Κλείσιμο
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

+30 210 505 5774
Αφροδίτης 2, Περιστέρι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Η Ακαδημία Τέχνης και Έκφρασης είναι ένας προσεγμένος χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε από την ηθοποιό και κάτοχο Msc Παιγνιοθεραπείας Μαρία Κωνσταντινίδη και στεγάζεται στο Περιστέρι.

Ο χώρος αυτός φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και στόχο έχει αφενός να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε θέματα σχολικής εκπαίδευσης και αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους, ώστε να αναπτυχθούν δεξιότητες (αυτοέκφραση, επικοινωνία, φαντασία ...κ.ά.) με οδηγό το παιχνίδι.

Μέσω του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού λαμβάνουν χώρα καθημερινά ποικίλες δραστηριότητεςπου αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες!

Σχολική Μελέτη

Η Ακαδημία Τέχνης και Έκφρασης είναι ένας φιλόξενος χώρος φτιαγμένος με αγάπη για τα παιδιά, ο οποίος υποδέχεται καθημερινά μαθητές δημοτικού. Έμπνευση και εφόρμηση είναι για εμάς τα ίδια τα παιδιά μας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή μελέτη τους. Προχωρώντας βήματα μπροστά  ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση των μαθητών μας. Ακολουθώντας τον ρυθμό του παιδιού μέσα από την βιωματική και παιγνιώδη μελέτη το βοηθάμε να κατακτήσει τον στόχο του. Δείχνουμε στα παιδιά ότι από τα λάθη μαθαίνουμε και επιβραβεύουμε πάντα την προσπάθειά τους. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα ενεργοποιούμε τις γνωστικές ικανότητες του παιδιού, ενισχύουμε την δημιουργικότητά τους, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή τους.

Παράλληλα με την μελέτη, οι μαθητές μας μαθαίνουν να επικοινωνούν, να τολμούν, να συνεργάζονται, να ανακοινώνουν τις ιδέες τους, να εκφράζουν τις απόψεις τους, πάντα με σεβασμό προς τους άλλους.

Η Ακαδημία Τέχνης και Έκφρασης, στέκεται πάντα στον γονιό και στο παιδί, προσφέροντας υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και πολλά άλλα προγράμματα κάνοντας πλέον την μελέτη παιχνίδι!

Πρωϊνό Βρεφικό τμήμα (14 μηνών έως 3,5 ετών )

Το πρόγραμμα βασίζεται στη βιωματική και παιγνιώδη μάθηση με κεντρικό άξονά μας την έννοια της καλλιέργειας και των επιμέρους γνωστικών πεδίων που την διέπουν.

 • Σωματική κίνηση
 • Θεατρική Αγωγή
 • Καλλιτεχνικά εργαστήρια
 • Συναισθηματική αγωγή
 • Αισθητηριακή αγωγή
 • Ψυχοκινητική αγωγή

Στόχος μας είναι :

 • Η κοινωνικοποίηση
 • Η αισθητηριακή και ψυχοκινητική ολοκλήρωση
 • Η ομαλή προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον
 • Η ομάδα μας θα είναι ολιγομελής για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τα προγράμματα υλοποιούνται με παιδαγωγικό υλικό της εταιρείας του "ΚΛΕΙΔΑ".

Υπηρεσίες Φύλαξης

Οι υπηρεσίες φύλαξης των μικρών μας φιλαράκων συνεχίζονται! Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες σας! Κατα την διάρκεια του σχολικου ετους είμαστε ανοιχτά απο 7:00-21:00 τις καθημερινές και τα Σάββατα! Επίσης διαθέτουμε τμήμα βραδινής φύλαξης!

Δημιουργική Απασχόληση

 • Θεατρικό παιχνίδι

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας.

Επίσης,η θεατρική αγωγή είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει να εκφραστούν παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή, γιατί εδώ η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά με πολλά προσωπικά εκφραστικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, ακόμα και η σιωπή. Ενα ταξίδι εμπειριών μόλις ξεκινά!!!

 • Messy play
 • Εικαστικά
 • Προγραμματα Μουσικής

Θεατρική ομάδα Εφήβων

Η θεατρική ομάδα εφήβων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 19:00 και απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους στην διαδικασία μιας θεατρικής παράστασης σε έναν χώρο απόλυτα ασφαλή όπου η προσωπικότητα του καθενός αντιμετωπίζεται με αγάπη και σεβασμό. Θα δουλέψουμε μαζί για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ικανότητα έκφρασης, θα καλλιεργήσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με το θέατρο και τη λογοτεχνία, την κίνηση και τον λόγο. Θα μάθουμε πως μπορούμε να πλάθουμε δικές μας ιστορίες αλλά και πώς να χρησιμοποιούμε δημιουργικά την ενέργεια μας και την φαντασία

Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει σε μια χώρα όπου η φαντασία μας μπορεί να δημιουργήσει κόσμους, πλάσματα και ανθρώπινους χαρακτήρες.

Ενότητες που θα προσεγγίσουμε:

Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, σωματική έκφραση, εκφορά λόγου, δημιουργική γραφή, σκηνική παρουσία, επικοινωνία και συνεργασία, συναισθήματα, δημιουργία ρόλου.

Λιγότερα