Krav Maga Academy logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 698 116 5438
Λεωφ. Μαραθώνος 84, Νέα Μάκρη

Krav Maga Academy

Κραβ Μαγκά για ΑμεΑ

Το Κrav Maga Academy είναι επίσημα αναγνωρισμένη σχολή της International Krav Maga Federation.

Σε έναν άνετο φωτεινό και φιλόξενο χώρο, εξασφαλίζει την ασφάλεια, την ποιότητα και την εξέλιξη στην εκπαίδευση των ασκούμενων στο Krav Maga.

Διαθέτουμε τμήματα παιδιών, εφήβων, ενηλίκων & ΑμεΑ.

Το Κραβ Μαγκά για Παιδιά (συνήθως αναφέρεται ως Kid Krav) εξελίχτηκε από την IKMF ως τμήμα των λύσεων αυτοάμυνας οι οποίες δημιουργήθηκαν για τους διάφορους τομείς του Κραβ Μαγκά για Πολίτες.

Χωρίζεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες:

kiddy krav maga (5 – 7 ετών) 
kids Krav maga (8 – 10 ετών)
junior krav maga (11 – 14 ετών)


Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα;

Τα τμήματα προετοιμασίας και ένταξης που θα λειτουργήσουν απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών καθώς και σε εφήβους και ενήλικες διαγνωσμένους στο φάσμα του αυτισμού.

Ποιός είναι ο σκοπός του προγράμματος

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια πρόταση δημιουργίας ενός οργανωμένου πλαισίου το οποίο θα είναι ικανό να υποστηρίξει τα άτομα στο φάσμα το αυτισμού, στην ένταξη σε τυπικά σύνολα και ομάδες στα πλαίσια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Είναι θεραπευτικό;

Δεν αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο παρέμβασης αλλά μια συμπληρωματική - υποβοηθητική δραστηριότητα η οποία σε συνδυασμό και σύμπλευση με τις θεραπευτικές μεθόδους είναι ικανό να ενισχύσει συγκεκριμένους προσωπικούς στόχους.

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα οφέλη;

• Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού στα τυπικά τμήματα του Krav Maga.
• Μέσω της ένταξης επιτυγχάνονται και προωθούνται οι ατομικοί στόχοι ανάπτυξης του παιδιού.
• Ένα καλά δομημένο πρόγραμμα μπορεί επίσης να βοηθήσει ένα εύρος αναγκών που προκύπτουν στα παιδιά.

Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν και αποσκοπούν στην:

  • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης (κινητικές ικανότητες)
  •  Ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων (επικοινωνιακές δεξιότητες και δεξιότητες αλληλεπίδρασης)
  • Ενδυνάμωση των life skills (ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα γίνεται μια ιεράρχηση κινδύνων)
  • Αποτροπή επικίνδυνων συμπεριφορών στην καθημερινότητα (π.χ. πτώσεις, απότομο πέρασμα διάβασης κ.α.)

Μέσα από αυτές τις ομάδες επιχειρούμε, η εκμάθηση της διδακτέας ύλης να μπορεί να εφαρμοστεί πέραν του χώρου εκπαίδευσης και στην κοινωνική ζωή του παιδιού, από το δομημένο περιβάλλον εκπαίδευσης στο ακανόνιστο περιβάλλον της καθημερινότητας.

Ποιοι είμαστε;

Στη σχολή Krav Maga Academy δημιουργήθηκε μια ομάδα επαγγελματιών διαφορετικών ειδικεύσεων που ως κοινό παρονομαστή έχουν την επίτευξη τόσο του βασικού στόχου του προγράμματος όσο και την αποτελεσματική υποβοήθηση των ατομικών στόχων κάθε ατόμου. Δίνουμε ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στην οργάνωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Με λίγα λόγια δίνουμε έμφαση στην :

• Οργάνωση του χώρου - περιβάλλοντος
• Υποστήριξη του παιδιού για την ένταξη βήμα – βήμα
• Υποστήριξη της ομάδας για να δεχτεί το παιδί
• Οργάνωση του κάθε μαθήματος για να επιτυγχάνονται τόσο οι ατομικοί στόχοι αλλά και να προχωράει ολόκληρη η ομάδα μαζί στην ύλη της.
• Αντιμετώπιση κρίσεων και διαχείριση στερεοτυπικών συμπεριφορών.


Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα - Εκπαιδευτές

Ο Νίκος Χριστόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος μεταπτυχιακού του τμήματος Κοινωνιολογίας (MA Human Rights and Ethics, Salford University). Από το 2013 είναι εκπαιδευτής της IKMF για πολίτες, παιδιά και γυναίκες. Είναι πιστοποιημένος, επίσης, στο σύστημα Makaton.

H Μαντώ Ρουμελιώτη είναι απόφοιτος Δ.Ι.Ε.Κ., ειδικότητας βοηθός Εργοθεραπείας. Θα συμμετάσχει στα ενταξιακά προγράμματα της σχολής, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά στην ανάπτυξη τόσο των κινητικών όσο και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ο Γιώργος Μαγγίνας είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάζεται σε ιατρείο Χειροπρακτικής και μεταξύ άλλων εφαρμόζει τεχνικές: Myofascial Trigger Points Therapy (μυοπερετονιακά σημεία πυροδότησης πόνου), Ergon Technique(κινητοποίηση περιτονίας), Βιοϊατρικού Βελονισμού (Dry Needling) Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητικής Φυσικοθεραπείας, ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος αποκατάστασης σε αθλητικά σωματεία. Κατέχει επίσης πτυχίο Ναυαγοσώστη και έχει γνώσεις πρώτων βοηθειών.


⇒ Για περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή, πατήστε ΕΔΩ

Ωράριο

Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη : 9:00 - 13:00 & 16:00 - 22:00 Τετάρτη & Παρασκευή : 9:00 - 13:00 & 16:00 - 22:30 Σάββατο : 11:00 - 14:00

Επικοινωνία

Κριτικές

5.0 (1)
Nikos

Εξαιρετικό πρόγραμμα και εξαιρετικοί επαγγελματίες

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.