Κλείσιμο
ΑΡΧΗΖΩ Junior logo

ΑΡΧΗΖΩ Junior

+30 211 401 4768
+30 697 193 5747
Κρυστάλλη 25, Ηλιούπολη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Online Κράτηση

Κριτικές

Επικοινωνία

Η ιδέα του αρχήΖΩ junior γεννήθηκε μέσα από την καθημερινή επαφή μας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι μία προσωπική ανάγκη να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με το αυθόρμητο κομμάτι τους, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να χαλαρώσουν αλλά και να μάθουν. Και έχουν να μάθουν πολλά... Τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους γύρω τους..

Στόχος μας είναι ο νέος αυτός χώρος να αποτελεί σημείο έκφρασης, ηρεμίας, ευχαρίστησης και μάθησης. Το αρχήΖΩ junior είναι ένας χώρος αποκλειστικά φτιαγμένος για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Κύριο μέλημά μας είναι να μπορέσουν μέσα σε έναν ασφαλή χώρο να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν κλίσεις και ταλέντα. Πάνω απ'όλα όμως βασική επιθυμία μας είναι να αισθανθούν ισότιμα μέλη μιας ομάδας μέσα στην οποία μπορούν να επικοινωνήσουν και να σχετιστούν με τους άλλους. Τα προγράμματά μας είναι βασισμένα στην βιωματική μάθηση με βασικό στόχο την έκφραση, τη δημιουργία και την εξέλιξη βοηθώντας τα παιδιά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Απευθυνόμαστε τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, οργανώνοντας δράσεις όπως ομιλίες, σχολές γονέων και ομάδες γονέων. Η ομάδα μας αποτελείται από ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και οικογένειας, νηπιαγωγό, εικαστικό, δασκάλα yoga, μουσικό και μαγείρισσα.

Tα πρωινά εργαστήρια ξεκινάνε στις 8:30 έως τις 2:30 και είναι:

 • Μουσικοκινητική
 • Εικαστικά
 • Συναισθηματική αγωγή
 • Αισθητηριακό παιχνίδι-Messy play
 • Κατασκευές
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Ελεύθερο παιχνίδι
 • Αφήγηση παραμυθιού και Δραματοποίηση

Μία φορά τον μήνα θα υπάρχει δωρεάν ομάδα γονέων με συντονίστρια την υπεύθυνη του χώρου, Μαρία Κωνσταντινοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και οικογένειας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από παιδοψυχολόγο, εικαστικό και νηπιαγωγό.

Μαθαίνω Παίζοντας-Πρωινά εργαστήρια 2-4 ετών Το ''Μαθαίνω Παίζοντας'' του αρχήΖΩ junior είναι ένα καινοτόμο εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας βασισμένο στις αρχές της βιωματικής μάθησης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωινών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν μέσα σε έναν ζεστό και οικείο χώρο να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και τα ταλέντα τους, να εκφραστούν, να παίξουν ομαδικά, να δημιουργήσουν, να μάθουν και να αισθανθούν μέλη μιας μικρής ομάδας παιδιών υπό την καθοδήγηση έμπειρης παιδαγωγού.

Απογευματινά εργαστήρια

 • Junior Chefs-Μαγειρική για παιδιά Το Junior Chefs είναι ένα εργαστήρι μαγειρικής το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυκάκια και φαγητά, να συνεργαστούν και φυσικά να λερωθούν ελεύθερα. Βάζουν επομένως τον σκούφο και την ποδιά τους και δοκιμάζουν διάφορες συνταγές υπό την καθοδήγηση έμπειρης μαγείρισσας-παιδαγωγού. Στο εργαστήρι αυτό εκτός από τις συνταγές, τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή, την θρεπτική αξία κάποιων τροφών, την προέλευσή τους, καθώς θα δημιουργήσουν φαγητά από διάφορα μέρη του κόσμου. Η παιδική μαγειρική, δίνει στα παιδιά εκτός από την ικανοποίηση της δημιουργίας των δικών τους φαγητών και γλυκών, την ευκαιρία να επεξεργαστούν διάφορα υλικά χωρίς τον φόβο μην λερωθούν, να ασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα πλάθοντας, κόβοντας, διακοσμώντας καθώς επίσης να συμβάλλουν στην προετοιμασία και τακτοποίηση ενός τραπεζιού μέσα από τη συνεργασία. Οι Junior Chefs είναι χωρισμένοι σε δύο ηλικιακές ομάδες. Τα μικρά μας 5-9 ετών και τα μεγαλύτερα 9+ ετών.
 • Junior Ζωγράφοι-Εργαστήρι Ζωγραφικής για Παιδιά Το εικαστικό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών. Μέσα από την ζωγραφική, τις κατασκευές, την εικονογράφηση και τα κόμιξ τα παιδιά εκφράζονται, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα διασκεδάζουν. Μαθαίνουν διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών και μέσα από πρακτικές εφαρμογές και οπτικοακουστικά μέσα γνωρίζουν την ιστορία σημαντικών καλλιτεχνών. Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα πραγματοποιούνται θεματικά εργαστήρια με τη χρήση συγκεκριμένων υλικών, όπως πηλός, ανακυκλώσιμα υλικά, γύψο, κολλάζ, υφάσματα κ.α. Οι ομάδες χωρίζονται σε τρία ηλικιακά γκρουπ: 4-6 ετών, 6-9 ετών & 9+
 • Junior Yoga-Παιδική Γιόγκα Η παιδική γιόγκα είναι μία ευχάριστη σωματική άσκηση που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από την πίεση και το άγχος του σχολείου, μέσα από την κίνηση. Πρόκειται για μία καταπληκτική μέθοδο που βοηθάει στην ανάπτυξη της σωματικής, κοινωνικής και ψυχικής ευεξίας. Τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν καλύτερη επαφή με το σώμα τους. Μαθαίνουν τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, αποκτούν καλύτερη συγκέντρωση της προσοχής τους, ενώ ενδυναμώνεται το σώμα τους και βελτιώνεται η ισορροπία και η ευλυγισία τους. Πρόκειται για μία μορφή άσκησης χωρίς ανταγωνισμό και κριτική. Σε ομαδικό κλίμα τα παιδιά γυμνάζονται, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να περνάνε όμορφα. Τα τμήματα χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες: 4-6 ετών & 6-11 ετών
 • Θεατρικό Παιχνίδι για Παιδιά Δημοτικού «Μέσα από τον ρόλο παίζω, μαθαίνω, αναπτύσσομαι, δημιουργώ» Στην ομάδα θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή βιωματικά με τον εαυτό τους και τα άλλα μέλη της ομάδας. Μέσα από την ασφάλεια που προσφέρει ο ρόλος στο εδώ και τώρα της διαδικασίας μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να δουν τη σημασία των ενεργειών τους αυτές καθαυτές και να ζήσουν την πραγματικότητα μέσα από τη φαντασία τους με απώτερο σκοπό τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους. Δουλεύοντας με θεατρικές ασκήσεις και παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και ψυχοκινητικές δράσεις σταδιακά καλλιεργείται η αυτοεκτίμησή του παιδιού, ενισχύεται η αναγνώριση και η αυτοέκφραση των συναισθημάτων του, αναπτύσσονται η γλωσσική έκφραση, η σωματογνωσία, η εικόνα εαυτού και οι κοινωνικές δεξιότητες, καλλιεργείται η φαντασία και η δημιουργικότητα. Στόχος της ομάδας είναι η ανάδυση εννοιών όπως εμπιστοσύνη, συνεργασία, επίλυση συγκρούσεων και η αποδοχή της διαφορετικότητας, μέσα από τη γνωριμία με τον εαυτό και τον άλλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021-22

Περισσότερα

Δεν σου ταιριάζει κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα;

Ζήτα εξατομικευμένη προσφορά!

Ζήτα προσφορά

Παιδικό πάρτι χωρίς φαγητό 220€

Η προσφορά ισχύει για 3 ώρες δημιουργικά εργαστήρια έως 15 άτομα. Περιλαμβάνει χυμούς, μπισκότα, καπελάκια, μικρά δωράκια και πίνακα.
Τιμή: 220,00 €

Παιδικό πάρτι με φαγητό 300€

Η προσφορά ισχύει για 3 ώρες δημιουργικά εργαστήρια έως 15 άτομα. Περιλαμβάνει χυμούς, διάφορα σφολιατάκια, αγγουροντοματίνια, μπισκότα, καπελάκια, μικρά δωράκια και πίνακα.
Τιμή: 300,00 €