Κλείσιμο
author image

ΜΑΡΘΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική Παιδαγωγός Φιλόλογος MA Special Education / B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Υπεύθυνη Εκδόσεων my-book.gr & Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

30 Aug, 2023

6 αντικείμενα για την επιστροφή στο σχολείο που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι!

Ποια είναι τα 6 “αντικείμενα” που χρειάζεσαι για την επιστροφή στο σχολείο;

  • Το πιο σημαντικό εφόδιο για την ομαλή προσαρμογή και επιστροφή ενός μαθητή στο σχολείο είναι το χαμόγελο. Η ευχάριστη διάθεση συμβάλλει στην αντιμετώπιση των νέων καταστάσεων με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.
  • Το χαμόγελο συνδέεται άμεσα με την αισιοδοξία και αλληλοεπηρεάζονται. Η αισιοδοξία αποτελεί απαραίτητη πτυχή της ψυχικής υγείας ενός ατόμου. Για τον λόγο αυτό, η ύπαρξή της μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
  • Ταυτόχρονα, η απαλλαγή από στρεσογόνες συμπεριφορές και η ένταξη της ηρεμίας στη ζωή ενός παιδιού βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των συνθηκών και στην αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων με γνώμονα το κοινό καλό.
  • Η ηρεμία βοηθά στην ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και γενικότερα της κοινωνικοποίησης των μαθητών, αφού επικρατεί ένα ειρηνικό και οικείο κλίμα.
  • Επίσης, η ανάληψη πρωτοβουλιών δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να θέτουν στόχους. Έτσι, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν. Η διαδικασία αυτή βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της υπευθυνότητας.
  • Τέλος, ο προσανατολισμός στον χώρο και στον χρόνο συμβάλλει στην ένταξη των παιδιών στη σχολική πραγματικότητα. Βελτιώνονται οι δεξιότητες της ανάγνωσης, της γραφής καθώς και η αντίληψη της θέσης του σώματος σε σχέση με τα αντικείμενα που τα περιβάλλουν.

Επισκεφτείτε το my-book.gr


Ανακαλύψτε τα μυστικά κόλπα τα οποία θα βοηθήσουν στην ομαλή προσαρμογή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά

Ετικέτες: