Κλείσιμο
Robotonio - Κορυδαλλός logo

Robotonio - Κορυδαλλός

+30 210 494 4402
Γρηγορίου Λαμπράκη 203, Κορυδαλλός
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Το ROBOTONIO είναι Όμιλος Πρότυπων Κέντρων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτόμας εκπαίδευσης από την πρώιμη παιδική ηλικία έως την ενήλικη ζωή.

Παρέχουμε προγράμματα σπουδών Ρομποτικής, Προγραμματισμού και STEAM για παιδιά από 4 ετών έως και ενήλικες.

Κάθε ηλικιακό επίπεδο στα κέντρα μας έχει τον δικό του οδηγό σπουδών που δημιουργήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό του ROBOTONIO με βάση τις δεξιότητες και τις ικανότητες που κατέχουν τα παιδιά σε κάθε ηλικία αλλά και με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που πρέπει να κατακτήσουν.

Στα 3 κέντρα που λειτουργούν σε ΚορυδαλλόΠεριστέρι και Πειραιά, εφαρμόζουμε τη διδασκαλία STEM με ατομικό εξοπλισμό γιατί αυτός ο τρόπος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη χρησιμοποιώντας τα γνωστικά εργαλεία σε δραστηριότητες που απαιτούν επίλυση προβλήματος στον πραγματικό χρόνο.


Στόχος 
μας είναι οι μαθητές/τριες μας, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους στα κέντρα μας, να 
έχουν πλήρως εξοπλιστεί με τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα όπου η τεχνολογία και η καινοτομία κατέχουν τον κεντρικό ρόλο.

Για αυτό τον λόγο φροντίζουμε πάντα να ενσωματώνουμε στα προγράμματά μας και να εκπαιδεύουμε τους μαθητές/τριες μας σε καινοτόμες τεχνολογικές έννοιες όπως το Internet of Things (IoT), Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), Machine Learning, 3d Printing, Creative Computing.

Στα κέντρα μας θεωρούμε πολύ σημαντική τη διαδραστικότητα του μαθήματος για αυτό και όλοι οι οδηγοί σπουδών STEM, ρομποτικής και προγραμματισμού περιλαμβάνουν δραστηριότητες με σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία του μαθήματος με παιγνιώδη τρόπο.


Οι μαθητές μας:

• επιλύνουν προβλήματα μηχανικής και προγραμματισμού,

• εκφράζουν ορθά τις σκέψεις τους και τις αιτιολογούν,

• συνεργάζονται στο πλαίσιο των ομαδικών δραστηριοτήτων

• αναπτύσσουν την φαντασία και την αυτοπεποίθηση τους πάνω στην επίλυση δυναμικών προβλημάτων.

Για να το επιτύχουμε αυτό φροντίζουμε να παρέχουμε σε κάθε μαθητή εξατομικευμένο εξοπλισμό ρομποτικής, ώστε να βιώνει ολόκληρη την εμπειρία του μαθήματος αλλά και να αναπτύσσει στο έπακρο τις προγραμματιστικές και τις μηχανικές του γνώσεις. Παράλληλα ενισχύουμε τον ομαδοσυνεργατικό τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος, εμπλέκοντας τα παιδιά σε εξειδικευμένες δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων.

Το ROBOTONIO μεταξύ των άλλων διοργανώνει κάθε χρόνο το δικό του Φεστιβάλ όπου όλοι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τη δουλειά τους, ενώ συμμετέχει σε επιλεγμένους Πανελλήνιους και Παγκόσμιους μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και αποσπώντας σημαντικές θέσεις και βραβεία.

Λιγότερα