Κλείσιμο
Galileo Galilei Generation logo

Galileo Galilei Generation

+30 231 028 2811
Τσιμισκή 116, Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Γλωσσών GALILEO GALILEI (Ιταλικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά) ξεκίνησε το 1986 και χάρη στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους που ακολουθεί βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Με 34 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και έχοντας κάνει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της εκπαίδευσης (εξεταστικό κέντρο και partner του OSD, εξεταστικό κέντρο και partner του Πανεπιστημίου της Siena, partnership με το Ινστιτούτο Cervantes, partnership με το Ινστιτούτο Pushkin, καθώς και με Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης), το Galileo Galilei δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών από την προσχολική ηλικία έως την εφηβική και ενήλικη ζωή. Η βιωματική μάθηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και σε όλα τα επίπεδα και ενσωματώνεται πλήρως στο πρόγραμμα σπουδών με δραστηριότητες που αρμόζουν στην κάθε ηλικία. Τα προγράμματα σπουδών του Galileo Galilei βασίζονται στη γενικότερη φιλοσοφία του σχετικά με την εκμάθηση των ξένων γλωσσών ακολουθώντας ένα Ευρωπαϊκό Συνδυαστικό Μοντέλο Μάθησης. Έχουν ως κεντρικό πυλώνα τη δημιουργική προσέγγιση των ξένων γλωσσών σε συνδυασμό πάντα με την παραδοσιακή διδασκαλία και αναλόγως του στόχου και της ηλικίας διακρίνονται στα παρακάτω:

Κλασική Διδασκαλία

Απευθύνεται σε παιδιά 7 ετών και άνω και αποτελεί συνδυασμό την εκμάθηση της ξένης γλώσσας  μέσω του βιβλίου και βιωματικού τρόπου στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο, ο οποίος προσομοιάζει το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τη γιόγκα αλλά και τα καλλιτεχνικά, τα παιδιά μαθαίνουν φυσικά την ξένη γλώσσα σε ένα ευχάριστο, stress-free περιβάλλον ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις και αξιοποιώντας όλες τους τις δεξιότητες.

 Στόχος του προγράμματος είναι πρωτίστως να αγαπήσουν οι μαθητές τις ξένες γλώσσες, να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα τους, καθώς και να κατακτήσουν τη γλώσσα σε προφορικό και γραπτό επίπεδο.


IQ-EQ Language Learning

Το εξειδικευμένο μας πρόγραμμα «IQ-EQ Language Learning» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες τροποποιούνται ανάλογα με τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (3-4, 4-5, 6-7). Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του IQ και ΕQ τους, τα παιδιά αναπτύσσουν και ενεργοποιούν διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της καινοτόμου εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας (βελτίωση IQ). Μέσα από την κίνηση και τη δράση των παιχνιδιών αγωνιστικότητας και λεξιλογίου τα παιδιά ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη αλλά και βραχυπρόθεσμη μνήμη τους και την καλή επεξεργασία του χώρου και των οπτικών ερεθισμάτων. Η δραματοποίηση κλασικών παραμυθιών αλλά και εθίμων σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρωσικά συμβάλλει στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους, την ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, στην καλή γνώση του κόσμου και του περιβάλλοντος του και φυσικά στην φιλία (βελτίωση EQ).

Games (αυτοσχέδια, τρισδιάστατα, επιτραπέζια)

 • Εκμάθηση λεξιλογίου (IQ)
 • Κίνηση-Ανάπτυξη κιναισθητικής νοημοσύνης (IQ-EQ)
 • Ενίσχυση μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης μνήμης (IQ)
 • Συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (EQ)
 • Ευγενής άμιλλα (EQ)

Δραματοποίηση- story telling

 • Ανάπτυξη φαντασίας (EQ)
 • Αυτοπεποίθηση (μέσω της υιοθέτησης διαφορετικού ρόλου κάθε φορά) (EQ)
 • Εξωτερίκευση συναισθημάτων (EQ)
 • Καλή γνώση του κόσμου και του περιβάλλοντος του παιδιού (EQ)
 • Κοινωνικοποίηση (EQ)

Project Γλώσσας

 • Σωστή Χρήση της γλώσσας-Πιο δομημένη έκφραση στην ξένη γλώσσα (IQ-EQ)
 • Ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας (EQ)
 • Κοινωνικοποίηση (EQ)

Robotics (διαφορετικό υλικό ανά ηλικιακή ομάδα)

 • Ανάπτυξη φαντασίας (EQ)
 • Καλύτερη δυνατή λήψη αποφάσεων (EQ)
 • Διάλογος (EQ)
 • Μαθηματική σκέψη (IQ)
 • Καλή επεξεργασία του χώρου και των οπτικών ερεθισμάτων (IQ)
 • Ανάπτυξη Φιλίας (EQ)

Καλλιτεχνικά Project

 • Κιναισθητικές δεξιότητες (IQ)
 • Γνώση του χώρου και του χρόνου (IQ)
 • Ανάπτυξη φαντασίας (EQ)

Μουσική

 • Επαφή με την καθημερινή χρήση της γλώσσας (IQ)
 • Γνώση του κόσμου μέσα από τον μουσικό πολιτισμό (EQ)
 • Ανάπτυξη και εξωτερίκευση συναισθημάτων με διαφορετικό τρόπο (EQ)
 • Δημιουργία συναισθημάτων φιλίας, αγάπης (EQ)

Build Language with Robotics

Σχεδιασμένο από το Galileo Galilei σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό blast, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο για την κατάκτηση μιας ξένης γλώσσας! 

Σε κάθε μάθημα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες πλατφόρμες εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® WeDo 2.0 και LEGO® MINDSTORMS®, καλούνται να δράσουν μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.

Παράλληλα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο και εξασκούν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην ξένη γλώσσα.

Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους ρομπότ, με στόχο να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συγκεκριμένες αποστολές και προκλήσεις. Μαθαίνουν να τεκμηριώνουν την πρότασή τους και να επιχειρηματολογούν στην ξένη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, εμπεδώνεται το λεξιλόγιο και ο προφορικός λόγος γίνεται φυσική προέκταση του παιχνιδιού. Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη, κατακτώντας παράλληλα γνώσεις τόσο στην ξένη γλώσσα, όσο και στη μηχανική, τη φυσική, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και τον προγραμματισμό (STEAM). 


Δραστηριότητες

Yoga in English

Μία συναρπαστική εμπειρία που συνδυάζει τη χαρά και την κίνηση της γιόγκα με την εκμάθηση των Αγγλικών!

Τα παιδιά μαθαίνουν κινήσεις και στάσεις γιόγκα στα Αγγλικά με έναν πρωτοποριακό και διαδραστικό τρόπο. Η γιόγκα συμβάλλει αποφασιστικά στην ισορροπημένη ανάπτυξη, όχι μόνο του σώματος αλλά και ολόκληρης της προσωπικότητας του παιδιού.

Η πρακτική της γιόγκα εμψυχώνει, ενδυναμώνει και πέρα από την ευλυγισία και την εκγύμναση που προσφέρει, αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Μαθαίνει στα παιδιά να είναι περίεργα για γνώση, που προάγει την προσωπική τους εξέλιξη, αυξάνει τη δύναμη της ηρεμίας και της συγκέντρωσης με έναν αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο χωρίς πίεση. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, εκπαιδεύονται στην ομαδικότητα και όχι στον διαχωρισμό, επιτρέποντάς τους παράλληλα να απολαμβάνουν την μοναδικότητά τους.

Διασκεδάζοντας, μαθαίνουν να αυτοπειθαρχούνται, ενώ ταυτόχρονα η πρακτική συμβάλλει στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των παιδιών και τους χαρίζει ένα σώμα πιο "ανθεκτικό".

Build language with robotics

To Ινστιτούτο Galileo Galilei με 31 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης παρουσιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα build language with blast robotics. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο για την κατάκτηση μιας ξένης γλώσσας! Σχεδιάστηκε από το Galileo Galilei σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό blast. Σε κάθε μάθημα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες πλατφόρμες εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® WeDo 2.0 και LEGO® MINDSTORMS®, καλούνται να δράσουν μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας. Παράλληλα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο και εξασκούν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην ξένη γλώσσα.

Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους ρομπότ, με στόχο να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συγκεκριμένες αποστολές και προκλήσεις. Μαθαίνουν να τεκμηριώνουν την πρότασή τους και να επιχειρηματολογούν στην ξένη γλώσσα. Έτσι, εμπεδώνεται το λεξιλόγιο και ο προφορικός λόγος γίνεται φυσική προέκταση του παιχνιδιού.

Masterchef

Τι συμβαίνει όταν μικραίνουν οι ποδιές και τα καπέλα; 

Μα φυσικά, μεγαλώνει η χαρά της μαγειρικής και της βιωματικής μάθησης!

Εργαστήριο Masterchef Junior με τεστ δημιουργικότητας και εκτέλεση συνταγής στα Αγγλικά για τους λιλιπούτειους φίλους του Galileo Galilei Generation! Η κόκκινη και η μπλε ομάδα φοράνε τις στολές τους και παρασκευάζουν τη συνταγή με οδηγίες στα Αγγλικά. 

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η βιωματική μύηση των παιδιών στη σωστή διατροφή μέσα από το μαγείρεμα και τη διασκέδαση με την παράλληλη εκμάθηση βασικού λεξιλογίου στα Αγγλικά. Είναι σημαντικό να αναπτύσσουν τα παιδιά δεξιότητες που ενθαρρύνουν την κινησιολογία τους, την κοινωνικοποίησή τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

Λιγότερα