Κλείσιμο

Συντακτική ομάδα Kidsproject.gr

29 Nov, 2020

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το Olympia Festival για ακόμη μια χρονιά δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας χαρίζει ταινίες, διαδικτυακά εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ υποδέχεται το πιο απαιτητικό και «δύσκολο» κοινό: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Η μεγάλη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ξεκινά Σάββατο 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου. Για την πλατφόρμα του Φεστιβάλ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: online.olympiafestival.gr

Μια σειρά από 90 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους μυθοπλασίας (14), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (24), Μικρού Μήκους Animation (25) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους (27).

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης και διεθνώς, όπου έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή .

Το 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και η 20η Camera Zizanio δε θα μπορούσε σε αυτούς τους παράξενους καιρούς λόγω της πανδημίας να μας αφήσει χωρίς εργαστήρια και παρουσιάσεις!

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με τέσσερις τρόπους:

  1. Διαδικτυακά Εργαστήρια  που απευθύνονται σε μεμονωμένους μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-18 ετών απ’ όλη την Ελλάδα. Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές και μαθήτριες να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής εδώ μέχρι τις 18/11/2020.
  2. Διαδικτυακά Εργαστήρια που απευθύνονται σε ομάδες μαθητών. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται είτε στη σχολική τάξη (δημοτικά σχολεία), είτε μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας (γυμνάσια και λύκεια). Η δήλωση συμμετοχής σε αυτή την περίπτωση γίνεται από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, σε αυτή τη φόρμα μέχρι τις 18/11/2020.
  3. Διαδικτυακές διαλέξεις-εργαστήρια που απευθύνονται σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτή τη φόρμα μέχρι τις 18/11/2020.
  4. Ανοιχτές παρουσιάσεις-εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα online.olympiafestival.gr με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία (παιδιά, έφηβοι, γονείς). Οι ταινίες θέτουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία που στόχο έχουν την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των παιδιών και των νέων, αναδεικνύοντας τη σημασία του σεβασμού και τη θεμελίωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου για έναν κόσμο με  ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη

Επειδή η δύναμη είναι τα παιδιά ας τους δώσουμε τον χώρο που τους αξίζει!!!