Κλείσιμο
ΣΕΙΣΜΟΛΑΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ logo

ΣΕΙΣΜΟΛΑΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

+30 210 8656004 / 8679535
+30 6944323030
Κεφαλληνίας 17 , Κυψέλη (Θέατρο Τόπος Αλλού - Αερόπλοιο)
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ- θέατρο με μεγάλη εμπειρία τόσο στις παραστάσεις για παιδιά όσο και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σαν βάση τους το θέατρο έχει δημιουργήσει και σας προτείνει μία διασκεδαστική, παιδαγωγική αλλά και εκπαιδευτική παράσταση σχετική με τους σεισμούς.

🎭 Σεισμόλαδος ο Μέγας (εκ του Σεισμός και Εγκέλαδος)!

◾️ Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
◾️ Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου
◾️ Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης
◾️ Παίζουν: Δέσποινα Μακρή, Αθηνά Χατζηαθανασίου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα κοριτσάκι ετοιμάζεται να φάει το καθιερωμένο βραδινό γιαούρτι του και να πέσει για ύπνο. Το γιαούρτι όμως στο πιάτο αρχίζει να τρέμει. Και μαζί του ολόκληρο το σπίτι, και η πολυκατοικία και η γειτονιά ολόκληρη. Μα είναι δυνατόν όλο αυτό να το προκαλεί το γιαούρτι? Οι φωνές και ο πανικός από τον δρόμο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Η σκηνή θα γίνει τόπος συνάντησης διαφόρων πλασμάτων που θα έχουν μαζί τις πολύ χρήσιμες και διασκεδαστικές συζητήσεις. Η μητέρα της, με μια κατσαρόλα στο κεφάλι για προστασία, της λέει να βιαστεί, μετά η συμμαθήτρια της η Γιολάντα με το κινητό τηλέφωνό της που ποτέ δεν το κλείνει, μετά ένα ποντικάκι που βγήκε από την τρύπα του με σκονισμένα τα μουστάκια του. Μα γιατί κουνιέται η γη;

Το κινητό της Γιολάντας όμως έχει τις απαντήσεις. Με ένα βίντεο ειδικά φτιαγμένο, με κούκλες και κωμικούς διαλόγους μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι που στο τέλος – ω του θαύματος- στο δωμάτιο – έρχεται ο ίδιος ο Σεισμόλαδος ένα παράξενο πλάσμα που έρχεται από το κέντρο της γης και μας λέει τι ακριβώς γίνεται εκεί κάτω και τι πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ πάνω. Χρησιμοποιώντας μπισκότα, φρυγανιές και… σαντιγί μας εξηγεί πως κινούνται οι γήινες πλάκες και γιατί εμείς κουνιόμαστε.

Με απλά λόγια η παράσταση:

✔️ Εξελίσσεται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τραγούδια, προβολές και πολλή συμμετοχή των παιδιών.
✔️ Οι μεγάλες βιντεοπροβολές με projector και οθόνη βοηθάνε και τα μικρότερης ηλικίας παιδιά να καταλάβουν τα …φαινόμενα.
✔️ Οι ηθοποιοί προσιτοί και ευχάριστοι, μιλούν μαζί τους και τα ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στη δράση.


Παρ΄ότι γνωρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ήδη μια δουλειά πάνω στους σεισμούς, το Αερόπλοιο προμηθεύει το σχολείο με εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις γύρω από το θέμα και την πρόληψη. Οι εκπαιδευτικοί μετά την παράσταση θα έχουν πολλά ερεθίσματα για να δουλέψουν με τα παιδιά.

📌 Για περισσότερες πληροφορίες για το "Θέατρο Αερόπλοιο" πατήστε ΕΔΩ 

 

 

Λιγότερα