Κλείσιμο
Θεραπευτικό Παιχνίδι και Ψυχοεκπαιδευση Γονέων - Ακριτίδου Αντιγόνη logo

Θεραπευτικό Παιχνίδι και Ψυχοεκπαιδευση Γονέων - Ακριτίδου Αντιγόνη

+30 694 710 7142
Φραντζή 1 με Ψέλλου, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Είμαι η Αντιγόνη Ακριτίδου και αποφοίτησα το 2007 από το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου.

Ξεκίνησα κατευθείαν να διδάσκω σε δημόσια σχολεία και σε φροντιστήρια και πάντα αναζητούσα την ευκαιρία να συναναστραφώ και να παίξω με παιδιά, καθώς ένιωθα ότι αυτό με γέμιζε ενθουσιασμό και ενέργεια και ήταν και ο λόγος που επεδίωξα να γίνω εκπαιδευτικός.

Με τη γέννηση του πρώτου παιδιού μου το 2013 και καθώς ανακάλυπτα δραστηριότητες, όπως το messy play, η μουσικοκινητική και το αισθητηριακό παιχνίδι, διαπίστωσα τη θεραπευτική δύναμη των τεχνών και του ελεύθερου, αδόμητου παιχνιδιού και ξεκίνησα το 2017 την εκπαίδευσή μου ως Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού στο Play Therapy Greece (PTGr), μέλος του Play Therapy International (PTI).

Όσο δούλευα με παιδιά, συνειδητοποιούσα όλο και περισσότερο τη σημαντικότητα του ενεργού ρόλου του γονέα στη διαδικασία παρέμβασης και έτσι εκπαιδεύτηκα το 2019 και στο Filial Play Coaching, το οποίο φέρνει σε επαφή το γονέα (ή κύριο φροντιστή) με το μη κατευθυντικό παιχνίδι, όπου μέσα από την αποδοχή ενισχύεται η συναισθηματική σύνδεση αυτού και του παιδιού.

Από τότε δε σταματάω να συμμετέχω σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για έναν κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται. Είμαι συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas και στο χώρο μου πραγματοποιούνται συνεδρίες θεραπευτικού παιχνιδιού και parent coaching, εργαστήρια και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς, με βάση τη θεωρία Attachment.

Mobile Play Therapy - Κατ' Οίκον Συνεδρίες

Ιδού το καινούριο μου play room ! Το πίστεψα από την αρχή και είχα δίκιο, δεν είναι οι τοίχοι που ορίζουν το πλαίσιο μιας συνεδρίας, ούτε τα πολλά και εντυπωσιακά παιχνίδια. Στρώνουμε το χαλάκι μας στο δωμάτιο του παιδιού, ανοίγουμε τις play βαλιτσούλες και ξεκινάμε...

Τίποτα δε μας λείπει, τα παιδιά είναι εκπληκτικά στο να βρίσκουν πάντα τα μέσα να εκφράσουν όσα τους δυσκολεύουν και μέσα από το παιχνίδι και τη σχέση, να τα επεξεργαστούν και να τα διαχειριστούν με ασφάλεια. Δεν περάσανε και λίγα αυτή τη χρονιά και έρχονται, νιώθω, άλλα τόσα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν.

Το θεραπευτικό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση άγχους και συναισθημάτων και μέσα από αυτό το παιδί να εκτονωθεί και να ανακουφιστεί. Μέσα σε μια καθημερινότητα, όπου έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα και το παιδι καλείται ξανά να προσαρμοστεί σε καινούριες συνθήκες, το θεραπευτικό παιχνίδι είναι ιδανικό για να μπορέσει να επεξεργαστεί όσα το δυσκολεύουν, καθώς στη special time δεν υπάρχει κανένας στόχος που πρέπει να πετύχει, ούτε κατεύθυνση, την οποία πρέπει να ακολουθήσει, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, δεν υπάρχει "πρέπει" και "απαγορεύεται", υπάρχει μόνο χώρος να εκφραστεί και να ακουστεί, να συνδεθεί και να ανακουφιστεί...

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει για όλους, έτσι λοιπόν το mobile Play Therapy ήταν σχεδόν μονόδρομος για μένα, καθώς έτσι νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αφού είναι πολύ πιο εύκολο και διαχειρισιμο το να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς να χαθεί τίποτα από την αξία του play therapy και των υπηρεσιών που προσφέρω.

Λατρεύω που τα παιδάκια μου μου λένε πως, πέντε λεπτά πριν τη special time μας, στήνονται στην πόρτα του μπαλκονιού ή της εισόδου και περιμένουν να ακούσουν το θόρυβο της play βαλιτσουλας μου για να καταλάβουν πως έρχομαι και ξεκινάει το παιχνίδι! Αυτό το σύρσιμο έχει γίνει το σήμα κατατεθέν μου και πολύ μ'αρέσει!

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους γονείς που με εμπιστευονται και μου ανοίγουν το σπίτι, αλλά και την καρδιά τους και υπόσχομαι πως θα κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ για να τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη. Γι' αυτό και δεν σταματώ ποτέ να επιδιώκω το καλύτερο για τις υπηρεσίες που παρέχω και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να επιμορφωνομαι, φέρνοντας συνεχώς νέα θεραπευτικά "εργαλεία" στη φαρέτρα μου.

 

Λιγότερα