Κλείσιμο
ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ logo

ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

+30 694 429 1385
Κορίνθου 5, Νίκαια
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το κέντρο μελέτης & δημιουργικών δραστηριοτήτων «Ηλιοτρόπιο» ανοίγει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του '23 και καλωσορίζει τους μικρούς και μεγάλους του φίλους! Σε αυτό είναι ευπρόσδεκτοι παιδιά και ενήλικες και τα μαθήματα είναι διαμορφωμένα με τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα παιδιών ηλικίας από 0 έως 14 χρονών, καθώς και των γονιών τους.

Στόχος του κέντρου είναι να αγκαλιάσει παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι και εφήβους, και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους γονείς τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, την ώρα που τα παιδιά τους συμμετέχουν κι εκείνα στις δικές τους. Τα παιδιά Δημοτικού μπορούν μετά το σχολείο να κάνουν τα μαθήματά τους πλάι σε επαγγελματίες δασκάλους και μετά να ξεκινήσουν τις απογευματινές τους ασχολίες.

Για παιδιά Δημοτικού και για εφήβους τα μαθήματα είναι:

 • Γιόγκα
 • Θεατρικό παιχνίδι & εμψύχωση
 • Υποκριτική & αυτοσχεδιασμός
 • Εικαστικά & χειροτεχνίες
 • Μουσικοκινητική
 • Δημιουργική κίνηση & χορός
 • Φωνητική & τραγούδι

Για βρέφη και παιδιά από 18 μηνών έως 6 χρονών τα μαθήματα είναι:

 • Mum & baby yoga
 • Παιδική γιόγκα
 • Μουσικοκινητική
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Εικαστικά
 • Αγγλικά μέσα από παιχνίδι

Στο κέντρο μας φιλοξενούνται μηνιαία εργαστήρια:

 • Messy Play
 • Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά και Γονείς
 • Θεατρικών παραστάσεων
 • Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου
 • Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής (από Φεβρουάριο του '24)
 • Διαδραστικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών
 • Προβολές ταινιών (από Μάρτιο του '24)
 • Παρουσιάσεις βιβλίων

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέσα από:

 • Γιόγκα
 • Διαλογισμό & Mindfulness
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Θεραπεία εσωτερικού παιδιού

→ Γίνονται ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Συμβουλευτικής γονέων και θεραπείας εσωτερικού παιδιού για γονείς.

→ Διοργανώνονται παιδικά πάρτι μέσα από στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικών.

→ Φιλοξενούνται παιδικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και βιβλίων γονεϊκότητας.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια στηρίζονται στη βιωματική μάθηση, στην εμπειρία και το βίωμα μέσα από το σώμα και όχι στη θεωρία. Το προσωπικό είναι όλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με σπουδές και εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης. 

Όραμα και στόχος όλων είναι να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου μαθήματα σε όλους μας τους μαθητές και να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, μια κυψέλη αγάπης, αποδοχής και συνεργατικότητας, ώστε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν ομάδα να φτάσουν στο απόγειο των συναισθηματικών και δημιουργικών δυνατοτήτων τους, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν όλη την γκάμα και το βάθος των συναισθημάτων τους χωρίς ντροπή και φόβο, να παίζουν πολύ, να γελάνε με την καρδιά τους, να ανακαλύπτουν, να ρωτούν, να μοιράζονται, να διασκεδάζουν, να εμψυχώνονται και να εξελίσσονται μέσα από τα γνωστικά πεδία που προσφέρει η Τέχνη σε όλες τις μορφές της.

 

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

MUM AND BABY YOGA ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΧΟΡΟ

Από την Τρίτη 2 Απριλίου ξεκινάμε ένα καινουριο τμήμα που απευθύνεται σε μωράκια από 3 μηνων έως 1 έτους! Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και μοιράσματος τα μωράκια απολαμβάνουν τη χαρά της σωματικής κίνησης που ωφελεί την υγεία τους. Η μαμά απολαμβάνει την παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση με το μωρό της, δυναμώνοντας το σώμα της.
Φορώντας τα μωρά σε μάρσιπο, μοιράζοντας τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή, οι μαμάδες χορεύουν και διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Τα δε μωράκια βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να νιώσουν και να απολαύσουν την αίσθηση του ρυθμού.

Παράλληλα, τα μωράκια συμμετέχουν σε αναπτυξιακά παιχνίδια, τα οποία περιλαμβάνουν: μουσικά και κινητικά παιχνίδια- τραγούδια που διεγείρουν όλες τις αισθήσεις- παραμύθια- sensory play- messy play- παιχνίδια που γυμνάζουν τους μύες του σώματος, αλλά και του μυαλού.

Ελάτε να παίξουμε, να χορέψουμε και να αναπτυχθεί ο δεσμός μαμάς- μωρού ακόμη περισσότερο!

Υπεύθυνη μαθήματος: Κωνσταντίνα Κουλουρα, δασκάλα yoga και χορού.
Τα τμήματα είναι ολιγομελη, δηλώστε νωρίς συμμετοχή!

Ώρες: 10:30-11:15 το πρωί από Τρίτη 2 Απριλίου και κάθε Τρίτη.
Υπάρχει η δυνατότητα το μάθημα να γίνεται και Πέμπτες, αν η Τρίτη δεν βολεύει ως μέρα.

ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ 3-5 ΧΡ.!

Τις Δευτέρες 6:45-7:30 μ.μ. ξεκινάει νέο τμήμα Μουσικοκινητικής για παιδιά 3-5 χρονών.

Τα παιδιά εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσα από τραγούδια, κίνηση, ήχους, ρυθμικά παιχνίδια και μουσικά όργανα! Η μουσική επιδρά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σε ψυχοκοινωνικό, σωματικο-κινητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Τα παιδιά πολλές φορές εκφράζουν αυτά που δεν μπορούν να πουν ή να δείξουν μέσα από το τραγούδι, τον ρυθμό, τον χτύπο των μουσικών οργάνων, το σώμα τους και τις κινήσεις τους.

Εισηγήτρια: Μαρία Νηστευτοπούλου, Μουσικός, Δασκάλα Μουσικής.

Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 3

 

ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-15 ΧΡΟΝΩΝ

Για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, θα ξεκινήσει τμήμα παιδικής χορωδίας τις Δευτέρες στις 5-6 μ.μ.

Μαζί θα τραγουδήσουμε μουσικές που αγαπάμε, θα γνωρίσουμε τραγούδια που δεν έχουμε ξανακούσει και θα μάθουμε να ακούμε τους γύρω μας όσο ακούμε και τη φωνή μας! Χορωδία σημαίνει "δίνω το χέρι μου στο φίλο μου και τραγουδάμε μαζί! Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο τραγούδι.

Εισηγήτρια: Μαρία Νηστευτοπούλου, Μουσικός, Δασκάλα Μουσικής.

Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 3

 

ΜΑΘΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ- ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-13 ΧΡΟΝΩΝ

Για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, θα ξεκινήσει τμήμα Σχεδίου- Ζωγραφικής τις Πέμπτες στις 6-7 μ.μ. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το κόσμο της τέχνης, διδάσκονται βασικές αρχές του σχεδίου και χρώματος, γνωρίζουν καλλιτεχνικά κινήματα κλασσικά και σύγχρονα με αναφορές σε διάσημους ζωγράφους, τεχνοτροπίες (κολάζ, κατασκευές κ.α), καθώς και διαφορετικά υλικά (τέμπερες, μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ και μολύβια).

Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι να μεταδώσουν στους μαθητές την ενθάρρυνση της προσωπικής και ομαδικής έκφρασης, την εικαστική γλώσσα και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο και την ενίσχυση της φαντασίας, της έμπνευσης και της έμφυτης δημιουργικότητάς τους τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές εικαστικές ασκήσεις.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο σχέδιο.

Εισηγήτρια: Αρχοντούλα Τσατσουλάκη, Εικαστικός, Δασκάλα ζωγραφικής

Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 3

 

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Για ενήλικες (μαμάδες ή και μπαμπάδες), ξεκινάει τμήμα Θεατρικής εμψύχωσης & παιχνιδιού τις Τρίτες στις 7-8 μ.μ.

Εισηγήτρια: Κατερίνα Κάντσου, Θεατροπαιδαγωγός, δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού & εμψύχωσης.

Επίσης, υπάρχει τμήμα Γιόγκα κάθε Πέμπτη 6-7 μ.μ.

Εισηγήτρια: Μαυρέτα Ρόγκα, δασκάλα γιόγκα

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, να αποσυμπιεστείτε από το άγχος της καθημερινότητας και να γίνετε μέλος μιας ομάδας με κοινές ανησυχίες, όρεξη για παιχνίδι, θέληση για αυτο-εξερεύνηση και αυτο-έκφραση και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία για 1 ώρα να κάνετε κάτι για εσάς στρέφοντας την προσοχή σας στις ανάγκες σας, τότε αυτά τα τμήματα είναι για σας.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 3

 

ΤΜΗΜΑ MESSY PLAY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Για παιδιά ηλικίας 10 μηνών έως 6 χρονών, θα ξεκινήσει εβδομαδιαίο τμήμα Messy play τα Σάββατα το πρωί αν υπάρξουν συμμετοχές. Το messy play είναι μια βιωματική διαδικασία παιχνιδιού, όπου το παιδί αφήνεται ελεύθερο να πειραματιστεί με πολλά και βρώσιμα υλικά, όπως μακαρόνια, ρύζι, ζελέ, γιαούρτι, σιμιγδάλι κ.α. και να φτιάξει δικές του δημιουργίες στον δικό του χρόνο και χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις και το σώμα του. Οι γονείς (για τα πιο μικρά παιδιά) συμμετέχουν κι εκείνοι, όχι καθοδηγώντας το, αλλά παρατηρώντας το και ενισχύεται έτσι ο δεσμός μεταξύ γονέα- παιδιού, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν και δημιουργούν και οι δύο!

Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 3

 

Υπεύθυνη κέντρου:

Κατερίνα Κάντσου

Εκπαιδευτικός (ΤΕΑΠΗ Παν/μίου Αθηνών)/ Θεατροπαιδαγωγός (Μεταπτ/κο UCD Ιρλανδία)/ Δασκάλα παιδικής γιόγκα/ Mindfulness & θεραπεία εσωτερικού παιδιού για ενήλικες/ Μαμά

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε!

Λιγότερα