Κλείσιμο
author image

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ - ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Ένα θέατρο για παιδιά

18 Nov, 2021

ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ: Χριστουγεννιάτικες Διαδραστικές Παραστάσεις & Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια

Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις

1) Δια ζώσης στο σχολείο σας
2) Δια ζώσης στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
3) Εξ' αποστάσεως (live streaming)

Τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ πλησιάζουν και ο covid-19 δεν είναι ικανός να τα σταματήσει. Τα φώτα και η λάμψη της γέννησης του Θεανθρώπου ενωμένα με την υπομονή και την προσπάθεια όλων μας, θα καταφέρουν να διαλύσουν τελικά τη μουντάδα της πανδημίας!

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ετοίμασε παραστάσεις και events που θα κάνουν την κατ' εξοχήν γιορτή των παιδιών ακόμη πιο λαμπερή και χαρούμενη. Ένα πρωτότυπο εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων και εκδηλώσεων είναι έτοιμο και περιμένει τα παιδιά και όλη την οικογένεια μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας!

Rudolf ο Τραγουδιστής αλλά ... της Όπερας!

Ο Ρούντολφ (ο διάσημος Ρούντολφ) έχει φιλοδοξίες. Δεν του φτάνει πια που είναι ο πρώτος στο έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη. Δεν του φτάνει να φωτίζει με την μύτη του κάθε γωνιά που περνάει και αφήνει δώρα ο Άγιος. Θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει το μουσικό στερέωμα. Η ευκαιρία είναι μπροστά και λέγεται Ερρίκο Καρτούτσο. Ο διάσημος τενόρος. Τον χρειάζεται για να κάνουν διαφωνίες και πρίμο σεκόντο. Πυρετός προετοιμασιών. Δάσκαλοι πάνε και έρχονται μουσική, χορός, τραγούδι. Ράφτες και κομμωτές για να διορθώσουν την εμφάνιση του. Και φυσικά τα άλλα ελάφια. Έχουν αντιρρήσεις. Δεν μπορεί να τους παρατήσει σύξυλους και να φύγει. Πώς θα τα βγάλουν πέρα στο σκοτάδι. Επεμβαίνει ο Άγιος Βασίλης. Και βρίσκει τη λύση (Τι άγιος θα ήταν αν δεν έκανε το θαύμα του...).

Δύο Συναχωμένοι Πιγκουίνοι

Δύο Πιγκουίνοι έρχονται να εγκαινιάσουν τα Χριστούγεννα λέγοντας πρώτοι τα κάλαντα. Είναι ο Γιακουμής και ο Θεδόσης. Φέτος όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο Γιακουμής είναι συναχωμένος. Πως θα τραγουδήσει; Μέγα αδιέξοδο! Ο Θεοδόσης τον παίρνει από το γιακά και γραμμή για τον Δόκτορα Λώλο, το γιατρό της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο Λώλο του δίνει μια φαρμακευτική αγωγή από κασκόλ, σκουφιά και ξεβουλωτήρια για νεροχύτες να τα χρησιμοποιεί στη μύτη του. Κανένα αποτέλεσμα. Το μόνο που μένει είναι το μαντζούνι Ταταρίας το οποίο φυτρώνει...όπως είναι αναμενόμενο στην Ταταρία. Έτσι, ξεκινάνε ένα ταξίδι για την Ταταρία και στο δρόμο που πηγαίνουν να περάσουν από την κάθε χώρα, σαν διαβατήριο, έχουν ένα τραγούδι. Ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Έλα όμως που οι δύο φίλοι μας δεν ξέρουν κανένα εκτός από τα κάλαντα! Εδώ αποφασιστικό ρόλο παίζουν τα παιδιά. Οι μικροί θεατές βοηθούν τους δύο πιγκουίνους να μάθουν και να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο αλλά.... για τα σχολεία της Αλάσκας είναι άγνωστα.

Τα μέτρα για τον Covid-19 και η ευθύνη απέναντι στην υγεία όλων

  • Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ από πολύ νωρίς πήρε όλα τα μέτρα προφύλαξης
  • Δημιουργήσανε παραστάσεις υψηλής αισθητικής και παιδαγωγικής αξίας κρατώντας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παραστάσεις με τους ηθοποιούς ζωντανούς στο θέατρο όπου μέσα από την προηγμένη τεχνολογία μιλούν, διασκεδάζουν και γελούν με τα παιδιά που παραμένουν στον χώρο τους (σχολείο, σπίτι, χώρος εργασίας των γονέων ή όπου άλλου). Με εξολοκλήρου οργάνωση και τεχνικό εξοπλισμού του θεάτρου.
  • ΒΕΒΑΙΩΣ και αν προτιμάται όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται όπως γίνονταν πάντοτε, δια ζώσης στο χώρο του σχολείου ή δια ζώσης στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη)

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια - Δημιουργική Απασχόληση

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει ετοιμάσει και σας προτείνει μια σειρά από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης - κατασκευών για τα παιδιά.

🌟 Εργαστήρι για Χριστουγεννιάτικα στολίδια 🌟

Με απλά καθαρά υλικά τα παιδιά κατασκευάζουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Από χαρτί και πολύχρωμα άλλα υλικά φτιάχνουν μικρά παιχνίδια και αντικείμενα που θα στολίσουν το δέντρο τους.

🌟 Το εργαστήρι των ευχών 🌟

Τα παιδιά κατασκευάζουν με ζωγραφική και κολάζ, Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τις στείλουν σε φίλους τους ή και τον Άγιο Βασίλη. Αυτός ο τελευταίος θέλει μια κάρτα για να ξέρει τι δώρο να φέρει στο κάθε παιδί και να μην μπερδευτεί.

🌟 Το εργαστήρι της κούκλας 🌟

Τα παιδιά με απλά και καθαρά πάντα υλικά κατασκευάζουν Χριστουγεννιάτικες κούκλες. Το τραπέζι του εργαστηρίου γεμίζει με "Αγιο-Βασίληδες", Αγγελάκια, ελαφάκια και χιονάνθρωπους.

🌟 Το εργαστήρι του έλκηθρου 🌟

Ένα μεγάλο έλκηθρο έχει αναρτηθεί στο εργαστήρι και περιμένει να ξεκινήσει. Αλλά δεν έχει ελάφια. Αυτό το κενό αναλαμβάνουν να το καλύψουν τα παιδιά με πολύχρωμα χαρτιά και άλλα καθαρά υλικά κατασκευάζουν ελάφια μικρά και μεγάλα. Στη συνέχεια τα τοποθετούν στο έλκηθρο έτσι ώστε να είναι έτοιμο να ξεκινήσει όταν έρθει η ώρα. Τα ελάφια που ξέρουν το δρόμο, μπαίνουν πρώτα τα μεγάλα και γερά ελάφια και έπειτα αλλά πρώτος και καλύτερος μπαίνει ο Ρούντολφ με την λαμπερή τη μύτη για να φωτίζει το δρόμο.

🌟 Κορώνες για μικρούς Βασιλιάδες 🌟

Ένα εργαστήρι στήνεται και όλα τα υλικά (απλά και ακίνδυνα φυσικά) είναι στο τραπέζι. Χαρτόνια, πλεκτά, μάλλινες κορδέλες, χάρτινες γιρλάντες και πολλά άλλα. Οι animateurs και οι ηθοποιοί ντυμένοι με πλούσια φαντασμαγορικά κουστούμια δίνουν στα παιδιά τα υλικά και τα βοηθούν να κατασκευάσουν τις κορώνες τους και να τις διακοσμήσουν. 

Οι animateurs και οι ηθοποιοί του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα κουστούμια δίνουν στα παιδιά τα υλικά και τα βοηθούν στις χριστουγεννιάτικες πρωτότυπες δημιουργίες τους.

Τα εργαστήρια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στα παιδιά μια πληθώρα ερεθισμάτων να δημιουργήσουν με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους και ιδιαίτερα υλικά - χρωματιστά & ευφάνταστα - απλά, φυσικά και ακίνδυνα.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ;;;

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα