Κλείσιμο

Εκτυπώσιμο Επιτραπέζιο: «Φτιάξε τον πιο ψηλό πύργο από τουβλάκια»

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι! Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα εμβαθύνουν σε έννοιες όπως:

☑️ Έννοια του αριθμού: Κατανοούν βλέποντας το σύμβολο σε σχέση με τα αντίστοιχα αντικείμενα τι σημαίνει ο κάθε αριθμός και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους π.χ 3 μεγαλύτερο κατα ένα τουβλάκι απο το 2 κ.ο.κ.

☑️ Έννοια της προσθέσης - αφαιρέσης: Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι αυτό βάζουν και βγάζουν τουβλάκια με αποτέλεσμα να κατανοούν και να εξασκούνται σε προσθετικές διαδικασίες με πραγματικά αντικείμενα - βιωματικά.

☑️ Έννοια της καταμέτρησης: Τα παιδιά μπορούν να μετρήσουν τα τουβλάκια του πύργου που έχουν δημιουργήσει κάθε φορά και να κάνουν καταμέτρηση, μία έννοια που συχνά δυσκολεύει τα παιδιά στην πρώτη σχολική ηλικία, καθώς ενώ ξέρουν να απαριθμούν δεν κάνουν αντιστοίχιση λέξης - αριθμού με αντικείμενο και πολλές φορές παρατηρούμε να μετρούν προφορικά 1 και να έχουν υπολογίσει 2 αντικείμενα.

☑️ Επανάληψη/εκμάθηση συμβόλων: Βλέποντας το κάθε σύμβολο το συσχετίζουν με τα αντίστοιχα τουβλάκια.

☑️ Εκμάθηση εννοιών κοντός - ψηλός: Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν βλέποντας τον πύργο που φτιάχνουν αν είναι κοντός ή ψηλός συγκριτικά με αυτόν που είχαν φτιάξει στην αρχή.

☑️ Ενίσχυση της λεπτής κινητικότητας: Βάζοντας - βγάζοντας τουβλάκια τα παιδιά ενισχύουν την λεπτή τους κινητικότητα καθώς προσαρμόζουν το ένα τουβλάκι πάνω στο άλλο.

📌 Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι καλό οι γονείς να συμμετέχουν στη διαδικασία και να κάνουν αναστοχαστικές ερωτήσεις στα παιδιά !!! (π.χ τώρα ο πύργος σου πόσο πιο ψηλός ή πιο κοντός είναι από πριν; ή μπορείς να δεις πόσα τουβλάκια έχει τώρα ο πύργος σου; κ.ο.κ).

Για να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε το παιχνίδι, πατήστε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα του άρθρου

Καλή διασκέδαση !!! 

Πηγή εικόνας: Little Bins for Little Hands