Κλείσιμο
Α.Ο. ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ logo

Α.Ο. ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

+30 697 998 7678
Μαρίνου Αντύπα 50Α, Πυλαία
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Ο Α.Ο. Αρίων Πανοράματος αποτελεί μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ). Συμμετέχει στα αγωνιστικά δρώμενα με πολλές διακρίσεις και πρωτιές των αθλητριών του.

Με έτος ίδρυσης το 2005 αποκλειστικά για τα αθλήματα της γυμναστικής, από παράγοντες του αθλητισμού με μεράκι και πολύ αγάπη για το άθλημα, βρίσκεται τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πάντα στο βάθρο των μεταλλίων.

Είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λειτουργεί με καταστατικό, διέπεται από την εκάστοτε αθλητική νομοθεσία, υπόκειται σε έλεγχο από την Γ.Γ.Α. και διοικείται από 6μελές συμβούλιο. Την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του συλλόγου την έχει η διοίκηση και για κάθε τμήμα ο έφορος, όπου μαζί με τους τεχνικούς και τους προπονητές φροντίζουν για την σωστή ενημέρωση των γονέων, την επίλυση προβλημάτων και γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Τμήματα

Αγωνιστικό τμήμα

Συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο , ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση.

Κάνω πρωταθλητισμό δε σημαίνει βγαίνω πρώτος, αλλά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να βγω πρώτος.

Η επιτυχία έρχεται σαν αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας . Μέσα από τον πρωταθλητισμό μαθαίνουμε ότι η ήττα και η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι . Αυτό που δεν είναι στο παιχνίδι...είναι η παραίτηση.

Προαγωνιστικό/Επίλεκτο τμήμα

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά ηλικίες 6 και 7 χρόνων.

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά πειθαρχούν στους κανόνες προπόνησης και στις οδηγίες του προπονητή.

Αφομοιώνουν εύκολα, εντάσσονται σε ομάδες με παιδιά της ηλικίας τους και συμμετέχουν σε μικρά ανσάμπλ με ή χωρίς όργανα. Οι προπονήσεις ξεκινούν από απλά και βασικά βήματα και στην πορεία γίνονται πιο σύνθετα και απαιτητικά.

Ομάδα Χορού

Ο χορός, εκτός από την αυτοτέλειά του, αποτελεί σημαντικό κομμάτι των αθλημάτων γυμναστικής..

Στην ομάδα μας είναι συνδυασμός ρυθμικής Ενόργανης και Ακροβατικής Γυμναστικής, όπου γίνεται στην εφηβική ηλικία και συνοδεύεται από μουσικά ακούσματα αυτής της της ηλικίας.

Χρησιμοποιεί την εκφραστικότητα του σώματος και ως μέσο επικοινωνίας, αποτελεί τρόπο εκτόνωσης, ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και παράλληλα προσδίδει νοητική και σωματική χαλάρωση.

Η ένταση και η δυναμική που χρησιμοποιεί το παιδί για να αντεπεξέλθει σε μια χορογραφία το γυμνάζει και βοηθά στη υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη τους χωρίς καμία επιβάρυνση.

Επίσης, βοηθά στη σωστή στάση του σώματος και συντελεί στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ακαδημία Γυμναστικής

Η σχολή γυμναστικής του συλλόγου μας δίνει την ευκαιρία σε όλους και όλες να διδαχτούν τις βασικές και όχι μόνον κινήσεις και ασκησιολόγιο του υπέροχου αθλήματος.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στη πλήρως οργανωμένη σχολή μας αποφεύγουν να σκέφτονται μηχανικά, αναπτύσσουν διαπροσωπικές σχέσεις, εμμονή, πειθαρχία, την υποχρέωση, το χιούμορ, την προοπτική, την ομαδική εργασία, και την ηγεσία.

Τα οφέλη της γυμναστικής μέσω της σχολής μας αφορούν και τη νοητική λειτουργία των αθλουμένων μαζί με τη φυσική ανάπτυξη δίνοντας την ευκαιρία για:

  • Ανάπτυξη του συντονισμού
  • Βελτίωση της ευελιξίας
  • Οικοδόμηση της δύναμης και της πρόληψης
  • Βάση για την ενασχόληση με άλλα αθλήματα όπως τις πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, καταδύσεις και χορό
  • Ισορροπία

Με το ειδικευμένο προπονητικό μας δυναμικό στον ρόλο του δασκάλου, το άθλημα της γυμναστικής βοηθά να ενισχυθεί ο ασκούμενος με γνώσεις και να μάθει τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Μέσω της σχολής μας δίνουμε την ευκαιρία για κατανόηση της ομαδικής εργασίας, φίλαθλο πνεύμα, δίκαιο παιχνίδι, και ούτω καθ' εξής.

Οι μελέτες, επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά και οι νέοι γενικότερα που συμμετέχουν στον αθλητισμό συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής, είναι πιθανότερο να αποφύγουν τις ναρκωτικές ουσίες, να επιτυγχάνουν ψηλά αποτελέσματα στις σχολικές επιδόσεις, να έχουν το μεγαλύτερο αυτοσεβασμό, και να ζήσουν ένας υγιέστερο τρόπο ζωής.

Αυτό προσφέρουμε διότι αυτό γνωρίζουμε μέσα από τα χρόνια εμπειρίας μας στον όμορφο κόσμο της γυμναστικής!

Τμήμα Baby

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά ηλικίες 3 έως 5 χρόνων.

Στις ακαδημίες τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες με παιγνιώδη μορφή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στόχος είναι η ανάπτυξη νευρομυικής συναρμογής , δύναμης και ευλυγισίας.

Εξάντας

Ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ).

Λειτουργεί για τα αθλήματα της γυμναστικής, από παράγοντες που διαθέτουν μεράκι και αγάπη για το άθλημα, βρίσκεται τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πάντα στο βάθρο των μεταλλίων.

Πληροφορίες +30 (2310) 444841

Λιγότερα