Κλείσιμο
PLANET PHYSICS logo

PLANET PHYSICS

+30 210 803 3984
Πειραιώς 254 , Ταύρος
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

 

H Φυσική έχει τον δικό της... πλανήτη που ονομάζεται... PLANET PHYSICS!

Η βασική λειτουργία του PLANET PHYSICS είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση διαδραστική και ενδιαφέρουσα. Δημιουργήθηκε από Φυσικούς, με ιδιαίτερη αγάπη για τη Φυσική και τις Φυσικές Επιστήμες, εμπνευσμένο από τα εντυπωσιακότερα Science Centers του εξωτερικού. Στις υπερσύγχρονες και ασφαλέστατες εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γνώση με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό, πάντα με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου μας προσωπικού.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το PLANET PHYSICS αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την οργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης καθώς διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κάθε τάξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι υψηλού επιπέδου και διδακτικής αξίας, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, βασισμένα στις νέες μουσειοπαιδαγωγικές μεθόδους και έχουν διαθεματική διάρθρωση και προσέγγιση. Το υλικό των προγραμμάτων είναι πλήρως προσαρμοσμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα και η προσέγγιση διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Κάποια από τα πειράματα που πραγματοποιούνται στη διάρκεια των προγραμμάτων είναι μοναδικά στην Ελλάδα!

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

 

Διαδραστικά Εκθέματα

Η Διαδραστική Έκθεση του PLANET PHYSICS αποτελείται από 35 Διαδραστικά Εκθέματα, κάποια εκ των οποίων είναι μοναδικά σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη! Τα εκθέματα είναι οργανωμένα σε θεματικές ενότητες ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με βάσει τις πιο σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις. Τα Διαδραστικά μας εκθέματα είναι πολύ εντυπωσιακά, ασφαλή στο χειρισμό τους ακόμα και από τα μικρότερα παιδιά, κινούν την περιέργεια και προάγουν τον πειραματισμό. Με τη βοήθεια των Διαδραστικών Εκθεμάτων οι μαθητές μαθαίνουν για τις θεμελιώδεις έννοιες του φυσικού μας περιβάλλοντος με τρόπο βιωματικό και πάνω απ' όλα... διασκεδαστικό!

 

Καφετέρια - Κυλικείο

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" λειτουργεί καφετέρια και κυλικείο. Στο χώρο αυτό οι μαθητές μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους και οι εκπαιδευτικοί να απολαύσουν τον καφέ τους, παράλληλα με μερικές στιγμές χαλάρωσης από τη συνεχή επιμέλεια των μαθητών.

 

Γενικές Πληροφορίες

Το PLANET PHYSICS είναι ιδανική επιλογή για επισκέψεις Σχολείων αφού προσφέρει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να επεκτείνει τη διδασκαλία του και στο μαθητή να συνδυάσει την απόκτηση γνώσης με τον πειραματισμό, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον. Ως εκπαιδευτικός προορισμός, το PLANET PHYSICS έχει αναρτηθεί στο ενημερωτικό site του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες "γιορτές" της Επιστήμης (Βραδιά του Ερευνητή, Athens Science Festival, Patras Science Festival, κ.α.) αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη.

Καθημερινά στο PLANET PHYSICS ακούγεται η έκφραση: "Ω! Κύριε/α, η καλύτερη εκδρομή!", αποτελώντας για εμάς την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας!

Κάθε χρόνο επισκέπτονται το PLANET PHYSICS περισσότεροι από 20.000 μαθητές. Τη φετινή χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε πολύ λιγότερους, λόγω των μέτρων ενάντια στην COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, για τη σχολική χρονιά 2021-2022 υπάρχει περιορισμένος διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους.

 

Στο Σχολείο σας!

Στην περίπτωση που το επιθυμείτε, ένας εξειδικευμένος Φυσικός παρουσιάζει στο Σχολείο σας τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα!

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι μία διδακτική ώρα, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική πειραματική επίδειξη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ακολουθείστε το σύνδεσμο: Στο Σχολείο σας

Οι επιδείξεις πραγματοποιούνται ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 


Κόστος συμμετοχής:

  • Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ": 6 € / μαθητή
  • Επίσκεψη του επιστημονικού μας προσωπικού στο Σχολείο σας: € / μαθητή

 

Λιγότερα