Κλείσιμο
ΡΟΗ AQUA TEAM logo

ΡΟΗ AQUA TEAM

+30 210 27 78 151
+30 6947 992 150
Οακα πύλη Δ
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Ο Σύλλογος Κολύμβησης ΡΟΗ (Σ.Κ. ΡΟΗ) , λειτουργεί πάνω από μια δεκαετία στο ΟΑΚΑ καλλιεργώντας με μεγάλη επιτυχία τα κυριότερα αθλήματα του υγρού στίβου σε παιδιά και ενηλίκους.

Αναλαμβάνει να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του νερού στα παιδιά από την βρεφική τους ηλικία και περνώντας όλα τα στάδια να φτάσουν να αθλούνται και να διακρίνονται στην εφηβική και ενήλικη ζωή τους.

Βρεφικό Τμήμα

Τα μαθήματα εναλλάσσονται ανά 30 λεπτά

Πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης με παιγνιώδη μορφή, που απευθύνεται σε βρέφη από 6 μηνών – 3 ετών με τη συνοδεία του γονέα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση και εποπτεία ειδικευμένου εκπαιδευτή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. και με θερμοκρασία νερού 32 C ιδανική για βρέφη.

Το μάθημα είναι 30 λεπτά και μπορούν να το παρακολουθήσουν μία ή δύο φορές την εβδομάδα,μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι με ασκήσεις που είναι προσαρμοσμένες στο εξελικτικό στάδιο του βρέφους.

Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι πολλαπλά και ενδεικτικά θα λέγαμε ότι:

  • Είναι από τις ελάχιστες αθλητικές δραστηριότητες που μπορεί ο γονέας να εκτελέσει με το παιδί του οπότε ενδυναμώνει τη σχέση γονέα/παιδιού και αξιοποιεί δημιουργικά το χρόνο απασχόλησης μεταξύ τους.
  • Η εξοικείωση του παιδιού με το νερό γίνεται αβίαστα, σε ένα ασφαλές και απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον
  • Διαμέσου της επαφής με τα άλλα παιδάκια,μαθαίνουν να συναναστρέφονται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
  • Μέσω της κινητικής δραστηριότητας ενισχύεται η σωματική τους διάπλαση, η αντοχή τους, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους.
  • Αυξάνεται η ικανότητα αντίληψης, συγκέντρωσης και νευρομυϊκής συναρμογής ενώ τα παιδιά ισορροπούν και περπατούν πιο γρήγορα.
  • Επίσης με την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων όπως επίπλευση με ή χωρίς υποστήριξη, η βύθιση και το κράτημα αναπνοής, αναπτύσσονται άμυνες ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια του παιδιού για το υγρό στοιχείο.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της βρεφικής κολύμβησης είναι απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις για το βρέφος από Παιδίατρο, για τον γονέα/συνοδό από Παθολόγο ή Καρδιολόγο & Δερματολόγο.

Επίσης το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να γίνει 3 ώρες πριν την είσοδό του βρέφους στην πισίνα.

Ακαδημίες

Τα μαθήματα εναλλάσσονται ανά 45 λεπτά.

Πρόγραμμα εκμάθησης για παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών χωρίς την συνοδεία του γονέα. Τα παιδιά χωρίζονται σε επίπεδα σύμφωνα με την κολυμβητική τους ικανότητα και ηλικία. Σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν τα πρώτα στάδια επίπλευσης, εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο, μαθαίνουν να ασκούν ικανοποιητικά όλα τα μέλη του σώματος τους, βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση και μαθαίνουν τις βασικές αρχές για όλα τα στυλ κολύμβησης.

Τα μαθήματα γίνονται από ειδικευμένους εκπαιδευτές (όλοι απόφοιτοι Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα στην κολύμβηση), με τη χρησιμοποίηση ειδικών μέσων και παιχνιδιών από τα οποία τα παιδιά αναπτύσσουν εμπιστοσύνη προς το νερό, μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά και νιώθουν ασφάλεια.

Η ποικιλία των ασκήσεων η οριοθέτηση, εφικτών, στόχων, το παιχνίδι, η πρόοδος κάνουν την προπόνηση να είναι ευχάριστη και δημιουργική και το παιδί να συμμετέχει με ενδιαφέρον.Είναι πολύ σημαντικό στάδιο γιατί ένα παιδί μετά την ηλικία των 7 ετών μαθαίνει δυσκολότερα τις βασικές αρχές της επίπλευσης και της τεχνικής.

Το μάθημα είναι 45 λεπτά και μπορούν να τα παρακολουθήσουν μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη ιατρική βεβαίωση από Παιδίατρο.

Επίσης το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να γίνει 3 ώρες πριν την είσοδό του παιδιού στην πισίνα.

Προαγωνιστικό

Είναι το στάδιο μετά τα επίλεκτα και απευθύνεται σε παιδιά από 9 – 12 ετών. Σε αυτό το στάδιο δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση από τον προπονητή στην τεχνική των παιδιών ώστε να έχουν την τελειότερη δυνατή απόδοση και στα τέσσερα στυλ της κολύμβησης. Τα παιδιά ξεκινούν από αυτή την ηλικία να συμμετέχουν σε ημερίδες, αγώνες κ.λ.π ενώ σιγά σιγά μυούνται στον αγωνιστικό αθλητισμό.

Αγωνιστικό

Απευθύνεται σε αθλητές/τριες από 13 ετών και πάνω. Τα παιδιά σε αυτό το στάδιο έχουν σωστή κατάρτιση της τεχνικής του αθλήματος και οι προπονήσεις τους είναι σε καθημερινή βάση και για πολλούς αθλητές ή προπόνηση μπορεί να είναι δύο φορές την ημέρα. Είναι το ανώτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει τεχνικά ένας αθλητής της κολύμβησης.

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Απευθύνεται σε κορίτσια από 6 ετών και πάνω. Απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή τεχνική της κολύμβησης τουλάχιστον στα δύο πρώτα στυλ (ελεύθερο και ύπτιο). Το άθλημα χαρακτηρίζεται ως «μπαλέτο μέσα στο νερό» για αυτό το λόγο απαιτεί από τις αθλήτριες ευλυγισία, αντοχή και σωστή μυϊκή κατάρτιση. Οι αθλήτριες εκτός από σωστή επίπλευση πρέπει να έχουν κάποιες γνώσεις ρυθμικής και μπαλέτου.

Υδατοσφαίρηση

Ένα από τα πλέον γνωστά Ολυμπιακά αθλήματα του υγρού στίβου. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 6 ετών και πάνω που έχουν γνώση κλασσικής κολύμβησης και βασικής επίπλευσης. Είναι ένα δυναμικό άθλημα που χαρακτηρίζεται από αντοχή, εκρηκτικότητα, ταχύτητα, τεχνική και ενισχύει την φυσική κατάσταση και την ομαδικότητα των αθλητών.

Λιγότερα