Κλείσιμο
author image

ΜΑΡΘΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική Παιδαγωγός Φιλόλογος MA Special Education / B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Υπεύθυνη Εκδόσεων my-book.gr & Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

22 Mar, 2023

Πασχαλινά Βιβλία – Διασύνδεση με την Καθημερινή Ζωή

Το Πάσχα συμβολίζει την αγάπη και τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Αποτελεί αγαπημένη γιορτή των παιδιών, καθώς συνδυάζεται με δώρα, λαμπάδες, ήθη και έθιμα (τσούγκρισμα αυγών, βεγγαλικά). Είναι σημαντικό να ενημερωθούν τα παιδιά για τον συμβολισμό της γιορτής αυτής και για το μήνυμα το οποίο τη χαρακτηρίζει.

Τι προτείνει η ομάδα του My-book.gr;

Η ομάδα του My-book.gr δίνει λύσεις μέσα από τα Πασχαλινά της βιβλία

1. Πασχαλινό Γλωσσικό Παιχνίδι

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι περιέχει ένα επιτραπέζιο το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων προσοχής και παρατηρητικότητας των παιδιών. Μέσω του παιχνιδιού αυτού, τα παιδιά ακολουθούν οδηγίες και αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες έκφρασης.

2. Πάσχα

Το παρόν διδακτικό υλικό περιλαμβάνει δραστηριότητες ακολουθίας οδηγιών. Ο σκοπός του είναι να βελτιωθούν τα παιδιά στις ικανότητες αρίθμησης, καταμέτρησης, παρατήρησης και αναπαραγωγής μοτίβων εκτελώντας σωστά τις εντολές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες εκτέλεσης μαθηματικών πράξεων.

3. Πασχαλινή Ιστορία - Κατανόηση Κειμένου με Θεματική το Πάσχα

Το επίκεντρο του διδακτικού υλικού είναι μία κοινωνική ιστορία, μέσω της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν για τα ήθη και τα έθιμα που συναντούν το Πάσχα. Στοχεύει στην κατανόηση της έννοιας του χρόνου και της ακολουθίας των γεγονότων. Περιέχει διάφορες πασχαλινές δραστηριότητες σχετικές με μία κοινωνική ιστορία, όπως είναι οι εικόνες σειροθέτησης, η ζωγραφική, το επιτραπέζιο κ.ά. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες έκφρασης, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές λόγου.

4. Πασχαλινές Χρονικές Ακολουθίες

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει αυτό το εκπαιδευτικό υλικό είναι άμεσα συνδεδεμένες με το Πάσχα. Στοχεύει στην αποτελεσματικότερη πρόσληψη των πληροφοριών και των χρονικών εννοιών βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα. Αποτελείται από σειροθετήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας όπως είναι η εύρεση συνέχειας, η εύρεση ακολουθίας, η διήγηση ιστορίας, η επιλογή τίτλου, η διερεύνηση σωστού-λάθους και η αναδιήγηση. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες έκφρασης, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές λόγου.

5. Πασχαλινές Γνώσεις

Το παρόν επιτραπέζιο βοηθά τα παιδιά να συνδέσουν τα βιώματά τους με τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα. Μέσα από την ακολουθία της διαδρομής του επιτραπέζιου, απαντούν σε ερωτήσεις και βγαίνουν νικητές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και άνω και θεωρείται ιδιαίτερα βοηθητικό για μαθητές με γνωστικά ελλείμματα, ΔΕΠ-Υ και αναπτυξιακές διαταραχές. Προτείνεται σε όλη την οικογένεια.

6. Πασχαλινό Memo

Ο στόχος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού είναι η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας των παιδιών. Περιλαμβάνει ένα παιχνίδι που βοηθά στην ενίσχυση της οπτικής μνήμης και της οπτικής διάκρισης. Απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και δυσπραξία.

7. Η Κυριακή του Πάσχα

Αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι εστιάζει στην ενίσχυση της οπτικής διάκρισης των παιδιών με διασύνδεση με την καθημερινότητα. Βοηθώντας τους ήρωες του παιχνιδιού, εντοπίζουν ό,τι τους ζητάται κάθε φορά. Απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας και άνω και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για παιδιά με δυσκολίες μάθησης, δυσκολίες οπτικής αντίληψης και κινητικές αδυναμίες.

8. Θεματικές Δραστηριότητες με Πασχαλινό Τόνο

Το συγκεκριμένο διδακτικό υλικό περιέχει μια σειρά από δραστηριότητες με θεματική το Πάσχα και συνδυάζεται με βιωματικά στοιχεία. Στοχεύει στην ενίσχυση της αναγνωστικής ικανότητας και κατανόησης, οπτικής αντίληψης και γραπτής έκφρασης. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες έκφρασης, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές λόγου.

 

Γιορτάστε με τα παιδιά και ανακαλύψτε μαζί τους το συμβολικό μήνυμα του Πάσχα!

 

 

Ετικέτες: