Κλείσιμο
author image

ΜΑΡΘΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική Παιδαγωγός Φιλόλογος MA Special Education / B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Υπεύθυνη Εκδόσεων my-book.gr & Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

20 Jan, 2022

Hygge and Maternity

Τι είναι Hygge and Maternity;

Το Hygge είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι μία φιλοσοφία για τη διακόσμηση, τις συνήθειες και την καθημερινότητα.

Πώς μπορεί το hygge να εισέλθει στον τρόπο διαπαιδαγώγησης και ανατροφής;

Η απλότητα, η συντροφικότητα, οι στιγμές που βασίζονται στη συντροφικότητα, όπως και οι στιγμές που βασίζονται στο να βιώνουμε μαζί οποιαδήποτε συνθήκη μας απασχολεί αποτελούν χαρακτήρα του hygge.

Απαντήσεις στο γιατί του τίτλου, δεν ξέρω αν βρήκα πολλές. Βρήκα σίγουρα πολλές ερωτήσεις για τον δικό μου/μας τρόπο μεγαλώματος.

Έτσι, τέθηκαν προβληματισμοί για το θέμα και ξεκίνησε σχετική συζήτηση. Μελέτησα παραπάνω και αποφάσισα να διαφέρω. Ο άντρας μου βρισκόταν δίπλα μου σε όλα, Οργάνωσε αυτό το ταξίδι, για να δούμε και να ζήσουμε από κοντά το πώς είναι να μεγαλώσεις τα πιο ευτυχισμένα παιδιά.

Η ευτυχία έχει έναν ορισμό αλλά διαφορετικές προοπτικές. Προοπτικές που μπορεί να τις δεις και να τις βιώσεις. Έτσι, απαντάνε στο περιβόητο "γιατί" οι γονείς στην Κοπεγχάγη. Διαδίδοντας, λοιπόν, τις δικές τους απαντήσεις, στο πώς και στο γιατί προωθούν τα χαρακτηριστικά της ηρεμίας, της ικανοποίησης και τις ευεξίας. Φυσικά, μέσω της συμμετοχής και των δύο γονέων στο μάθημα των παιδιών προκύπτουν καλύτερες απαντήσεις.

Ποιες είναι οι απαντήσεις της συντροφικότητας;

  • Καρότσια με ειδικές θέσεις σε ποδήλατα
  • Κοινές δράσεις
  • Ήρεμος τόνος φωνής
  • Σιγουριά και ασφάλεια

Όλα τα παραπάνω, δίνουν απάντηση στο γιατί και αναγνωρίζουν την έννοια της ευτυχίας μέσα στην απλότητα της.

Πηγή

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη;

κάντε κλικ στην εικόνα