Κλείσιμο
event logo

Μια ασπίδα όνειρα

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

 

Συνεχίζοντας να αντλούμε έμπνευση από λογοτεχνικά έργα, επιλέξαμε αυτή τη φορά να βουτήξουμε στον κόσμο των ονείρων και της φαντασίας, μέσα από το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ‘Δον Κιχώτης’, ένα έργο σταθμό στην ισπανική και ευρύτερη λογοτεχνία.

Έχοντας ως κύριο μέσο τον χορό και το σωματικό θέατρο, στόχος μας είναι να ζωντανέψουμε άλλο ένα ξεχωριστό βιβλίο πάνω στη σκηνή με τρόπο τέτοιο που το καθιστά προσβάσιμο τόσο σε ενήλικες όσο και σε ένα νεότερο κοινό.

 

Το δικό μας έργο άμεσα επηρεασμένο από τον τρόπο γραφής του βιβλίου προβάλει το σατιρικό στοιχείο, με χιούμορ αλλά και έντονη παραστατικότητα. Χρησιμοποιώντας την κίνηση ως αφετηρία και με την βοήθεια της μουσικής, των κοστουμιών και των σκηνικών δημιουργούμε ένα κόσμο όπου τέσσερις χαρακτήρες μετατρέπονται σε “ιππότες της ελεεινής μορφής” και μας δίνουν ένα μεγάλο μάθημα κατακτώντας όσα η φαντασία τους ορίζει.

 

Αφηγηματικά δεν ακολουθούμε κατα γράμμα τη ροή του βιβλίου του Μιγκέλ ντε Θερβάντες αλλά παρουσιάζουμε μία διαφορετική, κάπως “πειραγμένη” εκδοχή του, που όμως επικοινωνεί εξίσου τις αξίες και την κεντρική θεματική του ιδέα. Έτσι, προσεγγίζουμε τους χαρακτήρες μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του σήμερα και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που απλώνεται πέρα από τα όρια της σκηνής.

 

Όπως ο Δον Κιχώτης, έτσι και εμείς, μένουμε πιστοί στο όνειρό μας και την ιδέα μας πως η τέχνη λειτουργεί ως ένα μέσο κοινωνικής αλλαγής και επιθυμούμε μέσα από την παράστασή μας ‘Μία ασπίδα όνειρα’ να καταφέρουμε να εντείνουμε τη σημασία της φαντασίας, σε κάθε άνθρωπο, αλλά ειδικότερα στα παιδιά που αναγκάζονται να τη χάσουν πολύ νωρίς λόγω μιας κοινωνίας εθισμένης στην λογική.

 

 

Τέσσερις περφορμερς βουτούν στις σελίδες ενός βιβλίου και μοιράζονται την δική τους ιστορία. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους τους φόβους, παίρνουν μέρος σε μάχες, ανακαλύπτουν τι είναι πραγματικά η μαγεία και παρασύρουν τον θεατή σε ένα μοναδικό ταξίδι. Σε ένα ταξίδι που τελειώνει μόνο όταν κλείσεις το βιβλίο... ή όταν πάψεις να ακούς την φαντασία σου.

 

Περισσότερα

Ημερομηνίες

Thursday 19/09
07:00
Μια ασπίδα όνειρα