Κλείσιμο
author image

MUSEOTEK

Kαινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει το Μουσείο στο Σχολείο

29 May, 2023

Πόσα Μουσεία “χωράνε” σε μια Τάξη;

Η Museotek (www.museotek.net) είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και περιηγήσεων από κορυφαία μουσεία και πολιτιστικούς φορείς όλης της χώρας με το περιεχόμενό της να εμπλουτίζεται συνεχώς. Όραμά της αποτελεί η συστηματική επαφή μαθητικού και ενήλικου κοινού με τη μουσειακή εμπειρία ανεξαρτήτως περιορισμών. Η Museotek:

⇒ Προσφέρει την εξ’ αποστάσεως εμπειρία εκπαιδευτικής περιήγησης σε πραγματικό χρόνο.

⇒ Παρέχει διαδραστικά και διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

⇒ Απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και σε ενήλικες.

⇒ Βασίζεται στη Ζωντανή – Δυναμική – Εξατομικευμένη επικοινωνία της τάξης με τον/την Μουσειοπαιδαγωγό και όχι απλώς σε μια εικονική περιήγηση.

⇒ Δεν υποκαθιστά την επίσκεψη σε ένα μουσείο, αλλά είναι η πιο άμεση και, πολλές φορές, μοναδική εναλλακτική για την παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στα πλαίσια των Best City Awards 2023 για έργα που συντελούν στον μετασχηματισμό σε «Ευφυή πόλη», η Museotek A.E. υπέβαλλε υποψηφιότητα ως επιχείρηση στην Ενότητα 1 «Liveable City» για τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συγκεκριμένα στην Κατηγορία 1.6 «Πολιτισμός & Τουρισμός / Culture & Tourism», για την αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς ή τη βελτίωση της θέσης της πόλης ως προορισμό στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Η υποψηφιότητα της Museotek Α.Ε. με τίτλο «Μαθητές και Δημότες περιηγούνται Ζωντανά σε Μουσεία όλης της Χώρας με την Πλατφόρμα Museotek» αφορούσε την υποκατηγορία 1.6.3 «Εικονικές περιηγήσεις μουσείων, αρχαιολογικών & ιστορικών χώρων» για την οποία και βραβεύτηκε στις 16/1/2023 λαμβάνοντας το Best City Awards 2023 - BRONZE.