Κλείσιμο

Έναρξη Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για Σχολεία – CINEDU

Η νέα πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ξεκίνησε τη λειτουργία της.

Την επιμέλεια του καταλόγου ταινιών και του εκπαιδευτικού υλικού έχουν αναλάβει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, η Long Run Productions και η Anemon Productions.

Το CINEDU είναι μια πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία, σχεδιασμένη για να συστήσει τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν κατάλογο τουλάχιστον 92 σύγχρονων ταινιών, ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς παραγωγής, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και animation. Παράλληλα, θα παρέχει πρόσβαση σε πρωτότυπο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για χρήση στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Το CINEDU φιλοδοξεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να εισάγει τον κινηματογράφο στα σχολεία.

Η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ταινίες για προβολή και μελέτη στο πλαίσιο των μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μετά από εγγραφή, ενώ θα παρέχεται αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη με τη μορφή helpdesk. Με στόχο την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, οι ταινίες θα υποτιτλιστούν, ενώ αυτές που απευθύνονται σε νεότερο κοινό, θα μεταγλωττιστούν.

To έργο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα εδώ.

Η πρόσβαση στις ταινίες και στο εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μετά τη σχετική εγγραφή τους.


Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών σας προτείνει την ταινία Θα Γίνω Πρωταθλήτρια.

Θα Γίνω Πρωταθλήτρια (Kaolin) (22', Γαλλία, 2020)

Η 11χρονη Ζαντ έχει ένα και μοναδικό στόχο: να λάβει ξανά μέρος στο Grand Prix des Kaolins, το πρωτάθλημα motocross που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο πατέρας της μέσα στο λατομείο του. Για ένα μικρό κορίτσι σαν εκείνη το να οδηγήσει ξανά μοτοσικλέτα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά είναι πεισματάρα.

ℹ️ Μάθετε περισσότερα εδώ