Κλείσιμο
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΗΣΗ logo

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΗΣΗ

+30 21 0953 3309
+30 697 690 9299
Φιλαρέτου 86 & Θησέως, Καλλιθέα, 17673, Αττικής
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Διεπιστημονικό Κέντρο «Προνόηση», δραστηριοποιείται στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και των Ψυχοπαιδαγωγικών - Ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση
  • Ψυχοθεραπεία
  • Συμβουλευτική Γονέων κ.α.

Η ασφάλεια και η παροχή ποιοτικών και κατάλληλων θεραπευτικών προγραμμάτων προς τα παιδιά, τους εφήβους, αλλά και  τους γονείς αυτών, κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, τόσο για τη Διοίκηση του Κέντρου, όσο και  όλων των εργαζομένων (Θεραπευτών, Γραμματείας, Προϊσταμένων και λοιπών).

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που σας προσφέρουμε, αλλά και μια γνωριμία δια ζώσης, να καλύψουν τις όποιες απορίες σας.

Στα χρόνια που πέρασαν από το 2009 έτος ίδρυσης του Διεπιστημονικού Κέντρου «Προνόηση»  έως και σήμερα, μέσα από πληθώρα συνεργασιών με καταξιωμένους θεραπευτές και επαγγελματίες του κλάδου, πραγματοποιούμε το όραμα της δημιουργίας ενός ποιοτικού θεραπευτικού περιβάλλοντος που στόχος του είναι όπως προαναφέραμε η πρόληψη και η ευρύτερη ενημέρωση με υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο!

Μια επαφή μαζί μας είναι αρκετή για να διαπιστώσετε ότι στο Διεπιστημονικό Κέντρο «Προνόηση»  πιστεύουμε στην έμφυτη τάση και θέληση των ανθρώπων για διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη, προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Σε αυτό ακριβώς στοχεύουμε τόσο μέσα από την ποικιλομορφία των εξατομικευμένων προγραμμάτων που παρέχουμε, όσο και μέσα από τον τρόπο στήριξης και καθοδήγησης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Αυτό άλλωστε το έχουμε δει και στην πράξη να επιτυγχάνεται μέσω της πολύχρονης εμπειρίας μας.

Η ανάπτυξη του Διεπιστημονικού Κέντρου «Προνόηση» τα τελευταία χρόνια, καθώς και η επαγγελματική επιτυχία της Διεπιστημονικής ομάδας των θεραπευτών μας αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο!


Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ευαγγελία Μανδουράρη

Ψυχολόγος

Η ψυχολόγος Ευαγγελία Μανδουράρη σπούδασε στο Πάντειο
Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2003 έχει
συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε Ελλάδα και Αγγλία, καθώς
επίσης με κέντρα ημέρας για άτομα με ψυχικές διαταραχές και παιδιά στο φάσμα των ΔΑΔ.

Μετεκπαιδεύτηκε σε πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Central Lancashire στον τομέα της Εφαρμοσμένης Κλινικής Ψυχολογίας και εν συνεχεία στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας και στο Metanoia Institute του Λονδίνου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στο Life Coaching αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα 2004-2008.

Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, στο EMDR, στο Ψυχόδραμα και στον συντονισμό Σχολών Γονέων σύμφωνα με το σύστημα Μ. Χουρδάκη.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην δημιουργία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ψυχολογικής και Θεραπευτικής Υποστήριξης, στο οποίο λειτουργεί ιδιωτικό Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους στο φάσμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών.

Επιπλέον, εισηγείται εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, συντονίζει θεραπευτικές ομάδες παίδων,
γονέων και φοιτητών και προσφέρει ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες.


Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Κτιριακές Υποδομές

Το Διεπιστημονικό Κέντρο «Προνόηση» διατηρεί τις βασικές εγκαταστάσεις του στην οδό Φιλαρέτου 86 & Θησέως,  καθώς και στην οδό Ανδρομάχης 202 στην Καλλιθέα, Αττικής.

Η δομή των 950 τ.μ.  χαρακτηρίζεται απόλυτα από τη φιλοσοφία του ίδιου του κέντρου. Στόχος, δηλαδή, είναι τόσο οι θεραπευτές και η διεπιστημονική ομάδα, όσο και οι επισκέπτες να βρίσκονται, να εργάζονται σε ένα χώρο σύγχρονο, ζεστό, φιλικό, ανθρώπινο, που παρέχει συγχρόνως και τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο διαθέτει χώρους επισκεπτών, γραφεία διοίκησης, αίθουσες συνεδριών / σεμιναρίων, αίθουσες ειδικών και εξατομικευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων, όπως Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Γονέων, Παιγνιοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, αίθουσες διδασκαλίας και έρευνας, καθώς και εξειδικευμένες θεραπευτικές αίθουσες όπως οι τρείς (3) αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης (S I).

Το Διεπιστημονικό Κέντρο «Προνόηση» έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις κτιριολογικές απαιτήσεις του νόμου που διέπει τη λειτουργία του – ειδικά σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής και κατέχει πιστοποίηση ISO 9001. Τα κέντρα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της Καλλιθέας, κάνοντας εύκολη τη μετακίνηση από και προς αυτά, είτε πρόκειται για χρήση δημοσίων είτε ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

(Για οδηγίες μετακίνησης, δείτε την Επικοινωνία).

 

Λιγότερα