Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

17 May, 2020

Πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση του παιδιού με δημιουργικές δραστηριότητες;

Το παιδί έχει πλαστεί για να μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι η «αναπτυξιακή τροφή» του παιδιού που θα το βοηθήσει να αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες και θα καλλιεργήσει τη φαντασία του, ώστε στη συνέχεια να αποκτήσει πρότυπα και συμπεριφορές, που θα το βοηθήσουν να διαμορφώσει σε ένα μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά του. Η δημιουργική απασχόληση αποτελεί προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και την καλλιέργεια των νοητικών, ψυχικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, γίνονται δέκτες νέων ερεθισμάτων, μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους, κοινωνικοποιούνται και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Είναι σημαντικό το παιχνίδι να γίνεται γνώση μέσα από διασκεδαστικούς πειραματισμούς, με τρόπο τέτοιο ώστε παράλληλα, τα παιδιά να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, να ανακαλύπτουν τις ικανότητες ή τα ταλέντα τους.

Στο Kidsproject.gr θα βρείτε τις καλύτερες επιχειρήσεις για τη Δημιουργική Απασχόληση του παιδιού σας! 

Αναζητήστε όλους τους συνεργάτες μας, ανάλογα με την περιοχή που σας εξυπηρετεί, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Μέσα από τη δημιουργική απασχόληση τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν σε διάφορους τομείς όπως η ζωγραφική και οι χειροτεχνίες, η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική και η κινητική αγωγή. Η ζωγραφική αποτελεί έναν από τους πρώτους και βασικούς τρόπους έκφρασης των παιδιών. Όπως και οι χειροτεχνίες βοηθούν τα παιδιά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να ενισχύσουν τη φαντασία τους. Επιπλέον, η ενασχόληση με τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές είναι πολύ σημαντική, καθώς τα παιδιά καλούνται να οργανώσουν τη σκέψη τους και να ακολουθήσουν μία λογική σειρά πραγμάτων για να πετύχουν το αποτέλεσμα, κάτι που τα βοηθά στην αντίληψη του κόσμου γύρω τους.

Επιπροσθέτως, να μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η επαφή των παιδιών με τη φύση. Το παιχνίδι έξω στη φύση είναι λιγότερο δομημένο σε σχέση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά στο σπίτι. Έτσι, τα παιδιά παίζοντας ενεργητικά έξω στη φύση χρησιμοποιούν ελεύθερα τη φαντασία τους, αλλά ασκούν και το σώμα τους. Οι ήχοι, οι μυρωδιές και οι εικόνες που προσφέρει η φύση μειώνουν το άγχος και το στρες.