Κλείσιμο
Ομάδα Άνασσα logo

Ομάδα Άνασσα

+30 210 501 3404
+30 697 735 3886
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΝΑΣΣΑ συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 με κύριο σκοπό την δημιουργία θεατρικών παραστάσεων που προωθούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες (Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία) μέσω της δημιουργικής αλληλεπίδρασης με τις τέχνες του χορού, της μουσικής, των εικαστικών καθώς επίσης και τον σχεδιασμό και υλοποίηση θεατρικών παραστάσεων και εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά που συνδυάζουν τις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με τις Νέες Τεχνολογίες και τις Καλές Τέχνες (Art Tech).

H ΑΝΑΣΣΑ ενσωματώνει στο δυναμικό της καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των εικαστικών, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι μαζί στην δημιουργία παραστάσεων και προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες, με στόχο μια πολύπλευρη αλλά και πιο διασκεδαστική προσέγγιση της γνώσης μέσα από τις τέχνες.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η συνειδητοποίηση της αλληλοεπικάλυψης των διαφορετικών Επιστημών και η διερεύνηση των διαφόρων τρόπων έκφρασης τους μέσα από τις Καλές Τέχνες. Οι δράσεις της ΑΝΑΣΣΑ έχουν τεθεί κατά καιρούς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έχουν λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).Η ομάδα ΆΝΑΣΣΑ έχει παρουσιάσει προγράμματα στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, στο Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, στα Μουσεία Νεότερης Κεραμικής, Μαστίχας ,Λαϊκής Τέχνης, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης καθώς και σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η λέξη "Άνασσα" είναι ένα παιχνίδι τόσο λεκτικό, όσο και εννοιολογικό. Άνασσα σημαίνει Βασίλισσα στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Σε μια παρτίδα σκάκι, η Άνασσα είναι το πιόνι που μπορεί να κάνει όλες τις κινήσεις, εκτός από αυτή του Αλόγου. Ένα ευέλικτο και ιδιαίτερα σημαντικό πιόνι για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Για το παιχνίδι της γλώσσας, η "Άνασσα" εμπεριέχει την έννοια της μεταμόρφωσης. Γραμματικά και ηχητικά, απέχει από την ανάσα, μόνο μιαν.. ανάσα: ένα τόνο και ένα σίγμα δηλαδή. Αν πάρεις λοιπόν αλλιώς την ανάσα σου, μπορείς να γίνεις Άνασσα!

Νέα - Πρότυπα Εκπαιδευτικά Προγράμματα με θέματα μέσα από τη διδακτέα ύλη 

Οι προσεγμένες πρότυπες δράσεις που δημιουργεί η ομάδα ΆΝΑΣΣΑ
  έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια  Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Καθηγητών:

  • θέματα που αναδύονται τόσο από τη διδακτέα ύλη όσο και από την ίδια τη ζωή των παιδιών
  • διαδραστικός χαρακτήρας
  • συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό
  • χωροταξική ευελιξία (από μία σχολική αίθουσα μέχρι ένα θεατρικό χώρο)
  • δυνατότητα θεματικής ανάπτυξης με βάση τις εκάστοτε ανάγκες


Δεν είναι τυχαίο ότι οι δράσεις της ΆΝΑΣΣΑ έχουν τεθεί κατά καιρούς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έχουν λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Σχεδιασμός και Υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΆΝΑΣΣΑ συνεργάζεται με Μουσεία, Δήμους, Πολιτιστικά Ιδρύματα, Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Εταιρείες και υλοποιεί επιτυχημένες  πολιτιστικές δράσεις που ξεχωρίζουν για την ποιότητα  και την πρωτοτυπία τους.

 

Λιγότερα