Κλείσιμο
ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ - Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι logo

ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ - Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

+30 694 461 6160
Κορωπί, Θέση Μπουρμπουτσάνα (μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας)
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Η Γαϊδουροχώρα είναι ένα κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης αφιερωμένο στο γαϊδουράκι και ένας χώρος φιλοξενίας γαϊδουριών σε ανάγκη. 

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επισκέψεις Ιδιωτών:

Πρόγραμμα γνωριμίας 
Μια διαδραστική ξενάγηση για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του γαϊδουριού, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια μας, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις στην κοινωνία τους!

Βασική φροντίδα
Μετά τη θεωρία έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη φροντίδα ενός γαϊδουριού. Βούρτσισμα, φροντίδα οπλών και ευκαιρία για πολλά χάδια και αγκαλιές…


Χαλάρωση μέσα στη φύση
Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από τη μεγάλη αυλή του στάβλου, τα καθιστικά μας θα σας φιλοξενήσουν για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών, κοντά στα υπόλοιπα ζώα του κτήματος. Εμείς προσφέρουμε καφέ/τσάι και χυμό, εσείς μπορείτε να φέρετε ό,τι φαγώσιμο θέλετε και να χαρείτε το πικνίκ σας.


Έκτακτες δραστηριότητες (ορισμένα Σαββατοκύριακα):

α) Ο θησαυρός του λόφου

Παιχνίδι δράσης εξερεύνησης και γνώσεων γύρω από το γαϊδουράκι για τους μικρούς μας φίλους. Με επί πλέον χρέωση (πληροφορίες στην είσοδο).

β) Εκπαιδεύοντας ένα γαϊδουράκι
Εισαγωγή στην επικοινωνία και συνεργασία με ένα γαϊδουράκι και μικρά μυστικά της φυσικής εκπαίδευσης. Για μεγαλύτερα παιδιά και ενηλίκους. Η δραστηριότητα γίνεται στο μεγάλο γήπεδο εκπαίδευσης με επί πλέον χρέωση και έχει διάρκεια 20′-30′ ανά ομάδα (πληροφορίες στην είσοδο).

Δραστηριότητες με κράτηση:

Απόγευμα, πάμε Donkey Trekking!
Το γαϊδουράκι γίνεται συνοδοιπόρος μας σε πεζοπορίες μέσα στη φύση, μέσα από μονοπάτια, λιβάδια και άγνωστα τοπία και της περιοχής, ενώ σε σακίδια μπορεί να κουβαλάει τρόφιμα ή ότι απαραίτητο για τη βόλτα. Περπατάμε παρέα, είμαστε συνεργάτες, απολαμβάνουμε μαζί αυτή τη περιπέτεια μέσα στη φύση. Το donkey trekking είναι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει κανείς το δεσμό εμπιστοσύνης και φιλίας που μπορεί να γεννηθεί ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα γαϊδουράκι. Οι διαδρομές που επιλέγουμε δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας αλλά είναι σε ανώμαλο έδαφος και απαιτούν καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα κλειστά παπούτσια και μακρύ παντελόνι. Για παιδιά από 6 ετών και ενηλίκους.


Μεγαλύτερα donkey trekking
Μεγαλύτερες πεζοπορίες ή και ολοήμερες εκδρομές οργανώνονται εκτάκτως ή με ραντεβού, για εξερεύνηση ιδιαίτερων διαδρομών, παλιών μονοπατιών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή περιοχή ή πάνω στον Υμηττό.

Για ενήλικες και παιδιά άνω των 8 ετών.

Party time!
Γιορτάστε κοντά στα γαϊδουράκια! Μοναδικό πάρτυ για παιδιά, με δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια από τους εμψυχωτές μας αλλά και ενασχόληση με τα γαϊδουράκια μας, αλλά και για μεγάλους που θέλουν να γιορτάσουν μέσα στη φύση! Σαββατοκύριακα πρωί ή απόγευμα και όποια καθημερινή απόγευμα.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 

Φιλοζωία και ευζωία (για μεγάλο δημοτικό και γυμνάσιο)
Το πρόγραμμα προσεγγίζει τη γνωριμία με το γαϊδουράκι μέσα από θέματα ευζωίας για να θίξει ζητήματα που παραμένουν φλέγοντα στο τόπο μας. Περιπτώσεις παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης. Τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε; Τα δικαιώματα των ζώων εργασίας και τα κενά της νομοθεσίας. Νέα κινήματα που αφορούν τη θέση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα (αντισπισισμός – βεγκανισμός). 


Ενασχόληση με τη φροντίδα και την καθημερινή ζωή των γαϊδουριών!
Τα γαϊδουράκια μέσα στη φάρμα (για παιδικούς σταθμούς, προνήπια και νήπια)

Μια περιπέτεια ανακαλύψεων μέσα στη μοναδική φύση του λόφου μας, όπου τα μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υπέροχα γαϊδουράκια μας και τα άλλα ζώα του κτήματος που ζουν αρμονικά μεταξύ τους: κότες και πάπιες, γατάκια και σκυλιά και η νέα μας φιλοξενούμενη, η Τσίκα η κατσίκα!

Γνωριμία και φροντίδα (για δημοτικό και γυμνάσιο)
Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην γνωριμία των παιδιών με το γαϊδουράκι, την ιστορία και τα μοναδικά χαρίσματα του, για να εμπνεύσει τελικά αγάπη και σεβασμό προς όλα τα ζώα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται όλο το χρόνο.

Το μάζεμα της ελιάς (για δημοτικό)
Με βοηθό το γαϊδουράκι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, που απαιτεί συνεργασία και ομαδικό πνεύμα: το μάζεμα της ελιάς, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια. 


Donkey trekking:
Πεζοπορία παρέα με τα γαϊδουράκια (για μεγάλο δημοτικό & γυμνάσιο)

Το donkey trekking είναι ένας νέος τρόπος άθλησης και αναψυχής που διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια και ανέδεικνύει το γαϊδουράκι σε σύντροφο και συνοδοιπόρο σε πορείες μέσα στη φύση. Περπατάμε μαζί, είμαστε σύντροφοι σε μια όμορφη περιπέτεια, γίνομαστε ένα μέσα στη φύση!
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται όλο το χρόνο.

Κινητή Γαϊδουροχώρα
Η Κινητή Γαϊδουροχώρα δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη χαρά της γνωριμίας και της επαφής με το γαϊδουράκι σε όσους δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Με ειδικό όχημα μεταφοράς φέρνουμε κοντά σας δύο από τα εκπαιδευμένα γαϊδουράκια μας, για να ταξιδέψουμε τα παιδιά στον κόσμο τους.

Λιγότερα