστωσαν ότι ήταν όλα άσπρα. Που πήγαν τα ωραία χρώματα τους; Το κίτρινο από τα καναρίνια, το πράσινο από τους παπαγάλους, το κόκκινο στο κεφαλάκι της καρδερίνας; Πως θα ζήσουν; Πως θα πετάξουν; Πως θα φτιάξουν τις φωλιές τους και πως θα κελαηδήσει το αηδόνι μέσα στο δάσος;

Το «Μη τρομάζετε τ’ αηδόνι» είναι μια χαρούμενη, κωμική και συγκινητική ταυτόχρονα παράσταση με πολλές κούκλες στη μορφή των muppets, μάσκες και σκιές και άλλες φόρμες οικείες στα παιδιά, με όμορφα λυρικά τραγούδια, που ξετυλίγοντας τον παραπάνω μύθο προσεγγίζει με τρυφερό τρόπο την φιλία, τη διαφορετικότητα, και το σεβασμό του διπλανού μας, φτάνοντας σε διδάγματα εύληπτα για τις μικρές ηλικίες αλλά και διασκεδαστικά.

ΟΙ MYθΟΙ ΜΑΣ Τ’ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ

Τ΄ αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να μας πούνε. Και οι ιστορίες τους είναι βγαλμένες από την απέραντη Ελληνική μυθολογία. Ο Ηρακλής, ο Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα αστέρια πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην Ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματα τους ήταν τέτοια που οι θεοί, τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας. Να λάμπουν από ΄κει ψηλά και να θυμίζουν τα φοβερά κατορθώματα και τους ηρωισμούς τους. Αυτά τα κατορθώματα ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, τα ψυχ-αγωγούν και τα βοηθούν να γνωρίσουν καλύτερα την Ελληνική μυθολογία.


Για τις 2 τελευταίες τάξεις του Δημοτικού(Ε’, ΣΤ’)

«ΓΙΑΝΝΗΣ Χ= ΞΕΝΟΣ»: βασισμένη στο φαινόμενου του σχολικού εκφοβισμού.

(Η παράσταση παρουσιάζεται διαδικτυακά LIVE STREAMING αλλά και παραδοσιακά δια ζώσης στο χώρο του σχολείου. Οι ηθοποιοί είναι 6 άτομα πλήρως εμβολιασμένοι που τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα)

Η παράσταση παρακολουθεί τον «διαφορετικό» Γιάννη στην καθημερινή ζωή του στο σχολείο, στο σπίτι και στις σχέσεις του με τους συμμαθητές του. Μέσα από τη θεατρική δράση έρχονται στο φως τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών του «θύματος» και του «θύτη». Έτσι οι μαθητές μέσα από το θέατρο παρακολουθούν και αναγνωρίζουν συμπεριφορές και χαρακτήρες και επί πλέον καλούνται να πάρουν θέση και να κρατήσουν αποστάσεις από το φαινόμενο. Στόχος της παράστασης είναι να αποτελέσει ένα βήμα συνειδητοποίησης για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ;;;

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα