Κλείσιμο
Θέατρο σκιών του Σωκράτη Κοτσορέ logo

Θέατρο σκιών του Σωκράτη Κοτσορέ

+30 210 213 7851
+30 697 447 8288
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

O θίασός μας παρουσιάζει έργα του Θεάτρου Σκιών και Κουκλοθεάτρου, κατάλληλα για ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Οι παραστάσεις μας δίδονται στο δικό σας χώρο με όλα τα έξοδα καλυμμένα και διαρκούν από 50 λεπτά έως μια ώρα.

Οι τιμές μας είναι πολύ προσιτές, και σκοπός μας είναι η διατήρηση και διάδοση της Λαϊκής μας Παράδοσης. Στο τέλος της παράστασης, προσφέρεται δώρο σε κάθε παιδί μία χαρτοκοπτική με τον Καραγκιόζη που μπορεί να τη ζωγραφίσει και να φτιάξει τη δική του φιγούρα.

Ο Σωκράτης Κοτσορές γεννήθηκε το 1985, στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και την Ικαρία. Είναι ένας από τους νεότερους Καραγκιοζοπαίχτες και έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών κοντά στους παλαιότερους Καραγκιοζοπαίκτες.

Κάθε χρόνο, συμμετέχει σε εκδηλώσεις Συλλόγων, Δήμων, Σχολείων κ.α., σ’ όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας κλασικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και σύγχρονες. Έχει τη θέση του αντιπροέδρου στο Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών και η δουλειά του έχει προβληθεί από τα Μ.Μ.Ε.

Όπως θα ξέρετε, άλλωστε, ο παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας του Θ.Σ, μαζί με στοιχεία Λαογραφίας και τοπικής ιστορίας που παρουσιάζονται στη σκηνή, είναι δείγμα και βεβαίωση της τέχνης στο πλέον ώριμο επίπεδο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Οι παραστάσεις μας είναι προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας.

Παραστάσεις:

Κάποιες κλασικές παραστάσεις είναι Ο Καραγκιόζης... αστροναύτης, φούρναρης, δήμαρχος, ψαράς, ζητιάνος, μάγειρας, ανθοπώλης, δάσκαλος, βαρκάρης, γιατρός, καφετζής, γιαουρτάς, γραμματικός, τραγουδιστής, δασοφύλακας, αρματολός, στο νησί των κατεργαραίων, στο τρελοκομείο, το φάντασμα του Σεραγιού, ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι και άλλες πολλές.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Το παραδοσιακό Ελληνικό Κουκλοθέατρο εντάχθηκε στο θέαμα του Καραγκιόζη περίπου τo 1930, ως συμπληρωματικό των παραστάσεών του, ενώ εξακολουθούσε να λειτουργεί και ως κεντρικό θέαμα στην περίοδο των Απόκρεω.

Η γρήγορη ανάπτυξη του στον Ελληνικό χώρο, οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι Καραγκιοζοπαίκτες εξελίχθηκαν και σε Κουκλοπαίκτες, αφού το κουκλοθέατρο είναι απόλυτα συγγενικό με τον Καραγκιόζη. Οι πρωταγωνιστές του, Φασουλής-Πασχάλης και Περικλέτος, μάς θυμίζουν πάρα πολύ τους βασικούς ήρωες του Θεάτρου Σκιών, Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη. Το κουκλοθέατρο είναι, λοιπόν, η τρισδιάστατη απόδοση του Καραγκιόζη.

Οι παραδοσιακές παραστάσεις του κουκλοθεάτρου συνεχίζουν και επαναφέρουν ως τις μέρες μας τη δεύτερη λειτουργία των Καραγκιοζοπαικτών, να δίνουν και ημερήσιες παραστάσεις σε υπαίθριους ή κλειστούς χώρους.

Επειδή, λοιπόν, σκοπός μας είναι η αναβίωση του παραδοσιακού κουκλοθεάτρου, γι’ αυτό ενδεικτικά σας προτείνουμε από το ρεπερτόριό μας:
🔹 Οι περιπέτειες του Πασχάλη
🔹 Ο Πασχάλης κυνηγός
🔹 Το μαγικό ραβδί
🔹 Τα Χριστούγεννα του Πασχάλη
🔹 Η Αποκριά του Πασχάλη
🔹 Ο Πασχάλης και το φάντασμα

Παραστάσεις:

Από το ρεπερτόριο μας, ενδεικτικά, σας προτείνουμε:

Α. Για οποιαδήποτε στιγμή του έτους: - Το αρχαίο πιθάρι - Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Δράκος - Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές - Το φρούριο των φαντασμάτων - Το πανηγύρι του Καραγκιόζη - Ο Μάγος του Δέντρου
Β. Για την 28η Οκτωβρίου - Ο Καραγκιόζης στον πόλεμο του 1940 - Ο Καραγκιόζης στα χέρια των Γερμανών - Το Ηρωικό «ΟΧΙ»
Γ. Για τα Χριστούγεννα - Τα Χριστούγεννα του Μπαρμπαγιώργου - Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη - Ο Καραγκιόζης και οι Καλικάντζαροι
Δ. Για τις απόκριες - Το τρελό καράβι της αποκριάς - Ο Καραγκιόζης και ο μασκαράς - Η φάρσα της αποκριάς
Ε. Για την 25η Μαρτίου - Το θαύμα του Αγίου Δημητρίου (συνίσταται για τις μεγαλύτερες τάξεις) - Το κρυφό σχολειό - Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ (συνίσταται για τις μεγαλύτερες τάξεις) - Ο Μαύρος Καπετάνιος - Ο Παπαφλέσσας-η μάχη στο Μανιάκι
ΣΤ. Για το Πάσχα - Η Πασχαλιά του Καραγκιόζη
Ζ. Για τη λήξη της σχολικής χρονιάς - Τα Κολλητήρια πάνε Διακοπές - Ο Καραγκιόζης ξεναγός
Η. Μυθολογία - Η Αργοναυτική Εκστρατεία - Θησέας και Μινώταυρος - Οι Άθλοι του Ηρακλή

Λιγότερα