Κλείσιμο
event logo

Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Πολιτιστικός φορέας: Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικίες:  από 5 μέχρι 18 ετών

Περιγραφή 

Το «Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» αποκαλύπτει τις πλέον αντιπροσωπευτικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μέσα από ένα ζωντανό ταξίδι στον κόσμο των τεχνολογικών επινοημάτων, της φυσικής, των μαθητικών, της ιστορίας και της μηχανικής. 

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου παρουσιάζει βιωματικά μια σειρά εμβληματικών εφευρέσεων, ξεκινώντας από το πρώτο ρομπότ στην ιστορία -την υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Πλήρως λειτουργικά εκθέματα από 24 διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως η ρομποτική, οι υπολογιστικές μηχανές, η αεριοπροώθηση, η ατμοκίνηση, η αυτόματη πλοήγηση, η θρησκευτική τεχνολογία και η καθημερινή ζωή «ζωντανεύουν» αναδεικνύοντας το έργο σπουδαίων εφευρετών όπως ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας, ο Ήρων και ο Φίλων.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τεχνολογία αιχμής του παρελθόντος, να ανακαλύψουν τα μυστικά των απαρχών της σημερινής τεχνολογίας και να συνδέσουν αρχαιότητα και σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από την ανακαλυπτική εμπειρία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα συνδέεται με τη σχολική ύλη στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία των μαθημάτων της ιστορίας, φυσικής, τεχνολογίας και των μαθηματικών.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 27 μαθητών


Κράτηση τώρα


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Museotek και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα;

κάντε κλικ στην εικόνα

 

 

Περισσότερα

Ημερομηνίες

Fri 01/07
06:00
Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Online Διαδικτυακά