Κλείσιμο
event logo

Κλικ στο μάθημα

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Κλικ στο μάθημα

Πολιτιστικός Φορέας: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικίες: από 9 μέχρι 18 ετών

Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής με τίτλο «Κλικ στο μάθημα» είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και σπουδαστών / φοιτητών με ειδικό ενδιαφέρον στην πληροφορική και την τεχνολογία.

Μέσα από το πρόγραμμα πραγματοποιείται μία διαδρομή στην ιστορία της πληροφορικής, όπως ξεκίνησε με τα πρώτα υπολογιστικά μέσα του ανθρώπου μέχρι το πως την ζούμε στην καθημερινότητα μας σήμερα με τη χρήση έξυπνων κινητών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόγραμμα αξιοποιεί την αφήγηση και τις τέχνες, πολυμεσικές και μη, ως βασικό παιδαγωγικό εργαλείο, ώστε οι συμμετέχοντες βιωματικά και με ευχάριστο τρόπο να κατανοήσουν πως η τεχνολογία, που έχουμε πλέον τόσο συνηθίσει στην καθημερινότητα μας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο και με εικαστικές δραστηριότητες να οραματιστούν πόσο μακριά ακόμη μπορεί να φτάσει.

Το πρόγραμμα θα κινητοποιεί τους μαθητές να ασκήσουν την κριτική σκέψη για θέματα, όπως η συμβολή των γυναικών στην τεχνολογία και η ορθή χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλικ στο μάθημα» έφερε την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2021

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 25 μαθητών


Κράτηση τώρα


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Museotek και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα;

κάντε κλικ στην εικόνα

 

Περισσότερα

Ημερομηνίες

Mon 03/01
10:00
Κλικ στο μάθημα
Online Διαδικτυακά