Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

3 Dec, 2020

Δημήτρης Αντωνίου: Πώς μοιάζει μια Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία; (Βίντεο)

Η ‘’παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία’’ δε σημαίνει το ίδιο για όλους...

Και όμως μέσα σε ένα σύντομο βίντεο ο Δημήτρης Αντωνίου κατάφερε να χωρέσει όλες τις εμπειρίες που έχει βιώσει τα 14 χρόνια που βρίσκεται στο αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά και όλη την ελπίδα που έχει γεννηθεί μέσα του από τις μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας αληθινός αγωνιστής της ζωής και προσπαθεί με κάθε μέσο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αναπηρία από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι του. Τα εμπόδια που συναντάει στον δρόμο, στα πεζοδρόμια, στα θέατρα, στις παράνομα κατηλειμμένες θέσεις παρκαρίσματος για ΑμεΑ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό....

Το χειρότερο όμως είναι η αδιαφορία και οι ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών και των υπευθύνων, καθαρά για τις εντυπώσεις και το φαίνεσθαι, που καταλήγουν σε απραξία και αδιαφορία. 

Ο "Ήρωας των Παιδιών", με το αληθινό χαμόγελο και την ελπίδα χαραγμένη μέσα του, δε σταματά να προσπαθεί λεπτό, παρά τις αντιξοότητες. Παίζει στο θέατρο, γράφει βιβλία και κόμικ, μιλάει σε σχολεία και τα ομορφαίνει με την υπέροχη ομάδα του, τη "C' est la vie", μοιράζεται άρθρα και σκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εκδηλώσεις. 

Η αγάπη του κόσμου, τα παιδικά μάτια και οι μικρές αλλαγές είναι αυτά που τον κάνουν να πιστεύει σε ένα καλύτερο άυριο όπου όλα τα εμπόδια της κοινωνίας θα έχουν γκρεμιστεί και δε θα υπάρχουν "Άνθρωποι με αναπηρίες, αλλά μονάχα άνθρωποι διαφορετικοί".  


Μπορείτε να δείτε παρακάτω και άλλα βίντεο του Δημήτρη Αντωνίου:

Η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου - Απόσπασμα διηγήματος από το βιβλίο ''Ας είναι όνειρο αυτό''

''Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια'' - Ένα κόμικς για την κυκλοφοριακή αγωγή

ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ο άνθρωπος που με καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο !

Συνέντευξη δύναμης και αισιοδοξίας από τον Αντωνίου Δημήτρη