Κλείσιμο
KIDSPACE logo

KIDSPACE

+30 211 403 0243
+30 6937239875
Αλεξάνδρου 18 , Πειραιάς
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Μια νέα ιδέα που έγινε πράξη!

Το «KIDSPACE» γεννήθηκε μέσα από την εμπειρία μας στον «Σύλλογο Γνώσης Καλλιπάτειρα» και αποτελεί μια νέα εμπειρία εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας για το παιδί αλλά και τους γονείς του. Ακολουθώντας το Σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης αλλάζουμε στα πλαίσια αναβάθμισης των δραστηριοτήτων μας και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Το Σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης θέλει το παιδί ανεξάρτητο, στα πλαίσια του εφικτού, για αυτόν το λόγο βασικές αρχές του μοντέλου αποτελούν η ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και αυτονομίας του παιδιού.

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης αποτελούν το ελεύθερο παιχνίδι και η δημιουργική απασχόληση που προάγουν:
• την υγιή ανάπτυξη των νοητικών, κοινωνικών και ψυχαγωγικών δεξιοτήτων των παιδιών
• την κοινωνικοποίηση
• τη λήψη πρωτοβουλιών
• την ανάπτυξη αισθήματος ευθύνη
• τη διατήρηση του αυθορμητισμού του και στην ενήλικη ζωή.

Παλιοί & νέοι συνεργάτες εργαζόμαστε για το παιδί και τον γονέα ακολουθώντας τις γνώσεις μας, τις πρακτικές τεχνικές αλλά κυρίως τις οδηγίες του δικού μας παιδιού - αυτού που κρύβεται μέσα μας!

Σκοπός μας είναι το παιδί να λάβει τα απαραίτητα ερεθίσματα για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Μέλημά μας η ευτυχία του παιδιού που αποτελεί τη βάση για έναν ευτυχισμένο ενήλικα.

Εκπαιδευόμαστε & εκπαιδεύουμε, ψυχαγωγούμαστε & ψυχαγωγούμε με φροντίδα, ασφάλεια και παιχνιδιάρικη διάθεση!


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Λογοθεραπευτική & Εργοθεραπευτική Παρέμβαση*.
  • Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών.
  • Συμβουλευτική παιδιών και γονέων: για να επικοινωνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας. Οργανώνονται ομάδες και σεμινάρια με ειδικούς επιστήμονες για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους γονείς τους.
  • Ρομποτική: για να αναπτύξουμε το ερευνητικό μας πνεύμα. Ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από την προσχολική ηλικία (4 15 ετών).
  • Μελέτη: για να αγαπήσουμε την μάθηση. Πρόγραμμα που λειτουργεί υποστηρικτικά προς τα παιδιά σε σχέση με τις σχολικές τους εργασίες και για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (6 – 12 ετών).
  • Ιδιαίτερα Μαθήματα για παιδιά Δημοτικού (6 – 12 ετών).
  • Θεατρικό Παιχνίδι & Δημιουργικές δραστηριότητες (4 – 15 ετών).

* Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της KIDSPACE για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης για το παιδί σας. Το κέντρο είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ & με λοιπά ταμεία.


ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Λειτουργούμε με μέλημά μας τα παιδιά να αγαπήσουν τη γνώση και τη διαδικασία της μάθησης. Το παιδί επιβραβεύεται για την παραμικρή του προσπάθεια ούτως ώστε να ενισχύεται η αυτοεκτίμησή του.

Κάθε παιδί λειτουργεί μοναδικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Kidspace δρούμε με καθοδηγητικό ρόλο, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, με φροντίδα και αγάπη. Βρισκόμαστε δίπλα στο παιδί σεβόμενοι το διαφορετικό ρυθμό και το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο μαθαίνει υποστηρίζοντας ότι κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει πρόσβαση στη γνώση.

Ακολουθούμε σταθερότητα στο πρόγραμμά μας με πρωταρχικό μέλημα την οργάνωση της μελέτη του μαθητή μέθοδοι που παρατηρείται ότι βοηθάνε τα παιδιά να δρουν περισσότερο πειθαρχημένα στη διαδικασία της μάθησης. Παράλληλα γίνονται μικρά διαλείμματα με γνώμονα τις αντοχές του κάθε παιδιού. Τα παιδιά, εφόσον τελειώσουν τα μαθήματά τους, απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, όπως ενασχόληση με Η/Υ, επιτραπέζια παιχνίδια, δανειστική βιβλιοθήκη, ελεύθερη ώρα. Στις περιπτώσεις που ο μαθητής δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο ή έχει τα ίδια μαθήματα λόγω εκδρομής ή αργίας είναι μια ευκαιρία να καλυφθούν προηγούμενα κενά όταν και όπου αυτά εντοπίζονται.

Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος για τα παιδιά εξασφαλίζοντας ένα σταθερό μέρος για διάβασμα. Οι μαθητές μπορούν να μελετούν σε ένα ομαδικό κλίμα, χωρίς παρεμβολές, πάντα με την παρουσία και βοήθεια των εκπαιδευτών μας για την επεξήγηση των σχολικών μαθημάτων και την επίλυση αποριών που προκύπτουν.​

Η υπηρεσία λειτουργεί αμέσως μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου που τα παιδιά προσέρχονται στον χώρο μας με τα βιβλία τους, με στόχο να μελετήσουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Οι γονείς που επιθυμούν μπορούν να εφοδιάζουν τα παιδιά τους με το μεσημεριανό τους φαγητό ώστε να τρώνε πριν ξεκινήσουν την σχολική τους μελέτη. Υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένης μελέτης που λειτουργεί σε μορφή ιδιαίτερου μαθήματος σε ωράριο μετά το πέρας της εν λόγω ομαδικής σχολικής μελέτης.

  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ*

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Ά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η KIDSPACE χορηγεί το μοναδικό σταθμισμένο Τεστ Μαθησιακής Ετοιμότητας. Το Τεστ σταθμίστηκε στο Ψυχομετρικό εργαστήριο του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ποιους μαθητές απευθύνεται το Τεστ; Απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά νηπιαγωγείου για τη διερεύνηση της μαθησιακής του ετοιμότητας για την Α΄ δημοτικού.

Τι ακριβώς αξιολογεί το Τεστ; Αξιολογεί ένα ευρύτατο φάσμα κινητικών, αντιληπτικών, νοητικών και ψυχογλωσσικών διεργασιών. Οι δοκιμασίες αυτές ελέγχουν και αξιολογούν πλευρές της ανάπτυξης του παιδιού που θεωρούνται κρίσιμες για τη σχολική μάθηση και προσαρμογή.

Από ποιον μπορεί να διεξαχθεί το τεστ; Το Τεστ διεξάγεται αποκλειστικά από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σύμβουλους.

*Κατοχυρώστε τώρα το κουπόνι σας για τις αποκλειστικές προσφορές της Kidspace για τους αναγνώστες του Kidsproject.gr


Στον χώρο τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία μας από τον COVID-19.

Λιγότερα