Κλείσιμο
event logo

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Διπολική Διαταραχή Προσωπικότητας: Η ζωή στο άσπρο – μάυρο

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο:  Διπολική Διαταραχή Προσωπικότητας| Η ζωή στο άσπρο – μάυρο

**Mε την αγορά λαμβάνετε στο mail σας έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 το Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο και την Βεβαίωση παρακολούθησης

Οι διπολικές διαταραχές είναι μια ομάδα νευροβιολογικών διαταραχών , οι οποίες συνδέονται από ήπιες έως σοβαρές μεταβολές της διάθεσης, της γνωστικής λειτουργίας και της συμπεριφοράς. Η νόσος, που μερικές φορές ονομάζεται μανιο-κατάθλιψη κάνει τα άτομα να παρουσιάζουν έντονη συναισθηματική πτώση και άλλες φορές ακραία ανεβασμένη διάθεση  Ταξινομείται ως διαταραχή της διάθεσης ή ως συναισθηματική διαταραχή, και  έχει βιολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Τα διαστήματα των τρομερών  μανιακών η καταθλιπτικών επεισοδίων μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο ,απώλεια της εργασίας, σε ελάττωση των ευκαιριών, απώλεια στέγης, εξάρτηση από αλκοόλ ή από ουσίες, τον τζόγο, και σε ταλαιπωρία των μελών της οικογένειας. Η  σοβαρότητα  και τα συμπτώματα μεταβάλλονται από επεισόδιο σε επεισόδιο και άτομα με την ίδια διάγνωση βιώνουν τη διαταραχή διαφορετικά, σε σημείο που κάποιες φορές η μόνη πιθανότητα για επιβίωση να είναι η εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Με βάση την Αμερικάνικη Ψυχιατρική εταιρία οι διαγνωστικές κατηγορίες, ως μορφές της διπολικής νόσου είναι. Η κυκλοθυμία, η διπολική Ι και η διπολική ΙΙ.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ομάδες και παραμένουν ενεργά για κάποια χρονική στιγμή και μετά υποχωρούν. Η διάγνωση βασίζεται στην τεκμηρίωση ότι ένα άτομο μεταφέρεται από μια κατάσταση φυσιολογικής λειτουργικότητας σε μια περίοδο όπου εμφανίζεται μια ομάδα συμπτωμάτων και στη συνεχεία επανέρχεται στη φυσιολογική η στην σχεδόν φυσιολογική κατάσταση.

Στη παρούσα εισήγηση θα επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε τα επεισόδια προκειμένου να οδηγηθούμε στη πρόωρη, έγκαιρη διάγνωση και στη θεραπεία των διπολικών διαταραχών.

Βασικός θεραπευτικός στόχος είναι να σταματήσουν τα καταστροφικά συμπτώματα  και να επιστρέψει ο ασθενής στο συνηθισμένο επίπεδο λειτουργικότητας.


Με την ολοκλήρωση της αγοράς λαμβάνετε τα παρακάτω αρχεία στο e-mail σας:

  • Μαγνητοσκοπημένο video
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
Περισσότερα

Ημερομηνίες

Tuesday 19/12
22:00
Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Διπολική Διαταραχή Προσωπικότητας: Η ζωή στο άσπρο – μάυρο
Online Διαδικτυακά
από 29,00 €