ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ | ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝΤΡΟ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+306977 850 915, +306982 075 249
Διδασκάλου Βασιλείου Αδαμίδου 96 Κρυονέρι, Τούμπα

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ | ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Το "Μικρό Δέντρο που θα γίνει δάσος", είναι ένα αυτοοργανωμένο παιδαγωγικό εγχείρημα που λειτουργεί με τις αξίες της ελευθεριακής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014 και το "δάσος" του βρίσκεται στην περιοχή Κρυονερίου της Θεσσαλονίκης.

Το αρχικό «σμίξιμο» των μελών της παιδαγωγικής κοινότητας προέκυψε από την ανάγκη και την επιθυμία τους για μια αλλιώτικη εκπαίδευση.

Μια εκπαίδευση που σε πρώτο επίπεδο ξεκινάει από το σεβασμό στην ατομικότητα του κάθε παιδιού, στους προσωπικούς του ρυθμούς, στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Σε δεύτερο επίπεδο συνεχίζεται με το βίωμα της αμεσοδημοκρατικής κοινότητας, με εργαλεία τη συνεκπαίδευση, την αλληλοβοήθεια και τη συμμετοχή στη συλλογική ζωή Συντροφεύουμε τα παιδιά με ενσυναίσθηση, ειλικρίνεια και αποδοχή στην ανακάλυψη της γνώσης και στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους.

Την εκπαίδευση αυτή αφ’ ενός παλεύουμε να την πραγματώσουμε στο εδώ και τώρα, μέσω της λειτουργίας του Μικρού Δέντρου. Αφ’ ετέρου είναι για μας εξίσου σημαντικό να αγωνιστούμε ώστε να ανοίξει δημόσια το θέμα της ελευθεριακής εκπαίδευσης.

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.