Κλείσιμο
Music & Art 4 All logo

Music & Art 4 All

+30 697 494 4575
Αφροδίτης 2 , Περιστέρι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Music & Art 4all, επειδή ΌΛΟΙ έχουν δικαίωμα στην τέχνη, ΌΛΟΙ έχουν δικαίωμα στη Μουσική!

 • Εκμάθηση μουσικών οργάνων ΑμεΑ.
 • Δωρεάν ομαδικά μαθήματα ΑμεΑ (δηλώστε θέση συμμετοχής).
 • Δωρεάν ομαδικό Μουσικοθεατρικό τμήμα για ΑμεΑ.
 • Δωρεάν ομαδικό τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για ΑμεΑ.
 • Σεμινάρια : Πώς μαθαίνω μουσική σε ΑμεΑ (και μέσω e-learning).

ΔΕΝ απαιτούνται γνώσεις μουσικής!! 

Ζητούνται συνεργάτες Πανελλαδικά.

Με γνώμονά μας τη βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, η Music & Art 4 All έχει προχωρήσει στη δημιουργία και εφαρμογή εκπαιδευτικής μεθόδου με ότι αφορά τη Μουσική Τέχνη, αλλά και την εφαρμογή της είτε απευθείας στα ΑμεΑ μέσω εξειδικευμένων, εξατομικευμένων, τόσο ατομικών αλλά και ομαδικών μαθημάτων μουσικής, όσο και στο να εκπαιδεύσει άτομα –χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν μουσικές γνώσεις – που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, και να συμβάλουν ενεργά ενισχύοντας την την όλη προσπάθεια. Η ικανότητα του ανθρώπου να ανταποκρίνεται στη μουσική είναι έμφυτη και κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση. Ως εκ τούτου, η ενεργός ενασχόληση με τη μουσική είναι μια διαδικασία που πηγάζει από μέσα μας προς τα έξω – ενδογενή κίνητρα. Η Μουσική αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον , είναι μη λεκτική, έτσι όλοι μπορούν να εκφραστούν μέσω αυτής, να συγκεντρωθούν, να αλληλεπιδράσουν, να νιώσουν και να είναι σημαντικοί!

Στόχος μας είναι η επικέντρωση στις ικανότητες και όχι στις αναπηρίες. Η αναπηρία δεν είναι αρρώστια που μπορεί να γιατρευτεί, αλλά μέσω της μουσικής μπορούν να ενισχυθούν τομείς που εξαιτίας της ‘’αναπηρίας’’ δεν ακολούθησαν την αναμενόμενη εξέλιξη και ανάπτυξη.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ:

Η ενεργός ενασχόληση με τη μουσική είναι μια διαδικασία που πηγάζει από μέσα μας προς τα έξω – ενδογενή κίνητρα. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από μουσική ακρόαση που στοχεύουν σε ότι αφορά το ομαδικό επίπεδο σε: · Κοινωνικοποίηση · Ανάπτυξη αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης · Ανάπτυξη αντίληψης, επεξεργασίας και ολοκλήρωσης πολυαισθητηριακών ερεθισμάτων · Συμμόρφωση στους κανόνες · Συνεργασία · Ψυχαγωγία Ενώ σε ατομικό επίπεδο: · Ανάπτυξη λεπτής και αδρής κίνησης · Ανάπτυξη ακοής και συγκέντρωσης · Δημιουργία και ανάπτυξη οπτικοκινητικών ικανοτήτων · Ανάπτυξη συντονισμού χεριών – ματιών · Ανάπτυξη λόγου μέσα από τα τραγούδια · Δημιουργία και ανάπτυξη μη λεκτικής επικοινωνίας · Βελτίωση συναισθηματικής κατάστασης · Έκφραση συναισθημάτων μέσα από μουσικά όργανα · Στο εκπαιδευτικό κομμάτι εκμάθηση διαφόρων μουσικών εννοιών , χρώματα, αριθμοί, μέρη του σώματος, ζώα και ήχοι αυτών, εποχές, μουσικά όργανα και οι ήχοι τους · Δημιουργία και ανάπτυξη ορθών τρόπων αναπνοής

Εξάλλου, παίζουμε μουσική ή καλύτερα παίζοντας με τη μουσική, χρησιμοποιώντας την ως ‘εργαλείο’, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ορχήστρα. Μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά !!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τα προγράμματα απευθύνονται σε:

• Γονείς

• Εργοθεραπευτές

• Λογοθεραπευτές

• Ανθρώπους της ειδικής αγωγής, δασκάλους, καθηγητές

• Άτομα της τέχνης, και Οποιονδήποτε θέλει να εκπαιδευτεί για να βοηθήσει ποιοτικά τα άτομα αυτά (ΑμεΑ) να έχουν πρόσβαση στην Τέχνη και τη Μουσική

ΔΕΝ απαιτούνται γνώσεις μουσικής. Η Μουσική είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Η Μουσική είναι ΖΩΗ!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

 1. Συστήματα διδασκαλίας στο μάθημα της μουσικής, έντυπο υλικό, εργασίες.
 2.  Όργανα πνευστά, κρουστά, πληκτροφόρα, ανθρώπινη φωνή. 
 3. Ήχος- συχνότητες και η σημασία τους. 
 4. Βασικές αρχές μουσικοθεραπείας, μουσικοκινητικής, αυτοσχεδιασμού, ιστορίας και θεωρίας της μουσικής.
 5. Δομή μουσικού μαθήματος.
 6. Επιλογή οργάνου ανάλογα με το που θέλουμε να επέμβουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά και τη ζωή των ατόμων αυτών , τη συναισθηματική , αισθητηριοκινητική και κοινωνική του εξέλιξη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ορίζεται στους 15 μήνες, και στις δύο ώρες την εβδομάδα με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω internet.

Με το πέρας δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης 120 διδακτικών ωρών από την Music & Art 4 All.

Οι βασικοί σκοποί της Μusic & Art 4 all είναι:

• Η ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου τεχνών γραμμάτων και μουσικής παιδείας για ενήλικες, παιδία όπως και ΑμεΑ.

• Η σύνταξη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθημάτων μουσικής, τέχνης και δημιουργίας για ΑμεΑ.

• Η κατάρτιση και η υλοποίηση επιμορφωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, σεμιναρίων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, οργανισμούς και άτομα.

• Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κοινωνικοποίηση ΑμεΑ με στόχο την ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

• Η δημιουργία μουσικών συνόλων, Ορχήστρας, Μπάντας ή Χορωδίας , αλλά και η εξειδίκευση στα παραπάνω ώστε να καταρτιστούν ειδικοί παιδαγωγοί , γονείς, ή οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει Ενεργά σε προγράμματα που αφορούν ειδικά παιδαγωγικά συστήματα και εκπαίδευση προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών αυτών (ΑμεΑ) και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής , ή κοινωνικοποίησή τους και η ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερα
Ακολουθήστε μας