Κλείσιμο
LANGABILITY logo

LANGABILITY

+306949 409 991
Ηράκλειο Κρητης
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Είμαι η Μαργιάννα και είμαι καθηγήτρια Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας - Ειδική Παιδαγωγός και επιστημονική υπεύθυνη του χώρου μάθησης Langability. Ύστερα από χρόνια πορείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και δουλεύοντας εντατικά με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποφάσισα να δημιουργήσω αυτόν τον ιστότοπο με στόχο να υποστηρίξω τόσο τους μαθητές όσο τους γονείς τους στη πορεία τους προς τη μάθηση. Πιστεύω απόλυτα στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου με γνώμονα το προσωπικό μαθησιακό του προφίλ και βάση αυτού σχεδιάζω και υλοποιώ εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης στη ξένη γλώσσα

Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν αντιληφθεί από νωρίς το σπουδαίο ρόλο της ποιοτικής παιδείας στην αναβάθμιση της κοινωνίας μας αλλά και στη προσωπική εξύψωση του κάθε ατόμου ξεχωριστά.Η φιλοσοφία πίσω από το Langability στηρίζεται σε αυτές τις αρχές.

Στόχος είναι, μέσα από τα ολιστικά προγράμματα εκμάθησης Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας, να υποστηρίξουμε το μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες στη διερεύνηση των δεξιοτήτων του ώστε να αποκτήσει ακαδημαϊκή αναγνώριση μέσα από την προσωπική του ενδυνάμωση.

O καινοτόμος ψηφιακός χώρος Langability αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο online κέντρο ξένων γλωσσών, που δημιουργήθηκε από τη καθηγήτρια Αγγλικής/ Γαλλικής Γλώσσας- Ειδική Παιδαγωγό Τζεβελέκου Μαργιάννα, με στόχο την ολιστική εκμάθηση της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας σε μαθητές όλων των ηλικιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Μεθοδολογία

Η ολιστική προσέγγιση που ακολουθείται στο κέντρο μας βασίζεται στα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και έχει προσαρμοστεί από την Επιστημονική Υπεύθυνη και Ιδρύτρια, Τζεβελέκου Μαργιάννα, στα ελληνικά δεδομένα. Το πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζεται βασίζεται σε τρείς βασικούς πυλώνες ο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζεται βασίζεται σε τρείς βασικούς πυλώνες:

Διαγνωστική Αξιολόγηση

Η διαγνωστική αξιολόγηση αποτελεί ουσιαστικά το πυρήνα της διαμόρφωσης του εξατομικευμένου προγράμματος σπουδών του μαθητή. Η διαδικασία λήψης και διαχείρισης των πληροφοριών είναι καθαρά απόρρητη και λειτουργεί σύμφωνα με το διεθνή κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα. Πραγματοποιείται στην αρχή κάθε νέας συνεργασίας με στόχο τη διερεύνηση των αναγκών του μαθητή και το καθορισμό του μαθησιακού του προφίλ.

Εκπαιδευτική Συμβουλευτική

Η εκπαιδευτική συμβουλευτική έχει σαν στόχο τη συναισθηματική ενδυνάμωση του μαθητή, τη καλλιέργεια των δεξιοτήτων του και την αυτογνωσία του. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο ( μαθητές παρόμοιας ηλικίας). Οι συνεδρίες μας απευθύνονται επίσης και στους γονείς των μαθητών μας καθώς είναι διαπιστωμένο ότι η εκπαιδευτική καθοδήγηση που λαμβάνουν από εκπαιδευτικούς και ειδικούς, ενισχύει σημαντικά το γονεικό τους ρόλο, προσφέροντας πιο αποτελεσματική υποστήριξη στα παιδιά τους.

Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Τόσο η διαδικασία της αξιολόγησης, όσο και η διαμόρφωση του προγράμματος γίνεται με γνώμονα το μαθησιακό προφίλ του μαθητή, τις αδυναμίες και τα ταλέντα του. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία που θα ξεκλειδώσουν τη καρδιά και το μυαλό του κάθε μαθητή.

Υπηρεσίες

Παιδιά

Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που έχει βιώσει τη ματαίωση των προσπαθειών του. Στο ‘Langability’ υποστηρίζουμε τους μαθητές μας από τη πρώτη μέρα μέσω ατομικής συμβουλευτικής αλλά και κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών. Στόχος μας είναι η συναισθηματική ενδυνάμωση του μαθητή, η καλλιέργεια της νοοτροπίας του ‘ μαθαίνω πώς να μαθαίνω’ παράλληλα με την εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι εφαρμόσιμες και ιδιαίτερα ωφέλιμες και στο ελληνικό

σχολείο έτσι ώστε να ενισχυθούν στο μέγιστο δυνατό οι δεξιότητες μάθησης. Τα προγράμματα που προσφέρονται στο κέντρο αφορούν όλα τα επίπεδα τόσο στην Αγγλική όσο και τη Γαλλική γλώσσα.

Ενήλικες

Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για έναν ενήλικα που έχει βιώσει δυσκολίες στη διαδρομή προς τη γνώση. Στο κέντρο μας προσεγγίζουμε τους ενήλικες μαθητές μας ολιστικά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν καλύτερα το μαθησιακό τους στυλ μέσα από πολύ-αισθητηριακές μεθόδους μάθησης και αξιολόγησης. Τα προγράμματα που προσφέρονται στο κέντρο αφορούν όλα τα επίπεδα τόσο στην Αγγλική όσο και τη Γαλλική γλώσσα.

Ολιστικά Εργαστήρια για Ενήλικες

Στο ‘Langability’ η προσέγγιση μας είναι ολιστική. Μέσα από τα ολιστικά εργαστήρια για ενήλικες, οι μαθητές μας ανακαλύπτουν ή βελτιώνουν δεξιότητες απαραίτητες για τη σύγχρονη κοινωνία του 21 ου αιώνα όπως συνεργατικότητα, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων κτλ. Πρόκειται για ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις μαθητών όπου μέσα από συγκεκριμένες εργασίες διερευνούν τη πολλαπλή τους νοημοσύνη και ενισχύουν τις δεξιότητες τους.

Εκπαιδευτικοί

Εποπτείες Εκπαιδευτικών

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού σήμερα είναι ολοένα και πιο απαιτητικός καθώς καλείται να διαχειριστεί μαθητές μεικτών ικανοτήτων. Μέσα από τις ατομικές ή και ομαδικές  συνεδρίες διερευνούμε τα περιστατικά όπου χρειάζεστε περισσότερο υποστήριξη και διαμορφώνουμε μαζί το εκπαιδευτικό πλάνο παρέμβασης.

Στόχος είναι πάντα να υποστηρίξετε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το μαθητή σας είτε διαθέτετε γνώσεις ειδικής αγωγής και ψάχνετε πρακτικές εφαρμογές είτε δεν έχετε καθόλου γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και χρειάζεστε καθοδήγηση

 

 

Λιγότερα