Συντακτική ομάδα Kidsproject.gr
10 Jan, 2022
Εύκολη & Δροσιστική Σπιτική Γρανίτα Καρπούζι
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΖΕΣΤΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
Ποιος δε θα ζήλευε μια παγωμένη γρανίτα καρπούζι;;;
Η παρακάτω συνταγή που θα διαβάσετε είναι από τον διάσημο σεφ Άκη Πετρετζίκη και την επιλέξαμε γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και φτιάχνεται με πολύ απλά υλικά!
Ένα είναι σίγουρο... Πως θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!!!
|
— Συστατικά —
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα
— Μέθοδος Εκτέλεσης —
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/rofhmata-amp-pota/granita-karpoyzi
Ετικέτες: