Κλείσιμο
Μερτζάνη Κυριακή - Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Κοχλίας" logo

Μερτζάνη Κυριακή - Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Κοχλίας"

+30 210 770 3823
+30 690 943 4978
Ιλισίων 7 , Ζωγράφου
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Κέντρο

Στο κέντρο Κοχλίας λειτουργούμε με καινοτόμες διαγνωστικές προσεγγίσεις.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα θέματα του κάθε ατόμου είναι το καινοτόμο θεραπευτικό εργαλείο διερεύνησης μέσω της Σπειροειδής κίνησης, με συνδυασμό της Σχεσιακής και Συνθετικής προσέγγισης όπου βοηθά στη διερεύνηση της ακριβής διαδικασίας για την θεραπευτική αντιμετώπιση που ανταποκρίνεται στην ιστορία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής των επιθυμιών, των σχέσεων, των φόβων, τις εμπειρίες, και την αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον.

Οι συνδυαστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις προσφέρουν νέους τρόπους θεραπείας, νέες δυνατότητες και εμπειρίες διαμορφώνοντας καινούργιες αναπαραστάσεις και αξίες της ζωής.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, και σε περίοδο Covid, Skype, Zoom, Viber.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 50 λεπτά η Ατομική και 120 λεπτά η Ομαδική.​

Οι Υπηρεσίες

Σχεσιακή Θεραπεία. Η Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία βασίζεται στην έννοια των σχέσεων με άλλους που αποτελούν ουσιαστική πτυχή της συναισθηματικής ευεξίας. Η σχεσιακή ψυχοθεραπεία, βοηθά τα άτομα να αναγνωρίσουν τους ρόλους που διαδραματίζουν στο εδώ και τώρα, και τις διαπροσωπικές αλληλεπίδρασεις που χρησιμοποιούνται στην σχέση με τους άλλους.

Ομάδες Εφήβων. Η Δημιουργικότητα, η Έμπνευση, η Ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων, και η Ενίσχυση του αισθήματος του Ανήκειν. Είναι οι βασικές αξίες που αναπτύσσονται στις ομάδες των Εφήβων

Ομάδες Γονέων. Οι ομάδες γονέων πραγματοποιούνται δυο φορές τον μήνα στο πλαίσιο της συμβουλευτικής, οι γονείς μαθαίνουν δεξιότητες συγκεκριμένων στρατηγικών αντιμετώπισης της επίθεσης η απόσυρσης συμπεριφοράς του εφήβου.

Θεραπεία Ζεύγους. Η Θεραπεία για ζευγάρια εστιάζεται στο μοτίβο των αλληλεπιδράσεων μεταξύ δύο ατόμων, επιτρέποντας παράλληλα τις ατομικές ιστορίες και τις συμπεριφορές κάθε μέλους.​

Αγχώδεις Διαταραχές. Οι εμπειρίες της ζωής, όπως τραυματικά συμβάντα, φαίνεται να προκαλούν διαταραχές άγχους σε άτομα που είναι ήδη επιρρεπή σε άγχος. Τα κληρονομικά χαρακτηριστικά μπορούν επίσης να είναι ένας παράγοντας.

Διατροφικές Διαταραχές. Οι διατροφικές διαταραχές είναι κάτι περισσότερο από το φαγητό. Είναι σύνθετες συνθήκες ψυχικής υγείας και σειρά ψυχολογικών καταστάσεων που απαιτούν συχνά την παρέμβαση ιατρών και ειδικών ψυχολόγων που ειδικεύονται στις διατροφικές διαταραχές για να αλλάξουν την πορεία τους. Μπορεί να ξεκινήσουν με μια εμμονή με το φαγητό, το σωματικό βάρος ή το σχήμα του σώματος.​

Ομάδες Γυναικών. Το Relational the Art Therapy for Women είναι ένα πρόγραμμα θεραπείας που λειτουργεί συνδυαστικά την Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία, και την τέχνη της Αφήγησης - Γραφής, λειτουργεί για τη βελτίωση των τρόπων προσκόλλησης και σύνδεσης στις σχέσεις των γυναικών με τους σημαντικούς άλλους της ζωής τους.​ Ο τρόπος που λειτουργεί βασίζεται στην σπειροειδή κίνηση και βοηθά τις γυναίκες που συμμετέχουν να εκφράζονται μέσω της γραφής η οποία λειτουργεί ως μη λεκτική μέθοδος επικοινωνίας ποικίλων συναισθημάτων, και συμπεριφορών, με κυριότερο στόχο της θεραπευτικής ομαδικής διαδικασίας στην μάθηση των διαπροσωπικών σχέσεων, και την κοινωνική υποστήριξη.

Θέματα εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό. Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη περίοδος τόσο για την μητέρα όσο και για τον πατέρα, παράλληλα μπορεί να είναι και μια περίοδος με περίπλοκα νέα συναισθήματα και ένα συγκεχυμένο μείγμα ενθουσιασμού, αναμονής και ανησυχίας, φόβου. Οι διεργασίες των συναισθημάτων είναι μια φυσική εξέλιξη την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ορμονικές λειτουργίες διαφοροποιούνται, και η συνειδητοποίηση ότι ένα μωρό αναπτύσσεται στην μήτρα σαφώς δημιουργεί άγχος.

Ολιστική Θεραπεία. Θεραπεία για το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα και τα συναισθήματα, η ολιστική θεραπεία αναφέρεται απλώς στη θεραπεία ολόκληρου του ατόμου παρά στα μεμονωμένα συμπτώματα. Οι ολιστικές θεραπείες έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για αιώνες και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας και της γενικής ευημερίας.

Χοροθεραπεία. Η Χοροθεραπία αναγνωρίζει την κίνηση του σώματος ως ένα σιωπηρό και εκφραστικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης. Η Χοροθεραπία είναι μια σχεσιακή διαδικασία στην οποία ο πελάτης και ο θεραπευτής συμμετέχουν σε μια ενσυναισθητική δημιουργική διαδικασία χρησιμοποιώντας σωματική κίνηση και χορό για να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση συναισθηματικών, γνωστικών, σωματικών, κοινωνικών και πνευματικών πτυχών του εαυτού.

Σχολικός Εκφοβισμός. Ο σχολικός εκφοβισμός περιλαμβάνει τρεις κύριες κατηγορίες εξίσου σημαντικές για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Διαχείριση θυμού παιδιού εφήβου. Αν και ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό, υγιές συναίσθημα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Η γνώση του τρόπου αντιμετώπισης του θυμού και του τρόπου έκφρασης με κοινωνικά κατάλληλο τρόπο είναι σημαντικές δεξιότητες για να μάθουν οι έφηβοι.

Διαδικτυακή Θεραπεία. Με τις παρατεταμένες συνθήκες λόγω πανδημίας η ψυχοθεραπεία αλλάζει καθώς οι άνθρωποι αναζητούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας παροχής συμβουλών και θεραπείας.


Βιογραφικό: Κυριακή Μερτζάνη

 • Ψυχοθεραπευτρια MSc Ατομική – Ομαδική ψυχοθεραπεία
 • Ιδρύτρια και εκπρόσωπος του κέντρου KOXLIAS Ψυχοθεραπεία- Συμβουλευτική
 • Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης του Koxlia
 • Με ειδίκευση στην  Σχεσιακή Ατομική ψυχοθεραπεία 
 • Ομαδική Ψυχοθεραπεία. από το Ινστιτούτο Σχεσιακής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.
 • Συντονίστρια ομάδων ενηλίκων 
 • Συντονίστρια ομάδων εφήβων
 • Συντονίστρια σε ομάδες γονέων
 • Εργάζομαι  με  Συνθετική προσέγγιση ( Συμπεριφορική, Σχεσιακή, Γνωσιακή, Θεωρία Σχημάτων).
 • Μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ομοσπονδίας  (APA)
 • Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας IARPP New York
 • Μέλος του American Group Psychotherapy Association (AGPA) 
 • Στην προσωπική της αναζήτηση ερευνά την αναπαραγωγή  των διαγενεολογικών ψυχικών τραυμάτων στην οικογένεια.
Λιγότερα