Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

20 Nov, 2020

Μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις...

«Μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και τη συγκυρία με τον περιορισμό των παιδιών στο σπίτι λόγω της πανδημίας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μοναδικό έργο τέχνης - τροφή για σκέψη, που φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος και εκπαιδευτικός, Βασίλης Πέρρος.

Χωρίς λόγια... Με πολλούς συμβολισμούς....

Ο καλλιτέχνης αγγίζει ευαίσθητα και σοβαρά θέματα της κοινωνίας, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της εικόνας, όπως ο εθισμός στα τεχνολογικά εργαλεία, η ανάγκη για αυτοπροβολή και ο καθορισμός της αυτοεικόνας των νέων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διατάραξη της ψυχικής υγείας των παιδιών, η καταπίεση, το άγχος, η ενδοοικογενειακή βία και πολλά ακόμα που αναδύονται παρατηρώντας το έργο τέχνης...

Το εξαιρετικό επιτοίχιο έργο, σε ντεκουπαρισμένο καμβά από λάδι και κάρβουνο, είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε τα πραγματικά δικαιώματα των παιδιών και να τα εφαρμόσουμε στην πράξη...

• Η ομάδα του Kidsproject θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ζωγράφο Πέρρο Βασίλη για την παραχώρηση της άδειας προβολής του έργου.


Βασίλης Πέρρος 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (1999-2005) µε καθηγητές τους Γ. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη (ζωγραφική) και  Γ. Ζιάκα (σκηνογραφία).

Αποφοίτησε µε άριστα ( 29/30 ) και προτάθηκε για υποτροφία το 2002, το  2003 και το 2004. 

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε χαρτιού Cartasia 2016 στην Λούκα της Ιταλίας και στην 5η ∆ιεθνή  Συνάντηση Ακαδηµιών Καλών Τεχνών της Μεσογείου το 2004 στην Γένοβα. Την ίδια χρονιά επίσης απέσπασε το βραβείο της 3ης Bienalle φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας ενώ το 2005 κέρδισε την υποτροφία της Eurobank Private. Το 2017 ήταν υποψήφιος για το 3ο Βραβίο Ευρωπαικής ζωγραφικής του Μουσείο Φρυσίρα.

Έχει φιλοτεχνήσει µε έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει συµµετάσχει σκηνογραφικά σε θεατρικές παραστάσεις.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

⇒ Ιστοσελίδα: https://www.vassilisperros.com/
⇒ Facebook: https://www.facebook.com/Βασιλης-Περρος-Ζωγραφος


Σημείωση:
Δεν επιτρέπεται η χρήση της εικόνας του έργου δίχως την άδεια του δημιουργού.