Κλείσιμο
ANIMA VITA KIDS logo

ANIMA VITA KIDS

+30 210 411 7140
+30 210 4117155
Υψηλάντου 153Β, Πειραιάς
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Online Κράτηση

Κριτικές

Επικοινωνία

Ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης animavitakids για παιδιά σχεδιάζει και προσφέρει μια σειρά από διασκεδαστικά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας με επίκεντρο τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι. Εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων μας, χρησιμοποιώντας τεχνικές της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών.

Σε κάθε πρόγραμμά μας και μέσα από επιλεγμένα ερεθίσματα ως οδηγούς σκέψης, έκφρασης και συμμετοχής, δημιουργούμε, μοιραζόμαστε, ονειρευόμαστε, αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, γελάμε και διασκεδάζουμε.

Αφορά μια διαδικασία, όπου μπορεί να ξεδιπλωθεί η ικανότητα της δημιουργικής σκέψης και μάθησης. Περιλαμβάνει το παιχνίδι, την τέχνη, το θέατρο και τέλος αυτό που ονομάζουμε δημιουργική έκφραση.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και της φαντασίας αναπτύσσοντας ένα ομαδικό πνεύμα.
Να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ο Χώρος μας

Το anima vita για παιδιά στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο του Πειραιά. Στο ισόγειο του κτιρίου είναι ο χώρος τού εργαστηρίου, που αποτελείται από δύο αίθουσες δραστηριοτήτων συνολικής έκτασης 120 τ.μ.

Μια ειδικά διαμορφωμένη αυλή προσφέρεται για χρήση στα παιδιά. Εκεί, έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να φροντίσουν τα φυτά και τα βότανά μας ή να παίξουν με διάφορα φυσικά υλικά, όπως φύλλα, χώμα, άμμο, πέτρες, ξύλα!

Στον πρώτο όροφο υπάρχει η Παιδική Σκηνή anima vita. Μια μικρή, ζεστή και άμεση σκηνή 28 θέσεων, όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο, να συμμετέχουν αλληλοεπιδρώντας με τους αφηγητές ή ακόμη και να παρουσιάσουν μια δραστηριότητά τους πάνω στη θεατρική σκηνή.

Τα Προγράμματα μας

Θεατρικό Παιχνίδι

Κάθε Δευτέρα απόγευμα και κάθε Σάββατο πρωί με οδηγό τη φαντασία μας, κάνουμε το θέατρο παιχνίδι με τα θεατροπαιχνιδίσματα μας !!!

Στη φαντασία δεν υπάρχουν λάθη ούτε κανόνες.!

Απευθυνόμαστε σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας χωρισμένα σε δύο τμήματα 3-5 ετών και 5-8 ετών.

Σχεδιασμός και συντονισμός εργαστηρίου: Σταυρούλα Μελισσάνθη Μάκρα.

Αισθητηριακό Παιχνίδι

Τα πρώτα παιχνίδια ενός βρέφους, γίνονται με το ίδιο του το σώμα: τα πόδια, τα δάχτυλα, τα χέρια, παρέχοντάς του πολλούς τρόπους ευχαρίστησης. 

Τα παιχνίδια, ακόμη και τα πιο απλά όπως τα γαργαλήματα, τα κρυφοκοιτάγματα, ο καθρέπτης, οι ήχοι, τα αντικείμενα με διαφορετική υφή και διαφορετικά χρώματα μπορεί να φαίνονται συνηθισμένα, κατώτερης ποιότητας ή και ξεπερασμένα, όμως επιτρέπουν στο βρέφος να επεκτείνει τον τρόπο αίσθησης και αντίληψής του σε επαφή με τον περιβάλλοντα κόσμο. 

Αυτά τα ερεθίσματα θα αφήσουν ίχνη αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλουν την ωρίμανση του εγκεφάλου του.

Πρωινά τμήματα: Τρίτη και Πέμπτη 10.30 – 11.30

Απογευματινά τμήμα: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: 18.15 – 19.15 

 « Τα παιδιά παίζουν θέατρο »

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για τα σχολεία. Τα παιδιά, ως σχολική δραστηριότητα, αντί να επισκεφθούν μια θεατρική σκηνή και να δουν μια έτοιμη παράσταση, δημιουργούν τη δική τους. Φτιάχνουν μαζί μια ιστορία  γράφουν το σενάριο, επιλέγουν τους διαλόγους, δημιουργούν τους ήρωες και τις σχέσεις των ρόλων, συν διαμορφώνουν τη σκηνοθεσία, γίνονται ηθοποιοί και παρουσιάζουν τη δική τους μοναδική παράσταση στους δασκάλους τους, μέσα σε 2 ώρες εμπλοκής τους με την ομάδα. 

Η διαδικασία του συντονισμού, είναι βασισμένη στις αρχές της ενιαίας εκπαίδευσης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνυπάρχουν ελεύθερα και ισότιμα, όπως εκείνα επιθυμούν.

Η δράση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, σε ώρες σχολείου, σε μέρες που θα επιλέξουν οι δάσκαλοι σε συνεργασία με τον χώρο.

Party

Ψάχνετε μια πρωτότυπη δραστηριότητα με αφορμή τα γενέθλια ή τη γιορτή του παιδιού σας ;

Το anima vita για παιδιά προτείνει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδική γιορτή , πάρτυ, γενέθλια, που παίρνουν ζωή και δημιουργούν κάθε φορά καινούργιους ζωντανούς κόσμους για τους μικρούς μας φίλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Θεατρική παράσταση διάρκειας 50 λεπτών .
  • Θεατρικό παιχνίδι συνδεδεμένο με την παράσταση διάρκειας 30 λεπτών.
  • Παιχνίδια με μουσική και κίνηση διάρκειας 20 λεπτών.
  • Κατασκευή αναμνηστικών διάρκειας 20 λεπτών.

Τελειώνουμε με… Χαμόγελα, Σβήσιμο Κεριών και λιχουδιές.

Ελάτε να γνωριστούμε και να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό

πάρτυ αποκλειστικά και μόνο για το παιδί σας και τους φίλους του .

Παιδικό Θέατρο - Παραστάσεις

Αποκτήσαμε γνώση και εμπειρία για την θεραπευτική διάσταση του θεάτρου στους ενήλικες που αναπαριστούν ή καλύτερα «παίζουν» στη σκηνή. Κάτι που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά να κάνουν τα παιδιά!

Η εμπειρία αυτή λοιπόν, μας οδήγησε το Σεπτέμβριο του 2018 να παρουσιάσουμε και στα παιδιά παραστάσεις δίνοντάς τους το χώρο να παίζουν στη σκηνή ή να παίζουν με τους αφηγητές τους. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δημιουργικό και απαραίτητο για έναν εν δυνάμει ενήλικα.

Εγκαινιάσαμε με χαρά την Παιδική Σκηνή anima vita. Μια μικρή, ζεστή και άμεση σκηνή 28 θέσεων όπου τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον αφηγητή και να συμμετέχουν στο δρώμενο.

Βουτώντας στην κυριολεξία στον χώρο και τον χρόνο των μύθων και των παραμυθιών,
στο κάποτε, το παντού και το τώρα, δημιουργήσαμε τις δικές μας δια – δραστικές παραστάσεις.

Τα έργα μας αποτελούν θεατρικά projects που εστιάζουν όχι απλά στην αφήγηση μιας ιστορίας αλλά κυρίως, στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο μπορεί να λάβει χώρα ο συναισθηματικός πειραματισμός χωρίς την απειλή κυρώσεων για τα αρνητικά σενάρια ούτε και της κοροϊδίας για τα ευφάνταστα.

Το παιδί μπορεί να είναι και να κάνει ό,τι θέλει μέσα σε ένα παραμύθι που ακούει και βλέπει να διαδραματίζεται, να φαντάζεται ό,τι επιθυμεί, αλλά το κυριότερο, μπορεί να συνδεθεί και να παίξει με του αφηγητές του.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο των θεατρικών μας έργων είναι τα δια – δραστικά δρώμενα, ώστε τα παιδιά να μην έχουν παθητική στάση, αλλά να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο η συμμετοχή τους αλλά και ο διδακτικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας των παραστάσεων μας.

Σχεδιασμός εργαστηρίου

Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

* Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον covid19 που προβλέπονται από το νόμο.

Περισσότερα

Δεν σου ταιριάζει κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα;

Ζήτα εξατομικευμένη προσφορά!

Ζήτα προσφορά

Τα Θεατροπαιχνιδίσματα

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 3,5 έως 6 ετών. Πρόγραμμα μαθημάτων: Κάθε Δευτέρα 18:00 - 19:00 Η συνδρομή είναι μηνιαία και ισχύει για κράτηση θέσης για ένα μάθημα ανά εβδομάδα! Περιγραφή Εργαστηρίου Κάθε Δευτέρα απόγευμα με οδηγό τη φαντασία μας, κάνουμε το θέατρο παιχνίδι με τα θεατροπαιχνιδίσματα μας !!! Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι ένας αισιόδοξος και διασκεδαστικός τρόπος για να ανακαλύψει το παιδί τον κόσμο, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα...να παίζει! Μια ξεχωριστή πρακτική, ένα δημιουργικό συμβάν, μία αναπαραστατική διαδικασία, ένα μέσο έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων. Η συμμετοχή των παιδιών στο σε αυτό το εργαστήριο τα βοηθά με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Με οδηγό τη φαντασία μας λοιπόν, σε αυτό το εργαστήρι: θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε, θα διαβάσουμε μύθους και παραμύθια, θα ζωγραφίσουμε, θα κατασκευάσουμε! Στη φαντασία δεν υπάρχουν λάθη ούτε κανόνες!
Τιμή: 40,00 €

Messy Play - Γονείς και Παιδιά Μαζί

Ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο αισθητηριακού παιχνιδιού για πολύ μικρά παιδιά 6 μηνών έως 2,5 ετών! Η συνδρομή είναι μηνιαία και ισχύει για κράτηση θέσης για ένα μάθημα ανά εβδομάδα σε ένα από τα παρακάτω τμήματα: 1ο τμήμα: Τρίτη 18.00-19.00 2ο τμήμα: Τετάρτη 18.00-19.00 3ο τμήμα: Πέμπτη 18.00-19.00 Περιγραφή Εργαστηρίου Τα πρώτα παιχνίδια ενός βρέφους, γίνονται με το ίδιο του το σώμα: τα πόδια, τα δάχτυλα, τα χέρια, παρέχοντάς του πολλούς τρόπους ευχαρίστησης. Τα παιχνίδια, ακόμη και τα πιο απλά όπως τα γαργαλήματα, τα κρυφοκοιτάγματα, ο καθρέπτης, οι ήχοι, τα αντικείμενα με διαφορετική υφή και διαφορετικά χρώματα μπορεί να φαίνονται συνηθισμένα, κατώτερης ποιότητας ή και ξεπερασμένα, όμως επιτρέπουν στο βρέφος να επεκτείνει τον τρόπο αίσθησης και αντίληψής του σε επαφή με τον περιβάλλοντα κόσμο. Αυτά τα ερεθίσματα θα αφήσουν ίχνη αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλουν την ωρίμανση του εγκεφάλου του. Ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο, που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους, συμμετέχοντας με την υποστήριξη του μπαμπά ή της μαμάς αναπτύσσοντας ταυτόχρονα σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Είναι μια διαδικασία δημιουργικής ανάπτυξης, μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και ανακάλυψης του κόσμου μέσα από τις αισθήσεις τους. Δια μέσου του αισθητηριακού παιχνιδιού το παιδί βλέπει, ακούει, μυρίζει, πιάνει, γεύεται, πειραματίζεται, κατανοεί και ικανοποιεί την περιέργειά του και τη φυσική του τάση για εξερεύνηση. Σχεδιασμός συντονισμός εργαστηρίου : Μαρία - Χριστίνα Παπασπηλιοπούλου Νηπιαγωγός
Τιμή: 40,00 €