ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 697 731 6486

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ

Εκεί που ο λόγος συναντά τη μουσική και οι ιστορίες την καρδιά μας

Η ομάδα μας έχει ταξιδέψει παραμύθια, μύθους και λογοτεχνικές ιστορίες σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δήμους, φεστιβάλ, χώρους πολιτισμού.

Στις παραστάσεις μας ξετυλίγουμε την κόκκινη κλωστή μπλέκοντας περίτεχνα τον λόγο και τη μουσική. Παραδοσιακές ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο όλο βρίσκουν μελωδίες και στίχους γραμμένα για αυτές και μία κιθάρα, μία φλογέρα ή ένα νταούλι έρχονται να τις ντύσουν μουσικά.

Οι παραστάσεις μας απευθύνονται τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο κοινό. Οι παραστάσεις μας μπορούν να φιλοξενηθούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Μερικές από τις φετινές μας παραστάσεις είναι:

Ψείρα στα γένια του βασιλιά

Μία ψείρα στα γένια του βασιλιά! Μία ψείρα στα γένια του βασιλιά;;; Μέγα κακό και πράμα παράξενο πολύ! Ο βασιλιάς δίπλα στην ψείρα θα ξαγρυπνά μέχρι εκείνη να του πει όλα της μυστικά. Μα πράγματα αλλόκοτα θα συμβούν. Ιστορίες θα ξεπηδούν ολονυχτίς. Για κοίτα να δεις! Μαγείρισσες λιχούδες, φασόλια που ταξιδεύουν, κατσαρίδες που παντρεύονται. Μα η ψείρα θα σταθεί αφορμή την κόρη του να χάσει ο βασιλιάς και ποιος θα του την βρει; Αυτά κι άλλα πολλά θα συμβούν με των παραμυθιών τη συντροφιά και των τραγουδιών την ανεμελιά.

Μικρή μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα φτιάχνει

Ένα εκπαιδευτικό αφηγηματικό πρόγραμμα για τον κόσμο της μέλισσας Παραμύθια, μύθοι και ιστορίες ξεδιπλώνουν τα μυστικά της μέλισσας μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα εργαλεία του μελισσοκόμου και το περιβάλλον της μέλισσας.

Φόβε φόβε είσαι εδώ

Αφήγηση παραμυθιών και εργαστήριο κατασκευής του δράκου που τους φόβους μασά. Φοβάμαι. Φοβάσαι. Όλοι φοβόμαστε. Υπάρχει όμως ένα τσουκάλι που μαγειρεύει τους φόβους μας και τους κάνει παραμύθια. Και θα είσαι τυχερός, αν μάθεις τη συνταγή. Όπως την έμαθα εγώ...

Τα κουταλάκια της Πετρόσουπας

Δύο ταξιδιώτες… Ένα τσουκάλι… Μία παράξενη σούπα… Παραμύθια από το τσουκάλι μαγειρεμένα με πέτρες θα στρώσουν το τραπέζι στο μικρό χωριό. Μα, σούπα χωρίς κουταλάκια τρώγεται; Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε το χωριό να φάει την πετρόσουπα φτιάχνοντας πήλινα κουταλάκια. Αφήγηση παραμυθιών και εργαστήρι κεραμικής Μετά την αφήγηση τα παιδιά φτιάχνουν και διακοσμούν πήλινα κουτάλια, τα οποία παίρνουν ψημένα και υαλωμένα.

Βοήθεια! Έρχονται τα καρκαντζέλια

Μία φασαριόζικη παράσταση με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια

Τα παραμύθια μας ταξιδεύουν οπουδήποτε οι άνθρωποι αγαπάνε τις ιστορίες, την αφήγηση, τον λόγο που ταξιδεύει τη φαντασία!!!

Επικοινωνία

Κριτικές

5.0 (4)
ΑΣΠΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Προσεγμένη και όμορφη δουλειά με πολύ μεράκι! Μπράβο στους δημιουργούς!

Maria Vrachionidou

Συγχαρητήρια! Οι παραστάσεις σας είναι όχι μόνο ψυχαγωγικές και ευχάριστες, αλλά και ουσιαστικές, για μεγάλους και παιδιά! Όσοι παρακολουθούμε εδώ και καιρό τα "Παραμυθοκαμώματα" εντυπωσιαζόμαστε συνέχεια με την ευρηματικότητά τους, τις απίθανες ιστορίες που επιλέγουν και τον άφθαστο τρόπο με τον οποίο τις επενδύουν μουσικά, μα και από την πολλή δουλειά που κρύβεται πίσω από κάθε παράσταση -τόση που μοιάζει πάντα όλα να βγαίνουν φυσικά και αβίαστα, όπως ακριβώς ανασαίνουμε...

Φωτεινή Κατη

Ό,τι κάνετε είναι πάντα εμπνευσμένο και με ιδιαίτερο ταλέντο και Αγάπη δοσμένο!!!!!!

Tάσος Κουμενίδης

Εκεί που ο λόγος συναντά τη μουσική και οι ιστορίες την καρδιά μας... Συλλέκτες παράδοσης, δημιουργοί συναισθημάτων

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.